Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δύσκολη η απόδραση από τα δεσμά του iOS 7, εκκολάπτονται τα ωά του Cydia

Δύσκολη η απόδραση από τα δεσμά του iOS 7, εκκολάπτονται τα ωά του Cydia

Όσο αυξάνονται οι χρήστες που σπεύδουν να εγκαταστήσουν το iOS 7 και τις ενημερώσεις του σε παλαιότερα iPhone και πληθύνονται οι κάτοχοι iPhone 5S/5C τόσο μεγαλώνει η ανάγκη για το περίφημο jailbreak που θα τους απελευθερώσει από τα δεσμά του AppStore και θα επιτρέψει στην... καρποκάψα (γνωστή ως Cydia :-) να εισχωρήσει στον μήλο της Apple. Πάντως, οι νεαρές προνύμφες περιφέρονται αυτές τις ημέρες στην Μαλαισία, άγνωστο όμως παραμένει πότε ακριβώς θα επιτεθούν στον καρπό.

Όσο αυξάνονται οι χρήστες που σπεύδουν να εγκαταστήσουν το iOS 7 και τις ενημερώσεις του σε παλαιότερα iPhone και πληθύνονται οι κάτοχοι iPhone 5S/5C τόσο μεγαλώνει η ανάγκη για το περίφημο jailbreak που θα τους απελευθερώσει από τα δεσμά του AppStore και θα επιτρέψει στην… καρποκάψα (γνωστή ως Cydia 🙂 να εισχωρήσει στον μήλο της Apple. Πάντως, οι νεαρές προνύμφες περιφέρονται αυτές τις ημέρες στην Μαλαισία, άγνωστο όμως παραμένει πότε ακριβώς θα επιτεθούν στον καρπό.

H «απόδραση» θα γίνει, βεβαιώνουν τα μέλη των evad3rs, αναπτερώνοντας τις ελπίδες όσων λατρεύουν τα απς, τα τουίκς και τα θιμς αλλά και τις υπερβάσεις στην λειτουργικότητα του iPhone και του iPad που βρίσκουν στο Cydia, το αιρετικό κατάστημα μικροεφαρμογών που ανέπτυξε ο σόρικ (κατά κόσμον, Τζέι Φρίμαν).

  • Παρεμπιπτόντως, ο όρος Cydia προέρχεται από την επιστημονική ονομασία ενός καρποφάγου σκουληκιού (Cydia pomonella) με κυριότερο ξενιστή, την μηλιά. Τώρα πρέπει να διακρίνετε την σχέση με το μήλο.

Η ομάδα των «εισβολέων» που έχει συνδέσει το όνομά της με το τελευταίο μεγάλο jailbreak evasi0n του iOS 6 (που σταμάτησε με την ενημέρωση στο iOS 6.1.3), βρίσκεται στην Μαλαισία, στο συνέδριο Hack in a Box. @planetbeing, @pod2g και @pimskeks εκπαιδεύουν τους Apple χάκερς και έχουν διαμηνύσει σε όλους τους ενδιαφερόμενους ότι θα χρειαστεί να περιμένουν. Τα ωά έχουν τοποθετηθεί πάνω στους καρπούς, οι προνύμφες θα εισχωρήσουν, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι θα είναι σύντομο το χρονικό διάστημα μέχρι να το επιτύχουν, δηλώνουν με σύνεση οι evad3rs.

Εξάλλου, η εναπόθεση θα πρέπει να γίνει σε όλους τους καρπούς -η ανακοίνωση των νέα iPad θα γίνει στις 22 Οκτωβρίου και η κυκλοφορία τους έπεται, όπως και οι πρώτες βολές εναντίον τους.

Ακολουθήστε τις εξελίξεις στο συνέδριο Hack in a Box. Αναμένεται το upload παρουσιάσεων.

Ανθή Παναγιωτάκη
@anthi

Πριν καλά-καλά ταξιδέψει στα κύματα του ανέμου η πρώτη ενημέρωση για το iOS 6, το iOS 6.0.1, η iPhone Dev Team είχε έτοιμο το jailbreak

Την υποψία ότι οι εφαρμογές που διατίθενται από το Cydia, το ανεπίσημο αποθετήριο app για iOS, θα κάνουν πάρτυ με τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών iPhone που έχουν υποστεί jailbreak, διαψεύδει πανεπιστημιακή μελέτη. Μάλιστα, συμπεραίνει πως συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο: μία στις πέντε app από το επίσημο iTunes AppStore μεταφέρουν τις «ταυτότητες» των «κλειδωμένων» iPhone.

Η πολύμηνη περιπέτεια μιας ετερόκλητης ομάδας χάκερ έφτασε στο τέλος της το τελευταίο δεκαήμερο του 2012.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024