Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Live tweeting από το TEDX Kalamata

Live tweeting από το TEDX Kalamata

Δεκαοκτώ ακαδημαϊκοί, επιχειρηματίες, καλλιτέχνες και οραματιστές από επτά χώρες, παρουσιάζουν και προτείνουν τρόπους ένταξης βέλτιστων πρακτικών και καινοτόμων ιδεών «σε μία νέα θαρραλέα πόλη, που μπορεί να γίνει η πρωτεύουσα και το σημείο αναφοράς της Μεσογείου. Ένα κέντρο που θα εκφράζει την κουλτούρα και τον πολιτισμό μιας νέας εποχής». Live tweeting από το TEDxKalamata που πραγματοποιείται σήμερα, Παρασκευή, στο Κάστρο της Καλαμάτας και το Σάββατο στο Εκκλησιαστήριο της Αρχαίας Μεσσήνης.

Δεκαοκτώ ακαδημαϊκοί, επιχειρηματίες, καλλιτέχνες και οραματιστές από επτά χώρες, παρουσιάζουν και προτείνουν τρόπους ένταξης βέλτιστων πρακτικών και καινοτόμων ιδεών «σε μία νέα θαρραλέα πόλη, που μπορεί να γίνει η πρωτεύουσα και το σημείο αναφοράς της Μεσογείου. Ένα κέντρο που θα εκφράζει την κουλτούρα και τον πολιτισμό μιας νέας εποχής». Live tweeting από το TEDxKalamata που πραγματοποιείται σήμερα, Παρασκευή, στο Κάστρο της Καλαμάτας και το Σάββατο στο Εκκλησιαστήριο της Αρχαίας Μεσσήνης.

Υπό τον τίτλο «ΤΕDxKalamata “Brave New World” – Η γενναιότητα κάνει τη διαφορά και η Καλαμάτα δείχνει το δρόμο», λένε, το Brave New World είναι το πρώτο TEDx στον κόσμο που πραγματοποιείται σε αρχαιολογικό χώρο. «Στα πρότυπα της λειτουργίας του Εκκλησιαστηρίου, δίνουμε ζωή στον χώρο, που οι πολίτες της Αρχαίας Ελλάδας μοιράζονταν τις ιδέες τους για την πολιτική, τη φιλοσοφία, την τέχνη και την επιστήμη. Εκεί από όπου ξεκίνησαν ιδέες και ιδεώδη να ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο, αλλάζοντας ουσιαστικά τον παγκόσμιο πολιτισμό.

Σήμερα, ο κόσμος αλλάζει και πάλι. Είναι επιτακτική ανάγκη να έρθουμε πρόσωπο με πρόσωπο με αυτές τις αλλαγές, να γνωρίσουμε τους ανθρώπους που τις υποκινούν και δίνουν το στίγμα της νέας εποχής, να συζητήσουμε μαζί τους για το πως μπορούν να δημιουργηθούν ευκαιρίες σε μια πόλη και μια κοινωνία».

Οι ομιλητές του TEDxKalamata 2013

Ο Έλληνας επιχειρηματίας και μηχανικός Ανδρέας Ραπτόπουλος, η Γαλλίδα ακτιβίστρια Rokhaya Diallo, η εξαιρετική Τουρκάλα βουλευτής Safak Pavey, ο καταξιωμένος πολεμικός φωτογράφος Άρης Μεσσήνης, ο Κώστας Πολυχρονόπουλος, που με το συλλογικό του έργο συγκινεί και εμπνέει, o Fred Pearce καταξιωμένος συγγραφέας και δημοσιογράφος, ο Πέτρος Θέμελης, ο αρχαιολόγος που κρύβεται πίσω από την αναβίωση της Αρχαίας Μεσσήνης και ο γνωστός Ολλανδός επιχειρηματίας Martijn Arets, αποτελούν μόνο την αρχή του διεθνούς αμαλγάματος που συνθέτει το εξαιρετικό line up του φετινού TEDxKalamata.

Η Δώρα Γιαννίτση, οι Hang Massive, ο Κώστας Μάλλιος, η Φιλιώ Κοντραφούρη, ο Κώστας Περήφανος και ο Δημήτρης Σκαρμούτσος προστέθηκαν πρόσφατα στην εκτενή λίστα των ομιλητών.

Ανδρέας Ραπτόπουλος
Φανταστείτε ένα δίκτυο μη-επανδρωμένων αυτόνομων πτητικών συσκευών που ξεπερνά κάθε δυσκολία προσβασιμότητας, παρέχοντας βασικά αγαθά σε απομακρυσμένα ή δυσπρόσιτα μέρη.
Ο Ανδρέας Ραπτόπουλος, συνιδρυτής & CEO της Matternet, το έκανε πράξη και μας έκανε περήφανους στο TEDGlobal 2013.

Rokhaya Diallo
H Γαλλίδα Rokhaya Diallo, με γονείς από τη Σενεγάλη και τη Γκάμπια, χρησιμοποιεί το χιούμορ ώστε να καταπολεμήσει τη μάστιγα του ρατσισμού που πλήττει και την Ελλάδα του 2013. Δημοσιογράφος, ακτιβίστρια, συγγραφέας και ιδρύτρια της οργάνωσης Les Indivisibles, έχει ψηφιστεί στην 36η θέση των Γαλλίδων με την μεγαλύτερη επιρροή και έχει τιμηθεί από παγκόσμιους οργανισμούς για την δράση της κατά του ρατσισμού και των διακρίσεων

Safak Pavey
Η Safak Pavey, αποτελεί τη πρώτη γυναίκα με ειδικές ανάγκες – μέλος του Τουρκικού κοινοβουλίου που αγωνίστηκε για να προβάλλει την σιωπηλή κοινότητα των ΑμΕΑ στη χώρα της. Τονίζει την αναγκαιότητα αλλαγής στάσης απέναντι στα άτομα με Αναπηρία προασπίζοντας το δικαίωμα τους για «προσβασιμότητα χωρίς αποκλεισμούς». Γνωστή για το διεθνές της έργο στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την ανθρωπιστική βοήθεια και την οικοδόμηση της ειρήνης, εργάστηκε στο γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και έχει τιμηθεί με εθνικά και διεθνή βραβεία μεταξύ των οποίων του πιο «Εξέχοντος Νεαρού Προσώπου του Κόσμου» το 2011 από το Διεθνές Επιμελητήριο Νέων και το «Διεθνές Βραβείο Γυναικείου Θάρρους» το 2012 από την Αμερικανίδα Υπουργό εξωτερικών Hillary Clinton και τη πρώτη κυρία Michelle Obama.

Κώστας Πολυχρονόπουλος
O Κώστας Πολυχρονόπουλος, παρά τις προσωπικές δυσκολίες, γεμάτος κουράγιο και αισιοδοξία, κάνει πράξη το όραμα για τον Άλλο Άνθρωπο», της αλληλεγγύης και της συλλογικότητας. ‘Έχει ήδη ανοίξει τις πόρτες της Kοινωνικής του Kουζίνας σιτίζοντας 3000 άνεργους μέχρι τώρα και έρχεται για να μοιραστεί την ιστορία του σε έναν Νέο, Γενναίο κόσμο σα το δικό μας.

Άρης Μεσσήνης
Ο Άρης Μεσσήνης, Επικεφαλής του φωτογραφικού τμήματος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP) και στέλεχος του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου Associated Press, αποτυπώνοντας την τρέλα του πολέμου στη μάχη της Σύρτης στη Λιβύη, τιμήθηκε με το βραβείο Bayeux-Calvados για πολεμικούς ανταποκριτές και οι φωτογραφίες του από τα πεδία των μαχών στο εξωτερικό και τις διαδηλώσεις στην Ελλάδα κάνουν το γύρω του κόσμου.

Fred Pearce
Ο Fred Pearce είναι συγγραφέας και δημοσιογράφος με έδρα το Λονδίνο. Ασχολείται ως συντάκτης και σύμβουλος περιβαλλοντικών θεμάτων σε πληθώρα Αγγλικών και Αμερικανικών περιοδικών όπως τα New Scientist, The Guardian, National Geographic και Washington Post και έχοντας ήδη το τίτλο του Καλύτερου Βρετανού Δημοσιογράφου για το Περιβάλλον το 2001, κέρδισε τo 2011 Bραβείο Δημοσιογραφίας από το Association of British Science Writers (ABSW). Σε έναν κόσμο που συνεχώς μεταβάλλεται, ο Fred Pearce θα μιλήσει για τις γενναίες συνειδητοποιήσεις που χρειάζεται να κάνουμε για την κλιματική αλλαγή και τα μεγάλα περιβαλλοντικά θέματα του 21ου αιώνα. 27 Ιουλίου στο Εκκλησιαστήριο της Αρχαίας Μεσσήνης.

Martijn Arets
Ο Martijn Arets το 2012 τιμήθηκε ως ένας από τους 40 πλέον ελπιδοφόρους ευρωπαίους επιχειρηματίες κάτω των 40 ετών, στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «40 under 40». Το 2011 ταξίδευε επί 5 μήνες με ένα Volkswagen T2 Campervan συναντώντας ηγέτες και ιδρυτές 20 αυθεντικών Ευρωπαϊκών εταιρειών. Στη συνέχεια έγραψε το βιβλίο Brand Expedition και ήταν ο πρώτος που κατάφερε να συγκεντρώσει μέσω crowd-funding 20,000 ευρώ σε 10 εβδομάδες από 171 επενδυτές για να εκδώσει την αγγλόφωνη έκδοση του βιβλίου. Η πρωτοβουλία αυτή του έδωσε το τίτλο του “Ολλανδού Επιχειρηματία 2011”.

Πέτρος Θέμελης
Πέτρος Θέμελης, αρχαιολόγος και διευθυντής των ανασκαφών για την αναστύλωση της Αρχαίας Μεσσήνης, αναβιώνει το χώρο όπου γίνονταν οι συναντήσεις, οι συζητήσεις και οι λήψεις των αποφάσεων των πολιτών στο παρελθόν και παραδίδοντάς τον σε εμπνευσμένους ανθρώπους από όλο τον κόσμο, ανοίγει τις πόρτες του στο μέλλον συγκεντρώνοντας καινοτόμες ιδέες που βάζουν στο προσκήνιο την όμορφη πόλη της Καλαμάτας.

Εισιτήρια για το TEDxKalamata 2013

Τα εισιτήρια για την εκδήλωση ορίστηκαν στα 15 ευρώ για την πρώτη ημέρα στο Κάστρο της Καλαμάτας και στα 20 ευρώ για την δεύτερη ημέρα στην Αρχαία Μεσσήνη. Όσοι θα παραστούν στην εκδήλωση και τις δύο ημέρες μπορούν να προμηθευτούν και τα δύο εισιτήρια αντί 25 ευρώ.

Εισιτήρια προπωλούνται από τα Παπασωτηρίου Βιβλιοπωλεία Καλαμάτας (πεζόδρομος Αριστομένους 38 – 27210 25210, πεζόδρομος Αντωνοπούλου 12 – 27210 23023) καθώς και από τα γραφεία της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ (Γεωργούλη 26) στην Καλαμάτα. Στην Αθήνα, εισιτήρια για το TEDxKalamata θα βρείτε στο βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone (Σκουφά 64 και Γριβαίων, Κολωνάκι).

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024