Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ίντερνετ απροσπέλαστο από τις μυστικές υπηρεσίες υπόσχεται ο Μακ Άφι

Ίντερνετ απροσπέλαστο από τις μυστικές υπηρεσίες υπόσχεται ο Μακ Άφι

Μια φορητή συσκευή εξαιρετικά χαμηλού κόστους που θα επιτρέπει την πρόσβαση στο Ίντερνετ στον χρήστη αλλά θα τον προστατεύει από τα μάτια των μυστικών υπηρεσιών δηλώνει ότι θα διαθέσει στους Αμερικανούς τον Μάρτιο του 2014 ο εκκεντρικός επιχειρηματίας Τζον Μακ Άφι, που έχει συνδέσει το όνομά του με το φερώνυμο λογισμικό ασφάλειας της εταιρείας που ίδρυσε το 1989 και πούλησε πέντε χρόνια αργότερα. Η αντίστροφη μέτρηση για το D-Central του McAfee έχει ξεκινήσει.

Μια φορητή συσκευή εξαιρετικά χαμηλού κόστους (100 δολαρίων) που θα επιτρέπει την πρόσβαση στο Ίντερνετ στον χρήστη αλλά θα τον προστατεύει από τα μάτια των μυστικών υπηρεσιών, δηλώνει ότι θα διαθέσει στους Αμερικανούς τον Μάρτιο του 2014 ο εκκεντρικός επιχειρηματίας Τζον Μακ Άφι (το όνομά του έχει συνδεθεί με το φερώνυμο λογισμικό ασφάλειας της εταιρείας που ίδρυσε το 1989 και πούλησε πέντε χρόνια αργότερα). Η αντίστροφη μέτρηση για το D-Central του McAfee έχει ξεκινήσει στον δικτυακό τόπο της νέας εταιρείας που σύστησε στις ΗΠΑ, με την επωνυμία Future Tense Central.

Αφορμή για την κατασκευή της συσκευής που υπόσχεται να προασπίσει «την ιδιωτικότητα και την ελευθερία που βρίσκονται σε κίνδυνο» στάθηκαν οι αποκαλύψεις του ειδικού συνεργάτη της αμερικανικής μυστικής υπηρεσίας NSA, Έντουαρντ Σνόουντεν, δήλωσε ο Μακ Άφι στο φεστιβάλ μουσικής και τεχνολογίας C2SV στο Σαν Χοσέ, στην Καλιφόρνια.

Ο Μακ Άφι υποστήριξε πως, αν και είναι πλέον 68 ετών μπορεί μέσα σε τρεις ημέρες, εάν του παραχωρήσει οποιοσδήποτε ελάχιστες προσωπικές πληροφορίες, να ενεργοποιήσει την κάμερα στον υπολογιστή του σπιτιού του και να δει ό,τι κάνει, αρκεί να παραμένει συνδεδεμένος στο Ίντερνετ. Ζούμε σε έναν εξαιρετικά ανασφαλή κόσμο, συμπλήρωσε.

Η πρότασή του περιλαμβάνει μια εξαιρετικά μικροσκοπική συσκευή που δημιουργεί ένα δίκτυο εμβέλειας τριών τετραγώνων στην πόλη. Το D-Central μπορεί να επιτρέψει την διακίνηση αρχείων μέσω Ίντερνετ, χωρίς να είναι σαφές ποιος έστειλε ή ποιος ικανοποίησε το σχετικό αίτημα για το upload ή το download, χρησιμοποιώντας πιθανά την τοπολογία των λεγόμενων δικτύων Mesh.

Ο Μακ Άφι σκοπεύει επίσης, να δημιουργήσει δημόσια σημεία πρόσβασης στο Ίντερνετ σε κάθε μεγάλη πόλη των Ηνωμένων Πολιτειών και δηλώνει πως εάν η αμερικανική κυβέρνηση δεν του επιτρέψει να διαθέσει το D-Central θα το κάνει στην Ευρώπη ή ακόμα και σε χώρες του Τρίτου Κόσμου -«κανείς δεν μπορεί να το σταματήσει», είπε.

Αναμφίβολα το D-Central θα είναι χρήσιμο και σε εγκληματίες, παραδέχτηκε ο Μακ Άφι (αφού η συσκευή κρύβει τον αποστολέα/παραλήπτη των αιτημάτων και την γεωγραφική του θέση), το ίδιο όμως έχει συμβεί και με το… τηλέφωνο, επεσήμανε με νόημα. Μπορείτε να δείτε το σχετικό απόσπασμα σε βίντεο που παραπέμπει το ZDnet (μετά το 24ο λεπτό).

H προσωπική ιστορία του εκατομμυριούχου Μακ Άφι έγινε πρωτοσέλιδο στα τέλη του 2012, όταν επιχείρησε να διαφύγει από την Μπελίτσε στην Κεντρική Αμερική, όπου τον αναζητούσε η αστυνομία για να καταθέσει σε μια περίεργη υπόθεση φόνου. Ο ίδιος λέει «όλη την αλήθεια» για την περιπέτειά του σε βίντεο στο προσωπικό του κανάλι στο YouTube.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024