Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εναλλακτικό λειτουργικό, στον Οδηγό Επιβίωσης Online των Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα

Εναλλακτικό λειτουργικό, στον Οδηγό Επιβίωσης Online των Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα

Έναν εκτενή οδηγό επιβίωσης online, στην σκιά του σκανδάλου PRISM, δημοσιεύει ελεύθερα η οργάνωση Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα στον δικτυακό τόπο WeFightCensorship.org. Στον πρόλογο της έκδοσης, οι Reporters San Frontiers απευθύνονται σε όσους θέλουν να αντισταθούν στην παρακολούθηση από τις κυβερνήσεις ή άλλες ομάδες συμφερόντων που επιχειρούν να ελέγξουν την ενημέρωση και να φιμώσουν τους διαφωνούντες.

Έναν εκτενή οδηγό επιβίωσης online, στην σκιά του σκανδάλου PRISM, δημοσιεύει ελεύθερα η οργάνωση Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα στον δικτυακό τόπο WeFightCensorship.org. Στον πρόλογο της έκδοσης, οι RSF απευθύνονται σε όσους θέλουν να αντισταθούν στην παρακολούθηση από τις κυβερνήσεις ή άλλες ομάδες συμφερόντων που επιχειρούν να ελέγξουν την ενημέρωση και να φιμώσουν τους διαφωνούντες.

Ο οδηγός απευθύνεται σε όλους και δεν απαιτούνται ειδικές γνώσεις πληροφορικής για να κερδίσει κανείς «15 λεπτά ανωνυμίας online» ή, να ακολουθήσει τα tips για την προστασία της ταυτότητάς του όταν χρησιμοποιεί το κινητό του τηλέφωνο. Στον οδηγό περιλαμβάνεται και το Tails, ένα λειτουργικό σύστημα «όπως τα Windows ή το MacOS» που σχεδιάστηκε από την αρχή για να προστατεύει την ανωνυμία του χρήστη και την ιδιωτικότητά του, βασισμένο στα δίκτυα Tor. Επιτρέπει στον χρήστη να χρησιμοποιεί το Ίντερνετ και να επισκέπτεται σχεδόν οποιοδήποτε ιντερνετικό προορισμό ανώνυμα, από οποιονδήποτε υπολογιστή, χωρίς να αφήνει ίχνη της διαδικτυακής δραστηριότητας, εκτός εάν ο χρήστης επιλέξει διαφορετικά.

Ο οδηγός εμπλουτίζεται συνεχώς από τον Ιούνιο και περιλαμβάνει την ανταλλαγή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με κρυπτογράφηση, την χρήση των ιδιωτικών τούνελ στο Ίντερνετ με κρυπτογραφημένη επικοινωνία (VPN). Επίσης, δημοσιεύονται αποκαλυπτικές πληροφορίες για τα λεγόμενα μεταδεδομένα, στοιχεία που συνοδεύονται έγγραφα που διακινούνται μέσω Διαδικτύου συχνά χωρίς ο χρήστης να το γνωρίζει. Tέλος, ο οδηγός επιβίωσης online περιγράφει την χρήση και τους περιορισμούς του Tor.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024