Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε τι είναι καλύτερες οι Κυρτές Τηλεοράσεις OLED;

Σε τι είναι καλύτερες οι Κυρτές Τηλεοράσεις OLED;

LG και Samsung έχουν ήδη από τον Αύγουστο αρχίσει να διασταυρώνουν τα ξίφη τους, με το λανσάρισμα επίπεδων αλλά και κυρτών τηλεοράσεων τεχνολογίας OLED. Πρώτη η LG ανακοίνωσε την κυκλοφορία της κυρτής τηλεόρασής της στην Ευρώπη, με την Samsung να ακολουθεί παρά πόδα. Λίγες μόλις ημέρες αργότερα, η μάχη μεταφέρθηκε στην Ν.Κορέα και αφορούσε στις τιμές. Εντούτοις, αμφότερες οι πρώτες κυρτές τηλεοράσεις τεχνολογίας OLED παραμένουν πολυτέλεια.

LG και Samsung έχουν ήδη από τον Αύγουστο αρχίσει να διασταυρώνουν τα ξίφη τους, με το λανσάρισμα κυρτών τηλεοράσεων τεχνολογίας OLED.

Πρώτη η LG ανακοίνωσε την κυκλοφορία της κυρτής τηλεόρασής της στην Ευρώπη, με τιμή 8.999 ευρώ, ξεκινώντας από την γερμανική αγορά με άλλες ευρωπαϊκές χώρες να προστίθενται σταδιακά πριν το τέλος του 2013.

Η Samsung ακολούθησε με την κυκλοφορία της δικής της Curved OLED TV όχι μόνο στην Γερμανία, αλλά και στην Γαλλία, την Αυστρία, την Ελβετία, την Ολλανδία, το Βέλγιο και την Ιταλία σε τιμή σημαντικά χαμηλότερη: 7.999 ευρώ.

Στην Νότια Κορέα, η μάχη αφορούσε στις τιμές, αφού οι καμπύλες τηλεοράσεις τους 55 ιντσών κυκλοφορούσαν ήδη από το καλοκαίρι. Η LG ανακοίνωσε μείωση της τιμής της κυρτής τηλεόρασής της κατά 30% και η Samsung απάντησε με την ίδια ποσοστιαία μείωση στην έδρα της.

«Οι καμπύλες οθόνες, σε σχέση με τις επίπεδες, παρουσιάζονται ως περισσότερο ξεκούραστες κατά τη θέαση τους, επιτρέποντας την ίδια στιγμή την αμεσότερη και εντονότερη εμπλοκή του θεατή με τα δρώμενα.
Αυτό επιτυγχάνεται γιατί οι καμπύλες οθόνες ταιριάζουν περισσότερο με τη φυσιολογία της ανθρώπινης όρασης, καθώς κάθε σημείο της εικόνας σε μία καμπύλη οθόνη απέχει την ίδια απόσταση από τα μάτια του θεατή. Με τον τρόπο αυτό, το ανθρώπινο μάτι και το οπτικό κέντρο του εγκεφάλου καταβάλλουν σημαντικά μικρότερη προσπάθεια προσαρμογής στην οθόνη προβολής, από ό,τι με μία επίπεδη οθόνη.
Τα display με επίκεντρο τον θεατή, όπως είναι οι Curved OLED TVs, προσφέρουν ένα περισσότερο άνετο περιβάλλον θέασης, ελαχιστοποιώντας την οπτική παραμόρφωση και την απώλεια λεπτομέρειας στα άκρα του πάνελ», εξηγεί στο tech.in.gr o Στάθης Ασπιώτης, αρχισυντάκτης στην εξειδικευμένη ιστοσελίδα για τις τηλεοράσεις και τις τεχνολογίες απεικόνισης tvwars.gr.

  • Περισσότερες πληροφορίες τα πλεονεκτήματα αλλά και τους περιορισμούς της Κυρτής Οθόνης μπορείτε να διαβάσετε στο http://www.tvwars.gr/curved-tvs-pros-n-con/

Οι πρώτες κυρτές τηλεοράσεις, τεχνολογίας OLED θεωρούνται πολυτέλεια. Κι αυτό καθώς, η παραγωγή πάνελ OLED παραμένει ακριβή υπόθεση.

«Το πλεονέκτημα των τηλεοράσεων OLED, συμπληρώνει o κος Ασπιώτης από το tvwars.gr, είναι τα ιδιαίτερα χρώματα και η η τεράστια αντίθεση της εικόνας τους, σε σχέση με ό,τι έχουμε γνωρίζουμε έως σήμερα από τις τεχνολογίες Plasma και LCD.»

Εντούτοις, η χρήση πάνελ OLED σε μέγεθος τηλεόρασης έχει εξαιρετικά μεγάλο κόστος. Αξιωματούχος της LG Display έχει δηλώσει στο πρακτορείο Reuters ότι εσωτερικές αναλύσεις δείχνουν ότι οι καταναλωτές θα αρχίσουν να στρέφονται στην τεχνολογία OLED στις τηλεοράσεις όταν η τιμή τους πέσει στο 1,3 με 1,4 της τιμής μιας αντίστοιχης τηλεόρασης LCD. Εκτιμήσεις της εταιρείας IHS δείχνουν ότι η διάθεση των OLED TV παγκοσμίως μπορεί να φτάσει στα 2,1 εκατομμύρια το 2015 από 34.000 OLED TV το 2012.

Πάντως, LG και Samsung σύντομα αναμένεται να κληθούν να αντιμετωπίσουν αυξημένο τον ανταγωνισμό στις τηλεοράσεις OLED. Sony και Panasonic έχουν ήδη από τον Ιούνιο του 2012 υπογράψει συμφωνία συνεργασίας για να αναπτύξουν από κοινού τηλεοράσεις OLED, με την μαζική παραγωγή να έχει προγραμματιστεί για το τρέχον έτος (μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την συνεργασία Sony, Panasonic στο tech.in.gr).

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024