Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Εναλλακτικός τρόπος διαβίωσης: 30 ημέρες στον κήπο, 15 μέρες στον Άρη

Εναλλακτικός τρόπος διαβίωσης: 30 ημέρες στον κήπο, 15 μέρες στον Άρη

Τα τελευταία δύο χρόνια, η Βαλεντίνα Κάργα διερευνά θέματα που σχετίζονται με την αυτονομία, τη βιωσιμότητα, τις εναλλακτικές οικονομίες, τη διάχυση της γνώσης μέσα από ελεύθερο ανοικτό λογισμικό, την κουλτούρα DIY και τις δυνατότητες δημιουργίας νέων, αυτόνομων κοινοτήτων. Στην έκθεση «Εκ νέου» στο ΕΜΣΤ παρουσιάζει δύο διαφορετικά πειράματα εναλλακτικού τρόπου διαβίωσης στα οποία υπέβαλλε τον εαυτό της, τις 30 μέρες στον κήπο και τις 15 μέρες στον Άρη.

Τα τελευταία δύο χρόνια, η Βαλεντίνα Κάργα διερευνά θέματα που σχετίζονται με την αυτονομία, τη βιωσιμότητα, τις εναλλακτικές οικονομίες, τη διάχυση της γνώσης μέσα από ελεύθερα ανοιχτά λογισμικά, την κουλτούρα DIY και τις δυνατότητες δημιουργίας νέων , αυτόνομων κοινοτήτων. Στην έκθεση «Εκ νέου» στο ΕΜΣΤ παρουσιάζει δύο διαφορετικά πειράματα εναλλακτικού τρόπου διαβίωσης στα οποία υπέβαλλε τον εαυτό της, τις 30 μέρες στον κήπο και τις 15 μέρες στον Άρη.

Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στο πλαίσιο της έκθεσης Εκ νέου, Μια νέα γενιά Ελλήνων καλλιτεχνών (έως 31/12/2013) οργανώνει σε συνεργασία με την πλατφόρμα Frown (Αγ. Ελεούσης 14 & Πρωτογένους, Μοναστηράκι) και την υποστήριξη της μη–κερδοσκοπικής Εταιρίας Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ) ένα εργαστήριο με την αρχιτέκτονα/εικαστικό Βαλεντίνα Κάργα στο χώρο της Πλατφόρμας Frown το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013. Συμμετέχει ο προγραμματιστής Θάνος Ελευθεράκος.

Η Βαλεντίνα Κάργα κατασκεύασε η ίδια ένα σύστημα αυτόνομης διαβίωσης στο Βερολίνο και επισκέφτηκε το «Σταθμό στην έρημο για έρευνα του Άρη» στη Γιούτα, του οργανισμού «Κοινότητα του Άρη».

Την άνοιξη του 2013, η Βαλεντίνα οργάνωσε το σεμινάριο «Αυτάρκεια στην εποχή των νέων κοινών» στην Σχολή Καλών Τεχνών του Βερολίνου (Universität der Künste Berlin, Udk), και δημιούργησε μαζί με φοιτητές έναν αυτόνομο αστικό κήπο χρησιμοποιώντας αποκλειστικά και μόνο την ελεύθερη ανταλλαγή γνώσεων και τη συνεργασία.

Στο διήμερο εργαστήριο στη Frown, θα παρουσιάσει πως μπορεί κανείς να σχεδιάσει τις βασικές υποδομές ενώ θα εξηγήσει και τη λειτουργία συστημάτων όπως aquaponics, καυστήρες βιομάζας, ηλιακοί φούρνοι και τουαλέτες κομποστοποίησης. Θα συμβουλεύσει τους συμμετέχοντες πώς να καλλιεργήσουν και να διατηρήσουν λαχανικά και φρούτα, και θα συζητήσει μαζί τους τις δυνατότητες ανάπτυξης ενός βιώσιμου τρόπου ζωής, ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας.

Τη δεύτερη μέρα, σε συνεργασία με τον Θάνο Ελευθεράκο, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να φτιάξουν και να προγραμματίσουν το δικό τους Garduino, ένα αυτοματοποιημένο σύστημα άρδευσης για κάθε βεράντα ή κήπο, χρησιμοποιώντας τον μικροεπεξεργαστή Arduino.

  • Σάββατο 2/11, 18.00- 20.00
  • Κυριακή 3/11, 12.00- 16.00
  • Κόστος συμμετοχής: 15 ευρώ
  • Συμμετοχή: Για την συμμετοχή στα εργαστήρια δεν προαπαιτούνται γνώσεις προγραμματισμού, μόνο διάθεση για δημιουργία και πειραματισμό.
  • Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων 10 άτομα.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Κριστιάνο Ρονάλντο, ο νέος «τεχνικός διευθυντής» της Αλ Νασρ (vids)

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο μπορεί να είναι ο απόλυτος σταρ στη Σαουδική Αραβία και να σκοράρει ακατάπαυστα με την Αλ Νασρ, όμως 1,5 χρόνο μετά φαίνεται να έχει αναλάβει και νέο κομβικό ρόλο στον σύλλογο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024