Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ελληνική startup βγάζει από το καπέλο της τα καλύτερα βίντεο για σας

Ελληνική startup βγάζει από το καπέλο της τα καλύτερα βίντεο για σας

Η εφαρμογή rabT που σερβίρει βίντεο κατά παραγγελία στους χρήστες iPhone και iPad είναι διαθέσιμη στο Apple AppStore. Η ελληνική startup που ανέπτυξε το rabT ("rabbit") είχε κερδίσει το βραβείο επιχειρηματικότητας τον Απρίλιο στην Νέα Υόρκη από το μη κερδοσκοπικό οργανισμό The Hellenic Initiative.

Η εφαρμογή rabT που σερβίρει βίντεο κατά παραγγελία στους χρήστες iPhone και iPad είναι διαθέσιμη στο Apple AppStore. Η ελληνική startup που ανέπτυξε το rabT είχε κερδίσει το βραβείο επιχειρηματικότητας τον Απρίλιο στην Νέα Υόρκη από το μη κερδοσκοπικό οργανισμό The Hellenic Initiative. Το βραβείο εξασφάλισε άτοκη χρηματοδότηση 110.000 ευρώ στην ομάδα του rabt («Rabbit», λαγός), καθοδήγηση από εξειδικευμένο μέντορα και επιχειρηματική υποστήριξη.

Η εφαρμογή rabT επιλέγει βίντεο αναρτημένα στο Διαδίκτυο (δεν περιορίζεται στο YouTube), με έναν ευφυή τρόπο. Στόχος του είναι να κάνει τις καλύτερες προσωποποιημένες προτάσεις στον χρήστη από μια λίστα βίντεο που έχουν επιλεγεί από ανθρώπους. Το αποτέλεσμα είναι μια λίστα βίντεο συνολικής διάρκειας 60 λεπτών κάθε μέρα. Το rabT ξεκινάει ως παιχνίδι: ο χρήστης πρέπει να επιλέξει την φωτογραφία που τον εκφράζει περισσότερο και να επιλέξει εάν του αρέσει (ένας πράσινος, χαρούμενος λαγός) ή όχι κάθε βίντεο που βλέπει (ο λαγός έχει κατεβασμένα αυτιά) για να περάσει στο επόμενο προτεινόμενο βίντεο. Σταδιακά, η λίστα αναπροσαρμόζεται στις προτιμήσεις του χρήστη, αφού δει και προσθέσει ή αφαιρέσει την προτίμησή του σε κάθε βίντεο προς γνώση και συμμόρφωση του rabT. Τέλος, ο χρήστης μπορεί να δει επιλεγμένα βίντεο ομαδοποιημένα σε οκτώ κατηγορίες.

Οι προτάσεις του YouTube (YouTube Recommendations) βασίζονται στο ιστορικό παρακολούθησης βίντεο του χρήστη. Ωστόσο, οι προτάσεις θα μπορούσαν να γίνουν καλύτερες, υποστηρίζει ο κος Γιάννης Μπρούστας, συνιδρυτής του rabT. Για παράδειγμα, οι προτάσεις του YouTube δεν αναπροσαρμόζονται ανάλογα με την ανατροφοδότηση του χρήστη (feedback) αφού παρακολουθήσει το βίντεο (εάν κάνει like ή dislike) και οι επιλογές των προτάσεων, αφού βασίζονται στο ιστορικό, είναι επιρρεπείς σε παραλείψεις (βίντεο που είδε ο χρήστης χωρίς να έχει κάνει είσοδο σε κάποια υπηρεσία της Google δεν καταγράφονται στο ιστορικό του) ή σε εσφαλμένη «αντίληψη» των προτιμήσεων του χρήστη (καταγράφει στο ιστορικό του, τις επιλογές που έκανε άλλος χρήστης από τον ίδιο υπολογιστή, ενώ ο ιδιοκτήτης του λογαριασμού είχε κάνει login). Αντίθετα, το rabT προορίζεται για iPhone και iPad και στις συνειδητές επιλογές του χρήστη για ό,τι του αρέσει και ό,τι δεν του αρέσει.

Το rabT είναι διαθέσιμο δωρεάν στο Apple AppStore και η ομάδα του rabT εργάζεται για την ανάπτυξη του app και για Android smartphone και tablet.

Η διάθεση του rabT έγινε θέμα στο εξαιρετικά δημοφιλές Mashable.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Sport: «Φοβίζουν οι δυο… μεταγραφές του Ολυμπιακού»

Η εφημερίδα της Βαρκελώνης αναλύει τα ατού των «ερυθρολεύκων» ενόψει του πέμπτου αγώνα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024