Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Συνασπισμός δυνάμεων για να μειωθεί το κόστος της πρόσβασης στο Ίντερνετ

Συνασπισμός δυνάμεων για να μειωθεί το κόστος της πρόσβασης στο Ίντερνετ

Περισσότεροι από 30 φορείς από τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα αποφάσισαν να σχηματίσουν την Συμμαχία για το Προσιτό Ίντερνετ, έναν συνασπισμό δυνάμεων που υπόσχεται να αλλάξει τις πολιτικές που εμποδίζουν την ανάπτυξη του ανταγωνισμού και ως εκ τούτου την μείωση του κόστους της ευρυζωνικής πρόσβασης στο Ίντερνετ για δύο στους τρεις ανθρώπους ανά την υφήλιο.

Περισσότεροι από 30 φορείς από τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα αποφάσισαν να σχηματίσουν την Συμμαχία για το Προσιτό Ίντερνετ, έναν συνασπισμό δυνάμεων που υπόσχεται να αλλάξει τις πολιτικές που εμποδίζουν την ανάπτυξη του ανταγωνισμού και ως εκ τούτου την μείωση του κόστους της ευρυζωνικής πρόσβασης στο Ίντερνετ για δύο στους τρεις ανθρώπους ανά την υφήλιο. H Συμμαχία ανακοινώθηκε στην πρωτεύουσα της Νιγηρίας, Αμπούζα.

Ιδρυτικά μέλη της Συμμαχίας που θα προσφέρουν οικονομική στήριξη και τεχνογνωσία είναι από τη βιομηχανία η Google, η Alcatel-Lucent, η Cisco, η Ericsson, το Facebook, η Intel, η Microsoft και το Yahoo, από τον δημόσιο τομέαμεταξύ άλλων η κυβέρνηση της Σουηδίας, και το Υπουργείο Εσωτερικών των ΗΠΑ καθώς και πλήθος ιδρυμάτων, όπως η παγκόσμια ένωση καταναλωτών, το Consumers International.

Ενωμένοι, υπόσχονται να συμβάλλουν στον στόχο που έχει θέσει η Επιτροπή Broadband των Ηνωμένων Εθνών, δηλαδή να μειωθεί στο 5% του μέσου μηνιαίου εισοδήματος το κόστος της στοιχειώδους υπηρεσίας ευρυζωνικής πρόσβασης στο Ίντερνετ.

Τον Δεκέμβριο 2013 αναμένεται η πρώτη έκθεση για την διείσδυση του Ίντερνετ στις αναπτυσσόμενες χώρες. Ο επίτιμος πρόεδρος της Συμμαχίας, γνωστός και ως ο «πατέρας» του broandband στην Κένυα, Δρ Bitange Ndemo, ανέφερε χαρακτηριστικά πως στην Κένυα ο αριθμός των χρηστών Ίντερνετ υπερδιπλασιάστηκε μέσα σε έναν μόλις χρόνο, μετά την απελευθέρωση της αγοράς και δήλωσε πως στόχος της Συμμαχίας είναι να πιέσει για δίκαιες, ανταγωνιστικές και κοινωνικά υπεύθυνες αγορές και σε άλλες χώρες.

H συντριπτική πλειονότητα του πληθυσμού της γης δεν είναι online, κυρίως επειδή η πρόσβαση είναι ακριβή. Στην Μοζαμβίκη για παράδειγμα, κίνηση 1GB κοστίζει όσο δύο μισθοί για τον μέσο πολίτη, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Sir Τιμ Μπέρνερς Λι, o άνθρωπος που επινόησε το World Wide Wide και ιδρυτής του World Wide Web Foundation. Δεν υπάρχει όμως λόγος να συνεχίζει να υφίσταται ψηφιακό χάσμα -υπάρχουν φθηνά smartphone, υπάρχει υποθαλάσσια υποδομή και καινοτομίες στην χρήση του φάσματος συχνοτήτων. Το πρόβλημα είναι στις πολιτικές που εμποδίζουν τον ανταγωνισμό, που κρατάνε τις τιμές ψηλά, επεσήμανε ο πατέρας του Παγκόσμιου Ιστού. Αυτό επιχειρούμε να αλλάξουμε και να φέρουμε online όσο το δυνατό περισσότερους με λογικό κόστος, κατέληξε.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Πόσα χρήματα έχει κερδίσει μέχρι στιγμής ο Ολυμπιακός από την ασύλληπτη ευρωπαϊκή του πορεία

Αυτά είναι τα συνολικά έσοδα του Ολυμπιακού φέτος από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024