Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Το αγαλματίδιό σας από εκτυπωτή 3D φτιάχνει γερμανική εταιρεία

Το αγαλματίδιό σας από εκτυπωτή 3D φτιάχνει γερμανική εταιρεία

Εταιρεία στο Αμβούργο της Γερμανίας αναλαμβάνει να εκτυπώσει σε εκτυπωτή 3D το αγαλματίδιό σας με την χρήση προηγμένων μεθόδων μετά την τρισδιάστατη φωτογράφισή σας, διάρκειας μερικών δευτερολέπτων. Τα αγαλματίδια έχουν ύψος από 15 έως 25 εκατοστά, είναι έγχρωμα και κοστίζουν από 225 έως 1290 ευρώ. Εντούτοις, η τεχνολογία βρίσκεται ακόμα στα σπάργανα και τα αγαλματίδια είναι εύθραυστα, αλλοιώνονται τα χρώματα και το σχήμα τους σε θερμοκρασία μεγαλύτερη των 60 βαθμών Κελσίου και η υφή τους χαλάει εάν εκτεθούν σε άμεσο ηλιακό φως. Εντούτοις, η δουλειά πάει καλά, δηλώνουν οι δημιουργοί της υπηρεσίας.

Εταιρεία στο Αμβούργο της Γερμανίας αναλαμβάνει να εκτυπώσει σε εκτυπωτή 3D το αγαλματίδιό σας με την χρήση προηγμένων μεθόδων μετά την τρισδιάστατη φωτογράφισή σας, διάρκειας μερικών δευτερολέπτων.

Τα αγαλματίδια μπορεί να έχουν ύψος από 8,3 έως 33,3 εκατοστά (για ανθρώπους ύψους έως και 2μ), είναι έγχρωμα και κοστίζουν από 225 έως 1290 ευρώ. Η ομαδική φωτογράφιση καθώς και η φωτογράφιση ζώων επιτρέπονται. Επίσης, η Twinkind εκδίδει κάρτες δώρων διάρκειας 2 μηνών, ως μια μάλλον πρωτότυπη πρόταση δώρου σε αγαπημένα πρόσωπα που επισκέπτονται το Αμβούργο.

Εντούτοις, η τεχνολογία βρίσκεται ακόμα στα σπάργανα και τα αγαλματίδια είναι εύθραυστα, αλλοιώνονται τα χρώματα και το σχήμα τους σε θερμοκρασία μεγαλύτερη των 60 βαθμών Κελσίου και η υφή τους χαλάει εάν εκτεθούν σε άμεσο ηλιακό φως. Περιορισμοί υπάρχουν επίσης σε ό,τι αφορά στο υλικό από τα οποία είναι φτιαγμένα τα ρούχα του πελάτη -το μετάξι, το τούλι και άλλα υλικά εξαιρετικά διάφανα ή λαμπερά υφάσματα θα πρέπει να αποφεύγονται. Ακόμα, η φωτογράφιση δεν γίνεται με γυαλιά, ωστόσο μπορεί να γίνει η προσθήκη τους με την βοήθεια λογισμικού εκ των υστέρων. Άλλες επεμβάσεις είναι επίσης εφικτές μετά την φωτογράφιση 360 μοιρών.

Η εκτύπωση 3D μπορεί να μην είναι νέα, όμως η τεχνική του 3D scanning αποτελεί το μυστικό της επτυχίας της Twinkind, για την οποία η γερμανική εταιρεία δεν αποκαλύπτει τίποτα. Μέρος της, θυμίζει την τεχνολογία Matrix Effect, περιορίζονται να αναφέρουν και εγγυώνται πως δεν προκαλεί καμία απολύτως βλάβη στο ανθρώπινο σώμα (ψηφιακή φωτογράφηση).

Η Twinkind παρέχει την υπηρεσία της από τον Ιούνιο του 2013 και, όπως δηλώνουν στο Wired οι δημιουργοί της, Kristina Neurohr και Timo Schaedel, γνωρίζει εξαιρετική επιτυχία, γεγονός που εκτιμάται ότι θα τους οδηγήσει στην επέκταση εκτός γερμανικών συνόρων. Ως τότε, όσοι ενδιαφέρονται επισκέπτονται το Pop-Up Studio την οδό Kaiser-Wilhelm-Strasse 53 κατόπιν ραντεβού και το αργότερο σε 5 εβδομάδες παραλαμβάνουν το φιγουρίνι τους.

Οι δημιουργοί της Twinkind επιχείρησαν να λύσουν το πρόβλημα της δεκαπεντάλεπτης έκθεσης του υποκειμένου στην φωτογράφιση σε πρότζεκτ που προηγήθηκε το 2012 στο Τόκυο από το στούντιο Omote 3D Shashin Kan. Εκεί, ο πελάτης έπρεπε να παραμείνει ακίνητος για 15 λεπτά μέχρι να ολοκληρωθεί η μέτρηση με έναν φορητό σαρωτή που διαθέτει δύο κάμερες. Η πρώτη σαρώνει το σχήμα του πελάτη ενώ η δεύτερη καταγράφει τα χρώματα και τις υφές του δέρματος και των ρούχων. Λίγη ώρα αργότερα, η υπηρεσία παρέδιδε ένα ρεαλιστικό αγαλματίδιο με ύψος από δέκα έως 20 εκατοστά.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Οι μέρες και οι ώρες των Game 5 Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού

Ανακοινώθηκαν οι μέρες και οι ώρες των Game 5 του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024