Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μαζική μήνυση στο LinkedIn από μέλη για εκμετάλλευση των επαφών τους

Μαζική μήνυση στο LinkedIn από μέλη για εκμετάλλευση των επαφών τους

Αντιμέτωπο με οργισμένα μέλη του βρίσκεται το LinkedIn μετά την επίσημη ομαδική καταγγελία ότι το σάιτ επαγγελματικής δικτύωσης υπέκλεψε και χρησιμοποίησε αντ'αυτών e-mail που είχαν στις επαφές τους στον εξωτερικό τους λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Τα μέλη του LinkedIn καταγγέλλουν πως η υπηρεσία έστειλε εκ μέρους τους προσκλήσεις συμμετοχής στο δίκτυο χωρίς την συναίνεσή τους με σκοπό το χρηματικό όφελος, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Αντιμέτωπο με οργισμένα μέλη του βρίσκεται το LinkedIn μετά την επίσημη ομαδική καταγγελία ότι το σάιτ επαγγελματικής δικτύωσης υπέκλεψε και χρησιμοποίησε αντ’αυτών e-mail που είχαν στις επαφές τους στον εξωτερικό τους λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Τα μέλη του LinkedIn καταγγέλλουν πως η υπηρεσία έστειλε εκ μέρους τους προσκλήσεις συμμετοχής στο δίκτυο χωρίς την συναίνεσή τους με σκοπό το χρηματικό όφελος, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Σύμφωνα με την καταγγελία που υποβλήθηκε στο Σαν Χοσέ στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, το LinkedIn επιβάλλει στα υποψήφια μέλη του να ορίσουν κατά την εγγραφή τους ως όνομα χρήστη (username) μια έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Την πρόσβαση σε αυτόν τον λογαριασμό κατηγορείται η υπηρεσία ότι πέτυχε για να υποκλέψει διευθύνσεις στο βιβλίο επαφών του κατόχου και στην συνέχεια να αποστείλει εκ μέρους τους προσκλήσεις για δικτύωση μέσω της υπηρεσίας, μεγεθύνοντας το επαγγελματικό δίκτυο.

Η υπηρεσία αρνείται ότι ακολουθεί αυτή την πρακτική. Με σχετική ανάρτηση στο μπλογκ του νομικού εκπροσώπου της υπηρεσίας, Blake Lawit, η υπηρεσία απαντά πως δεν έχει πρόσβαση στον λογαριασμό e-mail των μελών της χωρίς την άδειά τους, ποτέ δεν υποδύεται τα μέλη του για να αποκτήσει πρόσβαση στον λογαριασμό τους και δεν στέλνει προσκλήσεις ή μηνύματα για συμμετοχή στο LinkedIn, εκτός εάν το εκάστοτε μέλος το έχει επιτρέψει. Επισημαίνει ωστόσο πως, πράγματι, δίνει την δυνατότητα στα μέλη του να μοιραστούν τις διευθύνσεις από το βιβλίο των επαφών τους, δηλαδή να δικτυωθεί με άλλους επαγγελματίες. Απαντώντας σε επιχείρημα μέλους του για την αποστολή e-mail σε πρόσωπο με το οποίο είχε να επικοινωνήσει χρόνια, το LinkedIn επισημαίνει πως ο χρήστης δεν είχε απενεργοποιήσει την προεπιλεγμένη ρύθμιση αποστολής e-mail στις επαφές του.

Τα επιχειρήματα των εναγόντων δημοσιεύονται στο digitalcommons.law.scu.edu

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Εκεί που τελειώνουν οι λέξεις… (vid)

Ο Ολυμπιακός του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Και μια ποδοσφαιρική ιστορία που δεν ξέρεις αν συμβαίνει ή αν την ονειρεύεσαι με τα μάτια ανοιχτά…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024