Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μαθητικά εργαστήρια δημιουργίας δικτυακών τόπων για... καλό σκοπό

Μαθητικά εργαστήρια δημιουργίας δικτυακών τόπων για… καλό σκοπό

H hellas online, σε συνεργασία με το ΑΙΤ και το Mozilla Foundation διοργανώνει το  </DECODE YOUR LIFE!> by hellas online, μια σειρά ενημερωτικών, διαδραστικών εργαστηρίων που δίνουν τα εργαλεία και την τεχνογνωσία ώστε να γίνουμε από απλοί χρήστες του internet, δημιουργοί του.
Το  </DECODE YOUR LIFE!> by hellas online ξεκινάει την 1η Ιουλίου και θα διαρκέσει τρεις ημέρες.

Μια πρωτοβουλία της Ιδρύματος Mozilla και του ΑΙΤ χρηματοδοτεί η hellas online. Από την 1η έως τις 3 Ιουλίου 2013 διοργανώνεται το </DECODE YOUR LIFE!> by hellas online, μια σειρά ενημερωτικών, διαδραστικών εργαστηρίων που δίνουν τα εργαλεία και την τεχνογνωσία «ώστε να γίνουμε από απλοί χρήστες του internet, δημιουργοί του».

Τα μαθήματα απευθύνονται σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου, ξεκινούν στις 9:00 και διαρκούν έως τις 17:00 στις εγκαταστάσεις του ΑΙΤ (19,5 χλμ. Λεωφόρος Μαρκοπούλου, Παιανία Αττικής). Για τουςσυμμετέχοντες θα παρέχεται δωρεάν μετακίνηση με λεωφορείο καθημερινά από και προς το σταθμό του Μετρό Εθνική Άμυνα καιτο AIT. Η συμμετοχή είναι επίσης δωρεάν.

Στο πρώτο από τα δύο μέρη των εργαστηρίων, καθηγητές του ΑΙΤ και εκπρόσωποι του Ιδρύματος Mozilla διδάσκουν προγραμματισμό, χρησιμοποιώντας τα εργαλεία Thimble, X-ray Goggles και Popcorn Maker. Όπως διαβάζουμε στον δικτυακό τόπο της εκδήλωσης:

  • Thimble – καθιστά απλό το να δημιουργήσεις τις δικές σου ιστοσελίδες. Συντάσσεις και επεξεργάζεσαι HTML και CSS μέσα στον browser σου. Βλέπεις άμεσα τι έφτιαξες και δημοσιεύεις τις σελίδες σου με ένα μόνο κλικ. Πανεύκολο!
  • X-ray Goggles – Δες τον κώδικα οποιασδήποτε ιστοσελίδας, άλλαξέ τον όπως θέλεις και μοιράσου το δημιούργημά σου με γνωστούς και φίλους.

  • Popcorn Maker – καθιστά εύκολο το να προσθέσεις πληροφορίες σε οποιοδήποτε web video, να το αλλάξεις και να το μοιραστείς. Χρησιμοποίησε το web browser σου για να συνδυάσεις βίντεο και ήχο με περιεχόμενο από το υπόλοιπο web – από link σε κείμενα και χάρτες, έως φωτογραφίες και live feed.

Στο δεύτερο μέρος, εκπρόσωποι μη κερδοσκοπικών οργανισμών θα παρουσιάσουν με σύντομες ομιλίες το έργο των οργανισμών τους, την προσωπική τους πορεία και θα αναφερθούν σε ένα κοινωνικό θέμα που απασχολεί τους οργανισμούς τους, με σκοπό να δώσουν έμπνευση στους νέους δημιουργούς.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν:

  • H Οργάνωση Γη, μια ελληνική Μη Κυβερνητική Οργάνωση, που δημιουργήθηκε με σκοπό να δώσει απαντήσεις σε σύγχρονους προβληματισμούς που αφορούν στην κοινωνία και στο περιβάλλον.
  • Ο Σ.Κ.Ε.Π. – Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους, είναι σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που ιδρύθηκε στην Αθήνα το 2008, για να δώσει φωνή και βήμα στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες νέων και ταυτόχρονα να ευαισθητοποιήσει όσους δεν αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα.
  • Ο ΔΕΣΜΟΣ είναι ένα Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο που συνδέει ΜΚΟ, φορείς κοινωνικής πρόνοιας και ιδρύματα, με την προσφορά κάθε ιδιώτη και επιχείρησης. Σκοπός του είναι να αξιοποιεί το πλεόνασμα προϊόντων και υπηρεσιών από εταιρείες και ιδιώτες για να καλύπτει διαπιστωμένες ανάγκες οργανισμών και φορέων με την εγγύηση πως κάθε προσφορά “πιάνει τόπο” γιατί πηγαίνει εκεί ακριβώς που χρειάζεται.
  • Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί», μια ένωση 10 μη-κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων, που εργάζονται για την ευημερία περισσότερων από 10.000 παιδιών κάθε χρόνο.

Οι συμμετέχοντες οργανώνονται σε ομάδες και χρησιμοποιώντας τα εργαλεία που διδάχθηκαν, σχεδιάζουν, εφαρμόζουν και δημοσιεύουν στο World Wide Web την δική τους προσέγγιση για την αντιμετώπιση του κοινωνικού θέματος που απασχολεί τον οργανισμό του μέντορά τους.

Η hellas online δηλώνει ότι επιθυμεί να καθιερώσει και να διευρύνει τη συγκεκριμένη δράση, «ώστε να δώσουμε σε όλο και περισσότερους ανθρώπους τις γνώσεις που χρειάζονται για να μπορούν να δημιουργούν και να επηρεάζουν ενεργά το διαδίκτυο.»

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024