Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στο Διαδίκτυο χιλιάδες διαβαθμισμένα έγγραφα της Ελλάδας από τους Anonymous

Στο Διαδίκτυο χιλιάδες διαβαθμισμένα έγγραφα της Ελλάδας από τους Anonymous

Πλήθος διαβαθμισμένων εγγράφων από την Διεύθυνση Α3 των Χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών αλλά και από τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη, τον μεγαλύτερο διακρατικό φορέα για την ασφάλεια στον κόσμο διανέμουν μέσω Διαδικτύου οι χακτιβιστές Anonymous, στο πλαίσιο της επιχείρησης που ονομάζουν OpGoldenDawn (Επιχείρηση Χρυσή Αυγή). Νωρίτερα, το υπουργείο Εξωτερικών παραδέχτηκε την παραβίαση συστήματος διαχείρισης e-mail διεύθυνσης του υπουργείου, και δήλωσε ότι διερευνά την έκταση της.

Πλήθος διαβαθμισμένων εγγράφων από την Διεύθυνση Α3 των Χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, αλλά και από τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη, τον μεγαλύτερο διακρατικό φορέα για την ασφάλεια στον κόσμο, διανέμουν μέσω Διαδικτύου οι χακτιβιστές Anonymous, στο πλαίσιο της επιχείρησης OpGoldenDawn (Επιχείρηση Χρυσή Αυγή), την οποία είχαν προαναγγείλει και συνδέσει με την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, απευθύνοντας ταυτόχρονα μήνυμα/έκκληση στους πολίτες της Ελλάδας και της Κύπρου να «ξυπνήσουν και να δουν τι συμβαίνει γύρω τους».

Νωρίτερα, το υπουργείο Εξωτερικών παραδέχτηκε την παραβίαση συστήματος διαχείρισης e-mail Διεύθυνσης του υπουργείου και δήλωσε ότι ερευνά την έκταση της. Σε ό,τι αφορά στο υλικό που απέσπασαν οι Anonymous, στην ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται πως «αφορά υλικό, το οποίο, κατά κανόνα, ανταλλάσσεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συμπεριλαμβανομένων και πολλών δελτίων Γραφείων Τύπου», υποβαθμίζοντας το κόστος της επίθεσης, αφού πρόκειται για έγγραφα προς δημοσίευση. Πάντως, «διενεργείται έρευνα για τις ακριβείς συνθήκες και την έκταση της παραβίασης», συμπληρώνοντας την λιτή ανακοίνωση.

Oι Anonymous δηλώνουν ότι αποκαλύπτουν τα εμπιστευτικά έγγραφα της ελληνικής κυβέρνησης με τα τμήματα κυβερνο-εγκλήματος του διακρατικού Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη καθώς και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών ENISA με έδρα την Κρήτη. «Σκοπός μας είναι να αποκαλύψουμε την αλήθεια σχετικά με την εμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης στην συνωμοσία να μας κατασκοπεύσουν», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση των Anonymous που συνοδεύεται από παραπομπές σε συλλογές 3.700 περίπου εγγράφων των προαναφερόμενων Διευθύνσεων.

Τέλος, διεξάγονται ανάλογες επιχειρήσεις μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης σε κυβερνητικές υπηρεσίες και άλλων χωρών (όπως στην Πολωνία), ως αντίποινα για τις πρόσφατες συλλήψεις 13 μελών των χακτιβιστών (OpPayback).

Η ανακοίνωση των Anonymous καταλήγει με την προειδοποίηση/υπόσχεση για περισσότερα αποκαλυπτικά έγγραφα.

Ανθή Παναγιωτάκη
@anthi

In.gr Τεχνολογία

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024