Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Οθόνες που… τυλίγονται και διπλώνουν βλέπει η LG Display

H LG Display επιβεβαίωσε ότι ξεκινάει την μαζική παραγωγή εύκαμπτων οθονών 6'' OLED για smartphone, με πάχος μικρότερο από μισό χιλιοστό και βάρος μόλις 7,2 γραμμάρια. Ταυτόχρονα, ο Κορεάτης κατασκευαστής εργάζεται για την βελτίωση της τεχνολογίας που θα οδηγήσει σε οθόνες που τυλίγονται και διπλώνουν.

H LG Display επιβεβαίωσε ότι ξεκινάει την μαζική παραγωγή εύκαμπτων οθονών 6» OLED για smartphone, με πάχος μικρότερο από μισό χιλιοστό και βάρος μόλις 7,2 γραμμάρια. Ταυτόχρονα, ο Κορεάτης κατασκευαστής εργάζεται για την βελτίωση της τεχνολογίας που θα οδηγήσει σε οθόνες που τυλίγονται και διπλώνουν.

Συγκεκριμένα, ηLG Display ανακοίνωσε στις 7 Οκτωβρίου ότι θα αρχίσει την μαζική παραγωγή του πρώτου εύκαμπτου πάνελ τεχνολογίας OLED για smartphones. Το εύκαμπτο πάνελ για smartphone χαρακτηρίζεται ορόσημο στην ιστορία της εταιρείας, το οποίο ακολουθεί την εμπορική διάθεση της πρώτης καμπύλης τηλεόρασης OLED 55 ιντσών.

Η αγορά εύκαμπτων οθονών αναμένεται να μεγεθυνθεί γρήγορα, καθώς θα βρει εφαρμογή στο αυτοκίνητο, στις ταμπλέτες και σε συσκευές που φοριούνται, εκτιμά η εταιρεία. Το 2014,η LG Display εκτιμά πως θα είναι σε θέση να διαθέσει πάνελ με βελτιωμένες επιδόσεις και διαφορετική σχεδίαση.

Όπως εξηγεί, το εύκαμπτο πάνελ OLED κατασκευάζεται πάνω σε πλαστικά υποστρώματα αντί για γυαλί. Η τεχνολογία που εφαρμόζεται ονομάζεται «film-type encapsulation technology» και ένα προστατευτικό φιλμ τοποθετείται στο πίσω μέρος του πάνελ. Η LG Display έκανε το πάνελ εύκαμπτο και άθραυστο. Η νέα οθόνη είναι κοίλη κατακόρυφα, από πάνω προς τα κάτω, με ακτίνα 700mm. To πάνελ έχει πάχος 0,44mm και σύμφωνα με την LG Display πρόκειται για το πιο λεπτό πάνελ για smartphone, ενώ αποτελεί επίσης το πιο ελαφρύ, με βάρος 7,2 γραμμάρια στις 6 ίντσες, την μεγαλύτερη OLED για smartphone.


Τέλος, η LG Display επικαλείται στοιχεία από την IHS Display Bank σύμφωνα με την οποία η αγορά των εύκαμπτων οθονών θα διακινούνται 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε τρία χρόνια (2016) και θα ξεπεράσει τα 10 δισ. ως το 2019. Επόμενος στόχος της LG Display είναι να παρουσιάσει οθόνες που τυλίγονται και διπλώνουν σε διάφορα μεγέθη.

H Samsung Display έχει επίσης ανακοινώσει ότι θα διαθέσει εύκαμπτες οθόνες OLED το δεύτερο εξάμηνο του 2013. Για την κατασκευή γκάτζετ με εύκαμπτες οθόνες θα έπρεπε όλα τα μέρη τους να είναι επίσης εύκαμπτα, όπως το κύκλωμα καιη μπαταρία. Εντούτοις, ακόμα και αν μόνο η οθόνη είναι πλαστική και εύκαμπτη, αυτό θα σήμαινε πιο ελαφριά καιπιο λεπτά smartphone (με άθραυστη οθόνη), με μεγαλύτερη αυτονομία.

H προαναφερόμενη IHS Display εκτιμά πως στο ξεκίνημά της, η βιομηχανία θα περιοριστεί στην μαζική παραγωγή 200.000 πάνελ μέσα στο 2013, αριθμός που θα φτάσει στα 61 εκατομμύρια το 2020. Εύκαμπτες οθόνες OLED για tablet αναμένεται να δούμε το 2014, σε περιορισμένο αριθμό (50.000) που θα φτάσει τα 32 εκατομμύρια μονάδες το 2020. Μαζική παραγωγή εύκαμπτων OLED για μεγάλες τηλεοράσεις αναμένεται να ξεκινήσει αργότερα το 2016 (μόλις 100 μονάδες), και θα φτάσει τα 2 εκατομμύρια τηλεοράσεις το 2020.

Ανθή Παναγιωτάκη
@techingr

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Ισπανικός «εμφύλιος» στον τελικό του BCL

Η Μάλαγα πέρασε από τον χθεσινό δεύτερο ημιτελικό και θα αντιμετωπίσει την Τενερίφη στον τελικό του BCL.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024