Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
O λαός του Διαδικτύου θα διανείμει το «Linux για ανθρώπινα όντα» σε smartphone

O λαός του Διαδικτύου θα διανείμει το «Linux για ανθρώπινα όντα» σε smartphone

Έκκληση για χρηματοδότηση από το διαδικτυακό πλήθος απευθύνει η Canonical σε όλους τους φίλους «της διανομής Linux για ανθρώπινα όντα» για να συγκεντρωθούν 32 εκατομμύρια δολάρια που απαιτούνται για να πάρει σάρκα και οστά το Ubuntu Edge. Το παραγόμενο προϊόν θα είναι ένα smartphone 4,5 ιντσών με Ubuntu mobile αλλά και Android, με τέτοια επεξεργαστική ισχύ και πόρους ώστε να τρέχει το Ubuntu για desktop PC όταν βρίσκεται συνδεδεμένο στην θύρα HDMI οποιουδήποτε μόνιτορ, με πρόσβαση στα κοινά αρχεία.

Έκκληση για χρηματοδότηση από το διαδικτυακό πλήθος απευθύνει η Canonical σε όλους τους φίλους «της διανομής Linux για ανθρώπινα όντα» ώστε να συγκεντρωθούν τα 32 εκατομμύρια δολάρια που υπολογίζει ότι απαιτούνται για να πάρει σάρκα και οστά το Ubuntu Edge. Το παραγόμενο προϊόν θα είναι ένα smartphone 4,5 ιντσών με Ubuntu mobile αλλά και Android, με τέτοια επεξεργαστική ισχύ και πόρους ώστε να τρέχει το Ubuntu για desktop PC όταν βρίσκεται συνδεδεμένο στην θύρα HDMI οποιουδήποτε μόνιτορ, με πρόσβαση στα κοινά αρχεία.

Περισσότερες πληροφορίες δημοσιεύονται στην πλατφόρμα για το crowdfunding, στην διεύθυνση http://www.indiegogo.com/projects/ubuntu-edge.

Δείτε τον ιδρυτή της Canonical, Μάικλ Σάτλγουορθ να περιγράφει το φιλόδοξο σχέδιο Ubuntu Edge

  • «Ubuntu» είναι μια αφρικάνικη λέξη (στις διαλέκτους Zulu και Xhosa) που σημαίνει «ανθρωπιά στους άλλους», ή «είμαι ό,τι είμαι επειδή όλοι είμαστε αυτοί που είμαστε» και ο Σάτλγουορθ το έχει βάλει σκοπό να φέρει την ιδεολογία αυτή στον κόσμο του λογισμικού, αν και ο σπόρος υπήρχε ήδη στην κοινότητα του ανοικτού/ελεύθερου λογισμικού.
  • Το 1999, την εποχή του επονομαζόμενου «dot com boom», ο Μαρκ Σάτλγουορθ ήταν από τους τυχερούς. Η Verisign πλήρωσε περισσότερα από 453 εκατομμύρια ευρώ τότε για να αγοράσει την Thawte Consulting, την εταιρεία του «πιτσιρικά από τη Νότια Αφρική» που πιστοποιούσε την ασφάλεια εκατομμυρίων ηλεκτρονικών συναλλαγών. Το όνομά του όμως, έγινε γνωστό τρία χρόνια αργότερα όταν αποφάσισε να πληρώσει είκοσι εκατομμύρια δολάρια για να πάει 9 ημέρες, 21 ώρες και 25 λεπτά στο διάστημα. Από τον Οκτώβριο του 2004, είναι ο «νεαρός δισεκατομμυριούχος κοσμοναύτης που προκαλεί τη Microsoft» με μια νέα διανομή Linux.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024