Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χτύπημα κράκερ στο developer.apple.com

Χτύπημα κράκερ στο developer.apple.com

Το «σπίτι» των προγραμματιστών που συνεργάζονται με την Apple λεηλάτησαν άγνωστοι μέχρι στιγμής εισβολείς με αποτέλεσμα η περιοχή των μελών στο developer.apple.com να καταστεί απροσπέλαστη χωρίς καμία εξήγηση την περασμένη Πέμπτη. Η είσοδος για τους προγραμματιστές παραμένει αδύνατη, αφού η Apple επιχειρεί τώρα να θωρακίσει τους σέρβερ της. Παράλληλα, γνωστοποιεί ότι στοιχεία από κάποιους τουλάχιστον προγραμματιστές μπορεί να έχουν υποκλαπεί.

Το «σπίτι» των προγραμματιστών που συνεργάζονται με την Apple λεηλάτησαν άγνωστοι μέχρι στιγμής εισβολείς, με αποτέλεσμα η περιοχή των μελών στο developer.apple.com να καταστεί απροσπέλαστη χωρίς καμία εξήγηση στις 19 Ιουλίου 2013. Η είσοδος για τους προγραμματιστές παραμένει αδύνατη, αφού η Apple επιχειρεί τώρα να θωρακίσει τους σέρβερ της. Παράλληλα, γνωστοποιεί ότι στοιχεία από κάποιους τουλάχιστον προγραμματιστές μπορεί να έχουν υποκλαπεί. Τα στοιχεία που αναφέρονται στην σχετική ανακοίνωση της Apple είναι το πλήρες όνομα του προγραμματιστή, η διεύθυνσή του και/ή το e-mail του. Η Apple δηλώνει πως όλα τα «ευαίσθητα προσωπικά στοιχεία» είναι κρυπτογραφημένα και η προσπέλασή τους αδύνατη, εντούτοις γνωστοποιεί την επίθεση για τυπικούς λόγους.

Το VentureBeat.com αναφέρει πως το χτύπημα αφορά περί τους 300.000 Αμερικανούς και πολύ περισσότερους παγκοσμίως. Όπως περιγράφει, ο σημαντικότερος κίνδυνος για την Apple θα ήταν εάν από την εισβολή αυτή γινόταν μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στο App Store, στο δικό της κατάστημα διάθεσης μικροεφαρμογών και τους μηχανισμούς του με σκοπό να πλήξουν την ακεραιότητά του. Νωρίτερα, είχε εντοπιστεί σοβαρό κενό ασφαλείας στο λειτουργικό σύστημα Android, το οποίο ανταγωνίζεται με το δικό της iOS η Apple, πλήττοντας μια ακόμα φορά το προφίλ του «ανοικτού», παρά το γεγονός ότι το «μπάλωμα» έχει ήδη διατεθεί στους κατασκευαστές smartphone και tablet.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Ο Μαρτίνες έστειλε την Άστον Βίλα στα ημιτελικά του Conference (2-1 κ.δ, παρ, 3-4 πεν.)

Η Άστον Βίλα προκρίθηκε στους «4» του Εuropa Conference League, με τον Εμιλιάνο Μαρτίνες να είναι ο ήρωας για την ομάδα του Ουνάι Έμερι, αφού απέκρουσε δύο πέναλτι στην «ρώσικη ρουλέτα»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024