Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πωλήσεις χιλιάδων... Androidών που μοιάζουν με το «φθηνό iPhone»

Πωλήσεις χιλιάδων… Androidών που μοιάζουν με το «φθηνό iPhone»

Την πλάτη «του φθηνού iPhone» έπεισε τους πάντες ότι έχει στα χέρια του το διαδικτυακό κατάστημα Techdy.com, χωρίς κανείς να μπορεί να το διαψεύσει πλην της Apple. Με μερικές δεκάδες λήψεις του καλύμματος υπό διαφορετική γωνία, με ή χωρίς το iPhone 5 και ένα βίντεο διάρκειας 3,27'' που συμπληρώνεται από «one more thing» για 1', το Techdy.com παραγγελίες 5.000 Techdy Bear, δηλαδή ενός... οικονομικού Androidούς που σχεδιάστηκε με την πλάτη «του φθηνού iPhone».

Την πλάτη «του φθηνού iPhone» έπεισε τους πάντες ότι έχει στα χέρια του το διαδικτυακό κατάστημα Techdy.com, χωρίς κανείς να μπορεί να το διαψεύσει πλην της Apple. Με μερικές δεκάδες λήψεις του καλύμματος υπό διαφορετική γωνία, με ή χωρίς το iPhone 5 και ένα βίντεο διάρκειας 3,27» που συμπληρώνεται από «one more thing» για 1′, το Techdy.com παραγγελίες 5.000 Techdy Bear, δηλαδή ενός… οικονομικού Androidούς που σχεδιάστηκε με την πλάτη «του φθηνού iPhone».

Το ενδιαφέρον των χρηστών για την, από καιρό, φημολογούμενη κυκλοφορία μιας πιο οικονομικής έκδοσης του iPhone οδηγεί στο techdy.com, μιας επιχείρησης με έδρα το Χονγκ Κονγκ που δέχεται παραγγελίες για ό,τι μπορείτε να φανταστείτε» στον κόσμο των smartphone, τα σχεδιάζει και αναθέτει την κατασκευή φασόν σε συνεργαζόμενους κατασκευαστές στην Σανγκάι και αλλού στα εργοστάσια της Κίνας όπου κατασκευάζονται iPhone, iPad και smartphone άλλων κατασκευαστών.

Στην προκειμένη περίπτωση, με την «πλάτη του φθηνού iPhone», το Techdy.com θριαμβολογεί γιατί κατάφερε να δεχτεί εκδηλώσεις ενδιαφέροντος για την διάθεση 5.000 συσκευών που σχεδίασε με βάση ό,τι φανερώνει το πολύτιμο απόκτημα. Κανείς δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ή και να διαψεύσει ότι πρόκειται για αυθεντικό μέρος του φθηνού iPhone, το οποίο επίσης δεν είναι βέβαιο ότι υπάρχει.

«Όλες οι φήμες για το φθηνό iPhone είναι αληθινές», γράφουν στο μπλογκ τους οι δημιουργοί του techdy.com. Το φθηνό iPhone θα είναι φτιαγμένο από πλαστικό (πολυκαρβονικό υλικό), μας διαβεβαιώνουν ωστόσο ότι δεν αισθάνεσαι ότι κρατάς κάτι φθηνό. Η σχεδίασή του θυμίζει το πρώτο iPod.

Ουσιαστικές πληροφορίες για το εσωτερικό του φθηνού iPhone δεν αποκαλύπτονται, εκτός από ανούσιες ίσως λεπτομέρειες για το γυαλί που εξέχει από το σασί, την επιπλέον θύρα για την σύνδεση μικροφώνου ή τις τέσσερις τρύπες για το ηχείο του τηλεφώνου. Ακολουθεί σύγκριση με το iPhone 5 με φωτογραφίσεις από κάθε πλευρά («από μπροστά είναι απαράλλαχτο»).

Το post καταλήγει στο «κάτι ακόμα», δηλαδή το Basic Bear, ένα smartphone με την νεότερη έκδοση του Android, 4.2, που σχεδιάστηκε με βάση την πλάτη του φθηνού iPhone. Οθόνη 4 ιντσών 1136×640, τετραπύρηνος επεξεργαστής Snapdragon 600 1,7GHz, 2GB RAM, 16GB εσωτερική μνήμη, 8Mpixel κάμερα με φλας από LED, μπροστά κάμερα 2Mpixel με δυνατότητα εγγραφής βίντεο σε HD 1080p, δυνατότητα ασύρματης φόρτισης (Qi), μπαταρία 2.300mAh. Όλα αυτά με 199 δολάρια σε πέντε χρώματα. Για περισσότερες πληροφορίες, περάστε από το Techdy Store… Ενδιαφέρον για το… Techdy Bear έχουν ήδη εκδηλώσει 5.000 άνθρωποι.

Παρεμπιπτόντως, στα τέλη Δεκεμβρίου 2012 είχαμε γνωρίσει τον αποκαλούμενο και «Steve Jobs της Κίνας» που πουλούε κατά χιλιάδες smartphone στο λεπτό. Ο 42χρονος δισεκατομμυριούχος Κινέζος επιχειρηματίας και επενδυτής νεοφυών επιχειρήσεων Lei Jun, ντυμένος με μαύρο ζιβάγκο και τζιν, πουλούσε smartphone σαν το φρέσκο ψωμί, και συγκεκριμένα το Xiaomi Phone 2, με τεχνικά χαρακτηριστικά που ανταγωνίζονται το Samsung Galaxy S III και το Apple iPhone 5 στην μισή τιμή (περί τα 370 δολάρια).

Σε ότι αφορά στο φθηνό iPhone πάντως, πολλά έχουν διαρρεύσει από ανώνυμες πηγές. Μια από αυτές τις πληροφορίες φέρει την Apple να προσθέτει στις ανακατασκευασμένες από την ίδια συσκευές της και το iPhone. Όπως μετέδιδε νωρίτερα το δίκτυο Bloomberg, η Apple θα αποδέχεται την επιστροφή μεταχειρισμένων iPhone για την αγορά του νεότερου μοντέλου στα καταστήματά της και θα διοχετεύει τα λεγόμενα refurbished iPhone σε αναπτυσσόμενες αγορές που διψάνε για φθηνότερα, αν και παλαιότερα, τηλέφωνά της.

Το ενδεχόμενο διάθεσης ενός πιο φθηνού iPhone -πόσο φθηνότερου, παραμένει άγνωστο- επηρεάζει πολλαπλώς τις εξελίξεις στην βιομηχανία, ωστόσο επηρεάζει και τους ίδιους τους χρήστες που παρακολουθούν τις εξελίξεις ώστε να βρουν πότε είναι η πλέον κατάλληλη στιγμή για να πουλήσουν το iPhone τους πριν πέσει η τιμή του επισήμως, όπως συμβαίνει με κάθε ανακοίνωση νέου μοντέλου.

Το ίδιο είχε συμβεί και με τις φήμες για το iPhone 5, όταν μετά από μήνες ήταν πλέον ορατό ότι το iPhone 5 θα παρουσιαζόταν τον Σεπτέμβριο.

  • Γιατί να πουλήσετε τώρα το iPhone 4S σας Οι φήμες για τα χαρακτηριστικά του iPhone 5, όπως όλα δείχνουν, θα κορυφωθούν τον Σεπτέμβριο του 2012. Επί μήνες, «διαρρέουν» λεπτομέρειες για κάθε του εξάρτημα και ενώ η ημερομηνία κυκλοφορίας του παραμένει μυστήριο, τοποθετείται μέσα στον Σεπτέμβριο, ή το αργότερο τον Οκτώβριο. Όσο πλησιάζουμε στο φθινόπωρο όμως, τόσο αυξάνεται η προσφορά μεταχειρισμένων προηγούμενων μοντέλων iPhone και όπως όλοι ξέρουμε, αυτό μειώνει την τιμή τους.

Ανθή Παναγιωτάκη

@techingr

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024