Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δούρειος Ίππος προσθέτει χιλιάδες followers και likes με το αζημίωτο

Δούρειος Ίππος προσθέτει χιλιάδες followers και likes με το αζημίωτο

Δεκαπέντε μόλις δολάρια θα σας κοστίσει κάθε χιλιάδα followers στο γνωστό φωτογραφικό σάιτ κοινωνικής δικτύωσης Instagram και τα διπλάσια για ισάριθμο αριθμό like για μια φωτογραφία που θα αναρτήσετε. Αυτές τις τιμές από την μαύρη αγορά αποκαλύπτει η γνωστή εταιρεία ασφάλειας RSA της EMC. Σύμφωνα με την RSA, είναι έως και 5 φορές υψηλότερες από το κόστος για την αγορά ισάριθμων κλεμμένων αριθμών πιστωτικών καρτών, γεγονός που μαρτυρά ότι οι οπαδοί και τα «Μου αρέσει» έχουν μεγαλύτερη αξία σήμερα.

Δεκαπέντε μόλις δολάρια -ή και λιγότερο- θα σας κοστίσει κάθε χιλιάδα followers στο γνωστό φωτογραφικό σάιτ κοινωνικής δικτύωσης Instagram και τα διπλάσια για ισάριθμο αριθμό like για μια φωτογραφία που θα αναρτήσετε. Αυτές τις τιμές από την μαύρη αγορά αποκαλύπτει η γνωστή εταιρεία ασφάλειας RSA της EMC, μέσω του πρακτορείου Reuters, ωστόσο μια διαδικτυακή αναζήτηση επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές.

Σύμφωνα με την RSA, το κόστος των followers είναι έως και 5 φορές υψηλότερο από το κόστος για την αγορά ισάριθμων κλεμμένων αριθμών πιστωτικών καρτών, γεγονός που μαρτυρά ότι οι «οπαδοί» και τα «Μου αρέσει» έχουν μεγαλύτερη αξία σήμερα. Χίλιοι αριθμοί πιστωτικών καρτών πωλούνται αντί 6 μόλις δολαρίων.

Επιπλέον, αποκαλύπτεται πως οι περιζήτητοι followers δεν αντιστοιχούν σε πραγματικούς χρήστες της υπηρεσίας, είναι δηλαδή πλαστοί οι λογαριασμοί τους -και αυτό είναι κάτι που δεν αναφέρεται στις ιστοσελίδες που επιστρέφει η αναζήτηση «Purchase Instagram Followers». Ωστόσο, αυτό δεν φαίνεται να χαλάει τα σχέδια όσων επιχειρούν να ρευστοποιήσουν τα like στην σελίδα τους, κι αυτό καθώς η αγορά εικονικών followers και like δίνει την απαραίτητη ώθηση στην εκάστοτε ενέργεια, δημιουργεί πραγματικό κοινό και αληθινά like. Το προϊόν στο σχετικό post εμφανίζεται ως δημοφιλές. Ωστόσο, δεν συμφωνούν όλοι ότι «θα ήταν γελοίο να μην αγοράσει κανείς followers στο Instagram» (ή αλλού).

Ανάλογες πρακτικές με εικονικούς λογαριασμούς που θα αναλάβουν ρόλο follower χρησιμοποιούνται από καιρό και στο Twitter, αναφέρεται σε σχετικό post στο blog της RSA, όπου αναλύεται σε βάθος η συγκεκριμένη λειτουργία του trojan.

Για την δημιουργία πλασματικών «ακόλουθων» και like αποκαλύπτεται ακόμα πως, χρησιμοποιήθηκε μια παραλλαγή του διαβόητου Zeus, ενός δούρειου ίππου που χρησιμοποιήθηκε πριν από πέντε και πλέον χρόνια για την κλοπή αριθμών πιστωτικών καρτών και άλλων πληροφοριών.

Reuters,In.gr Τεχνολογία

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024