Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Η Siri έχει την δική μου φωνή» ανακαλύπτει ηθοποιός από την Ατλάντα

«Η Siri έχει την δική μου φωνή» ανακαλύπτει ηθοποιός από την Ατλάντα

Είναι η προσωπική γραμματέας των χρηστών iPhone από τον Οκτώβριο του 2011 ωστόσο η ίδια δηλώνει σε συνέντευξή της στο CNN πως δεν γνώριζε ότι οι ηχογραφήσεις που έκανε το 2005 επί τέσσερις ώρες καθημερινά για έναν μήνα θα έδιναν φωνή στο Siri χρόνια αργότερα. Η Apple δεν έχει επιβεβαιώσει ότι η φωνή της Σούζαν Μπένετ είναι πράγματι η φωνή του Siri, ωστόσο οι ειδικοί το έχουν ήδη κάνει.

Είναι η προσωπική γραμματέας των χρηστών iPhone στις Ηνωμένες Πολιτείες από τον Οκτώβριο του 2011 ωστόσο, η ίδια δηλώνει σε συνέντευξή της στο CNN πως. δεν γνώριζε ότι οι ηχογραφήσεις που έκανε το 2005 επί τέσσερις ώρες καθημερινά για έναν μήνα θα έδιναν φωνή στο Siri χρόνια αργότερα. Η Apple δεν έχει επιβεβαιώσει ότι η φωνή της Σούζαν Μπένετ είναι πράγματι η φωνή του Siri, ωστόσο οι ειδικοί το έχουν ήδη κάνει.

Μιλώντας στο CNN, η ηθοποιός δηλώνει ότι έμαθε ότι το iPhone μιλάει με την φωνή της όταν την ενημέρωσαν φίλοι της, χρήστες iPhone, ενώ η ίδια δεν είχε ιδέα ότι αυτός ήταν ο σκοπός των ηχογραφήσεων που είχε κάνει για τυχαίες λέξεις και φράσεις πριν από χρόνια. Η φωνή της εξάλλου, έχει καταλήξει σε πλήθος συστημάτων, όπως τηλεφωνητές, διαφημιστικά μηνύματα, συστήματα GPS με φωνητική πλοήγηση και σε αναγγελίες αεροπορικών εταιρειών σε πολλά αεροδρόμια.

Ειδικός με 30ετή εμπειρία βεβαιώνει το δίκτυο CNN πως η φωνή της Μπένετ είναι πράγματι η φωνή του Siri. Προηγουμένως, το διαδικτυακό The Verge είχε υποστηρίξει πως ήταν μια άλλη ηθοποιός, γεγονός που οδήγησε την Άλισον Ντάφτι να το διαψεύσει κατηγορηματικά από τον δικτυακό της τόπο.

Πάντως, από την έκδοση 7 του λειτουργικού συστήματος της Apple οι χρήστες iPhone έχουν πλέον την δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε γυναικεία ή ανδρική φωνή -αγνώστου ταυτότητας. Οι φωνές του Siri διαφέρουν ανά χώρα/γλώσσα και στο Ηνωμένο Βασίλειο, η φωνή φέρεται να είναι ανδρική όπως αποκάλυψε ο Τζον Μπριγκς που έκανε την ηχογράφηση 5.000 προτάσεων όταν του το ζήτησε η Apple, έξι χρόνια πριν ακούσει την φωνή του στο iPhone. Ομοίως, στην Αυστραλία έχει γίνει γνωστό πως η φωνή πίσω από το Siri ανήκει στην Κάρεν Γιάκομπσεν, η οποία έχει αποκαλύψει πως η Apple της ζήτησε να μην αποκαλύψει την ταυτότητά της.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Ο άθλος του Ολυμπιακού και το απίστευτο 10/11 της Άστον Βίλα! (pic)

Η πιο ακριβή ενδεκάδα των ημιτελικών του Europa Conference League αποδεικνύει γιατί το «διπλό» που πέτυχε ο Ολυμπιακός στο Μπέρμιγχαμ είναι ένας πραγματικός ποδοσφαιρικός άθλος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024