Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Την εμπορική ονομασία iWatch κατοχυρώνει στην Ιαπωνία η Apple

Την εμπορική ονομασία iWatch κατοχυρώνει στην Ιαπωνία η Apple

Την εμπορική ονομασία iWatch ζήτησε να κατοχυρώσει στην Ιαπωνία η Apple Inc., τροφοδοτώντας εκ νέου τις φήμες για το λανσάρισμα ενός «έξυπνου ρολογιού». Η αίτηση για την εμπορική ονομασία κατατέθηκε στις 3 Ιουνίου και δημοσιεύεται από το γραφείο πατεντών της Ιαπωνίας στις 27 Ιουνίου, στην κατηγορία «υπολογιστών ή ρολογιών», χωρίς ωστόσο να αναφέρονται σε αυτήν περισσότερες λεπτομέρειες για την λειτουργία του Apple iWatch.

Την εμπορική ονομασία iWatch ζήτησε να κατοχυρώσει στην Ιαπωνία η Apple Inc., τροφοδοτώντας εκ νέου τις φήμες για το λανσάρισμα ενός «έξυπνου ρολογιού», μεταδίδει το Bloomberg. Η αίτηση για την εμπορική ονομασία κατατέθηκε στις 3 Ιουνίου και δημοσιεύεται από το γραφείο πατεντών της Ιαπωνίας στις 27 Ιουνίου, στην κατηγορία «υπολογιστών ή ρολογιών», χωρίς ωστόσο να αναφέρονται σε αυτήν περισσότερες λεπτομέρειες για την λειτουργία του Apple iWatch.

H αίτηση κατοχύρωσης της εμπορικής ονομασίας θεωρείται έμμεση επιβεβαίωση των σχεδίων της Apple, η οποία από καιρό εμφανίζεται να απασχολεί 100 επιστήμονες στην κατασκευή του δικού της smartwatch. Ο επικεφαλής της Apple, Τιμ Κουκ, είχε χαρακτηρίσει ενδιαφέρουσα την ιδέα ενός γκάτζετ στον καρπό, όταν ρωτήθηκε στο συνέδριο AllThingsD της εφημερίδας WSJ ποιο από τα πολυσυζητημένα γκάτζετ που φοριούνται θα μπορούσε να επιτύχει, προσθέτοντας ωστόσο ότι το εγχείρημα δεν θα είναι τόσο εύκολο, αφού οι νέοι δεν φορούν ρολόι και θα πρέπει κανείς να τους πείσει να το κάνουν.

Εν τω μεταξύ, η Sony παρουσίασε στην Σανγκάι το πλέον προηγμένο smartwatch διαθέσιμο σήμερα, το αδιάβροχο Sony Smartwatch 2. Είναι μια δεύτερη οθόνη για το Android smartphone σας, λέει η Sony, ένα πολυ-λειτουργικό ρολόι που φέρνει τις ειδοποιήσεις, τα e-mail, τις κλήσεις και τα μηνύματά σας, αλλά και 200 Android app στον καρπό του χεριού σας. Με αυτά, η Sony φιλοδοξεί να κερδίσει την μερίδα του λέοντος από μια αγορά που θα πλημμυρίσει από «έξυπνα» ρολόγια -συγκεκριμένα, το 2016 εκτιμάται ότι θα πουληθούν 41 εκατομμύρια smartwatch.

H Google φέρεται επίσης να ετοιμάζει μια δική της κονσόλα βιντεοπαιχνιδιών, ένα «έξυπνο» ρολόι χειρός και την δεύτερη εκδοχή της συσκευής αναπαραγωγής ταινιών και μουσικής από το Ίντερνετ που κατασκευάστηκε το 2012 δεν κυκλοφόρησε όμως ποτέ. Όλες οι συσκευές θα βασίζονται στο λειτουργικό σύστημα Android.

Διαβάστε στο tech.in.gr περισσότερα για το smartwatch

  • Τι κάνουν τα έξυπνα ρολόγια, όταν τους μιλάνε τα έξυπνα τηλέφωνα Από τα χείλη του Lee Young Hee, executive vice president στο τμήμα Mobile της Samsung ήρθε η επιβεβαίωση ότι ο κολοσσός της βιομηχανίας smartphone εργάζεται από καιρό στην κατασκευή ενός smartwatch. O όρος «έξυπνο ρολόι» προστέθηκε στο λεξιλόγιό μας μετά την ανταπόκριση που είχε το κάλεσμα των δημιουργών του Pebble, ενός ρολογιού χειρός που εκτός από ρολόι, φέρνει στον καρπό μας και τις ενημερώσεις από το smartphone. Εξάλλου, smartwatch φέρεται να ετοιμάζει και η Apple.
  • Το «έξυπνο ρολόι» του μέλλοντος ανακατασκευάζει η Microsoft Η Microsoft προστίθεται στην λίστα των κατασκευαστών που διερευνούν την πιθανότητα να διεκδικήσουν ένα μερίδιο από μια νέα αγορά που υπολογίζεται ότι θα αποφέρει 10 δισεκατομμύρια δολάρια το 2016. Το ενδιαφέρον της αφορά τα λεγόμενα «γκάτζετ που φοριούνται», και συγκεκριμένα ένα «έξυπνο ρολόι». Στο ίδιο αντικείμενο φέρονται να εργάζονται Google, Samsung και Apple.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024