Ντόπιοι σε δεκάδες προορισμούς

€120.000 στο κοινωνικό δίκτυο ντόπιων-ταξιδιωτών, dopios.com, από το Openfund

€120.000 στο κοινωνικό δίκτυο ντόπιων-ταξιδιωτών, dopios.com, από το Openfund
"Ask me! I am a local!" είναι το motto κάθε ντόπιου που συμμετέχει στο κοινωνικό δίκτυο ντόπιων-ταξιδιωτών dopios.com.  
Αρχική χρηματοδότηση 120.000 ευρώ από το Openfund έλαβε το dopios.com. Η πρωτότυπη υπηρεσία συστήνει τους ντόπιους στους τουρίστες, αντί συμβολικού ποσού. Ντόπιοι από την Ελλάδα, την Κωνσταντινούπολη, το Σαν Φρανσίσκο και 15 νέους προορισμούς, μεταξύ των οποίων το Λονδίνο, το Βερολίνο, η Βαρκελώνη και το Μπουένος Άιρες, υπόσχονται να φέρουν τους ταξιδιώτες σε επαφή με την ζωή και τον παλμό της πόλης γνωρίζοντάς τους με ντόπιους.

Η πλατφόρμα «για τη διευκόλυνση παροχής κοινωνικών υπηρεσιών γνωριμίας με τη ζωή της πόλης» δεν προσφέρει υπηρεσίες επαγγελματικής ξενάγησης. Κάθε αυτοαποκαλούμενος dopios διατηρεί στο dopios.com το προφίλ του και τεκμηριώνει τι μπορεί να προσφέρει από όσα είναι σε θέση να γνωρίζει για τον τόπο του. Επίσης, ορίζει το αντίτιμο για τις υπηρεσίες του (από το οποίο, το dopios.com παρακρατά το 15%, συν 4% από τον ταξιδιώτη για τα έξοδα διεκπεραίωσης), τις ώρες και τον αριθμό των ατόμων που μπορεί να εξυπηρετήσει.

Για παράδειγμα, εάν σκοπεύετε να πάτε στην Κέρκυρα, η Σοφία Μιχαλοπούλου, χαρακτηρίζεται... cool για 13 μέλη. Η ταυτότητά της έχει επιβεβαιωθεί και πιστοποιείται από την υπηρεσία κατόπιν συνέντευξης πρόσωπο με πρόσωπο, διατηρεί λογαριασμό στο Facebook και ανταποκρίνεται στα αιτήματα των επισκεπτών έγκαιρα (εντός της ημέρας). Η Σοφία έχει ταξιδέψει σε πολλά μέρη του κόσμου από την Αυστραλία μέχρι την Ταϊλάνδη, μιλάει αγγλικά και ιταλικά και ξέρει το νησί μέσα-έξω, πάνω-κάτω και δεξιά-αριστερά και υπόσχεται ότι θα νιώσετε την μαγεία του στο πετσί σας. Θα σας αφηγηθεί απίθανες ιστορίες για γοργόνες και, με 32 ευρώ, θα κολυμπήσετε μαζί στις θαλάσσιες σπηλιές τους επί 3 ώρες, ακόμα και με την παρέα σας (από 1 έως και 6 άτομα). Μπορείτε να πάτε μαζί πρωί ή και απόγευμα, και πριν επιλέξετε "Book experience" μπορείτε να την ρωτήσετε τα πάντα σχετικά με αυτή την εμπειρία.

Εάν θέλετε να γίνετε μέλος του dopios.com και να μοιραστείτε τις ομορφιές του τόπου σας που γνωρίζετε καλύτερα απ'όλους, καλείστε να στείλετε στην υπηρεσία στοιχεία και αφού σας περάσουν από κόσκινο, μπορείτε να εκτεθείτε στην κρίση των ταξιδιωτών που θα σας επιλέξουν με βάση τα κοινά σας ενδιαφέροντα.

"Proudly made in Athens"

Στο Dopios.com συμμετέχουν ο Αλέξανδρος Τρίμης, η Αίγλη Μπαλαμάτση, ο Θοδωρής Μεσσήνης και η Μαρία Κριτσιλίγκου. Φιλοδοξία τους, να αποτελέσει η πλατφόρμα τους το τρίτο βήμα πριν ταξιδέψει κανείς -πού θα πας, πού θα μείνεις, ποιος θα σου δείξει τον τόπο του εκ των έσω: «Οι ντόπιοι αποκτούν την δυνατότητα να συναντήσουν ταξιδιώτες και να μοιραστούν όλα όσα γνωρίζουν για τον τόπο τους αντί αμοιβής, ενώ οι ταξιδιώτες έχουν πλέον τη δυνατότητα να γευτούν ένα μέρος με τον τρόπο που το κάνουν οι ντόπιοι, σαν να ζούσαν για καιρό εκεί.»

Εκατοντάδες ντόπιοι υπάρχουν ήδη διαθέσιμοι σε πάνω από 20 προορισμούς ανά την ελληνική επικράτεια ενώ, μετά την Κωνσταντινούπολη και το Σαν Φρανσίσκο, η πλατφόρμα σήμερα υποδέχεται 15 νέους προορισμούς, μεταξύ άλλων το Λονδίνο, το Βερολίνο, τη Βαρκελώνη και το Μπουένος Άιρες.
 
Το Openfund πραγματοποιεί την πρώτη επένδυση στην εταιρεία. Με αυτή, δηλώνει έμπρακτα την εμπιστοσύνη στην ανάπτυξη της ιδέας και την διεθνή εξάπλωση ενός κοινωνικού δικτύου που μπορεί να κάνει πραγματικούς φίλους ντόπιους και ταξιδιώτες.

Ανθή Παναγιωτάκη
@techingr

In.gr Τεχνολογία

Ειδήσεις:  Περισσότερες ειδήσεις

Τα σχόλιά σας

Πείτε την άποψή σας έως 700 χαρακτήρες με κενά (spaces)

Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά

 

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το in.gr δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται. Αν έχετε οποιαδήποτε παρατήρηση, μπορείτε να την καταγράψετε στην δικτυακή σελίδα: support.in.gr

Θέματα: