Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ναυτία προκαλεί σε κάποιους χρήστες το iOS 7

Ναυτία προκαλεί σε κάποιους χρήστες το iOS 7

Τα εφέ που υιοθετεί η Apple στην νεότερη έκδοση του λειτουργικού της συστήματος για iPhone 4+ και iPad 2+ φαίνεται πως προκαλούν ζαλάδα σε κάποιους χρήστες που διαμαρτύρονται για την αδυναμία να τα απενεργοποιήσουν και διαπληκτίζονται με άλλους χρήστες που λατρεύουν το δημιούργημα του Τζόναθαν Άιβι.

Τα εφέ που υιοθετεί η Apple στο iOS 7, την νεότερη έκδοση του λειτουργικού της συστήματος για iPhone 4+ και iPad 2+ φαίνεται πως προκαλούν ζαλάδα σε κάποιους χρήστες που διαμαρτύρονται για την αδυναμία να τα απενεργοποιήσουν και διαπληκτίζονται με άλλους χρήστες που λατρεύουν το δημιούργημα του Τζόναθαν Άιβι.

Στο επίσημο φόρουμ συζητήσεων των χρηστών συσκευών της Apple, συνεχίζουν να επεκτείνονται τα thread για το θέμα motion sickness ή nausea. Όπως φαίνεται από τις απόψεις που εκφράζονται εκεί, κάποιοι που γνωρίζουν ότι είναι επιρρεπείς στην ναυτία όταν ταξιδεύουν δηλώνουν πως αρρωσταίνουν από το zoom in και το zoom out, από την εναλλαγή των app, από την ρύθμιση του ημερολογίου που μεγενθύνει την γραμματοσειρά και προσθέτουν πως η επιλογή Reduce Motion δεν βελτιώνει την κατάσταση.


Η εφημερίδα Telegraph γράφει στην διαδικτυακή της έκδοση πως πρόκειται για φαινόμενο της εποχής: η ναυτία προκαλείται όταν το μάτι μας δεν βλέπει αλλά διαισθάνεται την αδιόρατη κίνηση. Η μοντέρνα ναυτία είναι εξομοίωση της παραδοσιακής: ο εγκέφαλός μας ξεγελιέται ότι κινούμαστε ενώ παραμένουν ακίνητοι. Πάντως, η λεγόμενη simulation sickness είναι γνωστή τροχοπέδη στον στρατό όπου χρησιμοποιούνται εξομοιωτές στην εκπαίδευση, ή στην βιομηχανία που ασχολείται με την εικονική πραγματικότητα και το περιεχόμενο (και πρόσφατα τα παιχνίδια) 3D.

Πρόκειται για μια συνέπεια από την ασυμφωνία ανάμεσα σε αυτό που δείχνει το ανθρώπινο… αλφάδι (στο εσωτερικό του αυτιού μας) με αυτό που βλέπει (ή δεν βλέπει) το ανθρώπινο μάτι. Άλλοι ζαλίζονται, άλλοι όχι, συνομολογούν πολλές πηγές.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Sport: «Φοβίζουν οι δυο… μεταγραφές του Ολυμπιακού»

Η εφημερίδα της Βαρκελώνης αναλύει τα ατού των «ερυθρολεύκων» ενόψει του πέμπτου αγώνα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024