Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βραβείο καινοτομίας για το ασφαλές e-banking κέρδισε η Kaspersky Lab

Βραβείο καινοτομίας για το ασφαλές e-banking κέρδισε η Kaspersky Lab

Το Βραβείο Καινοτομίας απένειμε στο Εργαστήριο Kaspersky ο ανεξάρτητος οργανισμός συγκριτικών δοκιμών λογισμικού προστασίας υπολογιστών AV-Test. H Kaspersky διακρίθηκε για την συνδρομή της στο κυνήγι των διαδικτυακών εγκληματιών και τις καινοτομίες των προϊόντων της για την διεξαγωγή τραπεζικών συναλλαγών με ασφάλεια.

Το Βραβείο Καινοτομίας απένειμε στο Εργαστήριο Kaspersky ο ανεξάρτητος οργανισμός συγκριτικών δοκιμών λογισμικού προστασίας υπολογιστών AV-Test. H Kaspersky διακρίθηκε για την συνδρομή της στο κυνήγι των διαδικτυακών εγκληματιών και τις καινοτομίες των προϊόντων της για την διεξαγωγή διαδικτυακών οικονομικών συναλλαγών με ασφάλεια. Το βραβείο απονεμήθηκε στον Ευγένιο Κασπέρσκι, διευθύνοντα σύμβουλο και συνιδρυτή του Kaspersky Lab, στην Γερμανία στις 5 Σεπτεμβρίου 2013.

Ο Eugene Kaspersky, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab παρέλαβε το Βραβείο Καινοτομίας του AVTest

Όπως εξηγούν οι ειδικοί στα εργαστήρια AV-Test, όταν ο χρήστης χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες e-banking, δηλαδή στον τραπεζικό του λογαριασμό μέσω Διαδικτύου, τα προγράμματα ασφάλειας της Kaspersky φορτώνουν ένα ασφαλές πρόγραμμα πλοήγησης (protected browser) που εξετάζει όλα τα σάιτ που επισκέπτεται, μπλοκάρει τα σάιτ που επιχειρούν να «ψαρέψουν» («phishing») κωδικούς εισόδου μασκαρεμένα σε έγκυρα σάιτ τραπεζών και απαγορεύει σε άλλα προγράμματα στο ίδιο σύστημα να δουν ό,τι βλέπει ο browser. O ασφαλής αυτός πλοηγός, δεν επιτρέπει να χρησιμοποιηθούν προγράμματα που καταγράφουν οτιδήποτε πληκτρολογεί ο χρήστης, δηλαδή μπλοκάρει τους λεγόμενους keylogger, αλλά και την λήψη screenshot (αντίγραφο της τρέχουσας οθόνης) και φυσικά, την αδιόρατη μεσολάβηση τρίτου ύποπτου προγράμματος σε όσα συμβαίνουν στον browser. Επιπλέον, η Kaspersky προτείνει την χρήση εικονικού πληκτρολογίου για την εισαγωγή κωδικών και PIN για να θωρακίσει περισσότερο την ευαίσθητη επικοινωνία.

Τα εργαστήρια συγκριτικών δοκιμών antivirus επαινούν επίσης το γεγονός ότι τα προγράμματα της Kaspersky αναζητούν και γνωστές ευπάθειες στα λειτουργικά συστήματα και στα εγκαταστημένα προγράμματα που, παρά το γεγονός ότι έχουν γίνει γνωστές, παραμένουν εκεί ως κερκόπορτα στο σύστημα του χρήστη. Τέλος, σημαντική χαρακτηρίζεται η συνδρομή των ερευνητών της Kaspersky Lab στην διάλυση των botnet, στρατιές από υπολογιστές-ζόμπι που εξαπολύουν επιθέσεις σε διάφορους στόχους χωρίς ο χρήστης του υπολογιστή να το γνωρίζει.


H νέα διάκριση αφορά στην τεχνολογία Safe Money της Kaspersky Lab. Ήδη διαθέσιμη στα προϊόντα Kaspersky Internet Security και Kaspersky PURE, η τεχνολογία πρόκειται να διατεθεί στην αγορά ως μεμονωμένη λύση για τράπεζες, επιτρέποντας τους να προστατεύουν τους πελάτες τους από τις στοχευμένες επιθέσεις.

«Τα προϊόντα ασφαλείας που παράγει η Kaspersky Lab ξεχωρίζουν σταθερά τα τελευταία χρόνια, γεγονός που οφείλεται στις συνεχείς βελτιώσεις που πραγματοποιούνται στο επίπεδο της προστασίας που προσφέρουν. Τα προϊόντα της εταιρείας έχουν αποδειχτεί ιδιαίτερα αποτελεσματικά εναντίον των τραπεζικών Trojans, όπως τα Zeus, SpyEye και Carberp.

Πρόσφατα, η Kaspersky Lab απέσπασε το βραβείο AV-TEST INNOVATION AWARD 2013 στην κατηγορία των Ασφαλών Διαδικτυακών Συναλλαγών, ως αναγνώριση του κορυφαίου ρόλου που διαδραματίζει στη μάχη ενάντια στους ψηφιακούς εγκληματίες», δήλωσε ο Andreas Marx, Διευθύνων Σύμβουλος του οργανισμού AV-TEST GmbH.

Τα προϊόντα της Kaspersky Lab και συγκεκριμένα το Kaspersky Internet Security συγκεντρώνουν συχνά υψηλές βαθμολογίες στις δοκιμές του AV-Test. Τα πιο πρόσφατα αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν τον Αύγουστο του 2013 μετά από δοκιμές έξι μηνών στις οποίες το Kaspersky Internet Security αναδείχτηκε ως μια από τις τρεις λύσεις ασφάλειας (από τις 24 που συνολικά αξιολογήθηκαν) οι οποίες μπορούν να προσφέρουν τα υψηλότερα επίπεδα προστασία και χρηστικότητας.

Τον ίδιο μήνα, το Kaspersky Internet Security κατέγραψε εξαιρετικά αποτελέσματα σε άλλη μια αξιολόγηση που πραγματοποίησε το AV-Test, αποκλείοντας το 100% των επιθέσεων που εκμεταλλεύονται τρωτά σημεία σε νόμιμα λογισμικά.

Το AV-Test δεν είναι ο μοναδικός οργανισμός που αναγνωρίζει την ποιότητα των προϊόντων της Kaspersky Lab που συχνά αποσπούν κορυφαίες διακρίσεις από αναγνωρισμένους οργανισμούς όπως οι MRG Effitas, AV-Comparatives, Dennis Technology Labs, και άλλοι.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024