Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τα βιώματα Ευρωπαίων εν κινήσει συγκεντρώνει online το Ινστιτούτο Γκαίτε

Τα βιώματα Ευρωπαίων εν κινήσει συγκεντρώνει online το Ινστιτούτο Γκαίτε

Περίπου 13 εκατομμύρια πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης άφησαν τη χώρα καταγωγής τους για να ζήσουν και να εργαστούν σε μία άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Τα Ινστιτούτα Γκαίτε στην Ελλάδα, την Γαλλία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Γερμανία, την Πορτογαλία και το Βέλγιο συγκέντρωσαν τις προσωπικές ιστορίες 13 ενδοευρωπαϊκών μεταναστών. Όλοι απαντούν στο κρίσιμο ερώτημα αν και κατά πόσον αισθάνονται ότι έχουν ουσιαστικά «φτάσει» στην καινούργια τους πατρίδα...

Περίπου 13 εκατομμύρια πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης άφησαν τη χώρα καταγωγής τους για να ζήσουν και να εργαστούν σε μία άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Τα Ινστιτούτα Γκαίτε στην Ελλάδα, την Γαλλία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Γερμανία, την Πορτογαλία και το Βέλγιο συγκέντρωσαν τις προσωπικές ιστορίες 13 ενδοευρωπαϊκών μεταναστών. Όλοι απαντούν στο κρίσιμο ερώτημα αν και κατά πόσον αισθάνονται ότι έχουν ουσιαστικά «φτάσει» στην καινούργια τους πατρίδα…

«Έχω φτάσει άραγε;» είναι το ερώτημα που ταλανίζει όλους όσοι έκαναν το κρίσιμο βήμα να μεταναστεύσουν σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Το διαδικτυακό εγχείρημα σχετικά με την κινητικότητα εντός Ευρώπης ανήκει στο Goethe-Institut.

  • Στην διεύθυνση www.goethe.de/griechenland/angekommen, μπορείτε να διαβάσετε στην ελληνική γλώσσα σύντομα κείμενα προσωπικών εξομολογήσεων, στα οποία οι συντάκτες τους αναφέρονται στα κίνητρα τους. Ανάμεσά τους, ένας Έλληνας που ζει Βερολίνο, ένας Ισπανός στη Θεσσαλονίκη και μια Γερμανίδα στην Αθήνα, προσπαθούν να κάνουν ένα απολογισμό για το αν εκπληρώθηκαν τα όνειρά τους.

Με ένα κλικ στους φακέλους του πίνακα της Ευρώπης στις ιστοσελίδες www.goethe.de/griechenland/angekommen ή www.goethe.de/angekommen μπορείτε να διαβάσετε τις μαρτυρίες τους. Με τη βοήθεια του συμβόλου της πυξίδας (δεξιά κάτω στον πίνακα) μαθαίνετε από ποια χώρα κατάγεται ο εκάστοτε επιστολογράφος.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

«Βόμβες» για Αταμάν: «Κάποιοι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν τον θέλουν…»

Τι είπε ο Πίνι Γκέρσον για Παναθηναϊκό, Αταμάν, Σλούκα και Γιαννακόπουλο…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024