Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Παρατήστε το iPhone, χαρίστε Android», λέει ο επικεφαλής της Google

«Παρατήστε το iPhone, χαρίστε Android», λέει ο επικεφαλής της Google

Ο Έρικ Σμιντ, ο εκτελεστικός πρόεδρος της Google, δίνει οδηγίες βήμα προς βήμα στους κύκλους των φίλων του για να εγκαταλείψουν το iPhone και να μεταβούν σε Android. Όπως υποστηρίζει αναφερόμενος σε κορυφαία smartphone στην κατασκευή των οποίων συνέβαλε η Google, όπως στο Nexus 5 και το Droid Ultra της δική της Motorola αλλά και στο Samsung S4, τα smartphone με Android έχουν καλύτερες οθόνες, είναι ταχύτερα και η διεπαφή με τον χρήστη διαισθητική.

Ο Έρικ Σμιντ, ο εκτελεστικός πρόεδρος της Google, δίνει οδηγίες βήμα προς βήμα στους κύκλους των φίλων του για να εγκαταλείψουν το iPhone και να μεταβούν σε Android, με ένα post στον λογαριασμό του στο κοινωνικό δίκτυο της Google, Google+. Όπως υποστηρίζει αναφερόμενος σε κορυφαία smartphone στην κατασκευή των οποίων συνέβαλε η Google, όπως στο Nexus 5 και το Droid Ultra της δική της Motorola αλλά και στο Samsung S4, «τα smartphone με Android έχουν καλύτερες οθόνες, είναι ταχύτερα και η διεπαφή με τον χρήστη διαισθητική». Φτάνει μάλιστα να χαρακτηρίσει την επιλογή Android «ένα υπέροχο χριστουγεννιάτικο δώρο σε χρήστη iPhone!»

Ο Σμιντ περιγράφει ένα προς ένα τα βήματα που πρέπει να κάνει ο χρήστης για να αποκτήσει τα app που χρησιμοποιούσε στο iPhone του, να μεταφέρει τις επαφές του μέσω συγχρονισμού με τον λογαριασμό Gmail, να μεταφέρει τις φωτογραφίες και την μουσική του στις υπηρεσίες της Google στο cloud. O executive chairman της Google δεν δείχνει καμία ιδιαίτερη ευαισθησία για το γεγονός ότι οι χρήστες iPhone θα πρέπει να στερηθούν την δυνατότητα άμεσης και δωρεάν επικοινωνίας μεταξύ τους μέσω του iMessage ή να μεταφέρουν την μουσική τους από το iTunes μέσω Mac στον Google Music Manager ή να εισάγουν και να ξεκαθαρίσουν τις διπλοεγγραφές από την μεταφορά των επαφών υπό μορφή vCard, να δημιουργήσουν έναν λογαριασμό για όλες υπηρεσίες της Google ή να μεταφέρουν τις φωτογραφίες από το iPhone τους στο Android αφού προηγουμένως τις στείλουν στο Gmail για να τις κατεβάσουν στο Android ή να τις ανεβάσουν στο Google+.

Οι οδηγίες Σμιντ καταλήγουν με υστερόγραφο, την χαριστική βολή σε ένα ακόμα προϊόν Apple, το Safari. «Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε Chrome, όχι Safari -είναι πιο ασφαλής και καλύτερος browser, ποικιλοτρόπως», γράφει ο εκτελεστικός πρόεδρος και καταλήγει υπενθυμίζοντας πως υπάρχει η δυνατότητα να διπλοκλειδώσει ο χρήστης τον λογαριασμό του με πιστοποίηση ταυτότητας σε δύο βήματα.

Το άρθρο Σμιντ συγκέντρωσε περισσότερα από 500 σχόλια, πολλά από τα οποία αναφέρονται σε όλα τα προβλήματα της εναλλαγής παρέλειψε να λύσει πει ο Σμιντ. Πολλά σχόλια χαρακτηρίζουν την διαδικασία περίπλοκη αλλά και ελλιπή, φτάνουν να πουν πως θα προτιμούσαν να μην χρησιμοποιείται για την προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών ο λογαριασμός του διάσημου Έρικ Σμιντ, αφού δεν μπορεί να είναι ούτε ειλικρινές, ούτε ακριβές ότι τα smartphone με Android είναι καλύτερα από το iPhone.
{{{related}}}

In.gr Τεχνολογία

Sports in

«Οριστικό deal του Ολυμπιακού με Μπαρτζώκα – Ανανεώνει μέχρι το 2027»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας τα έχει βρει οριστικά με τη διοίκηση του Ολυμπιακού και θα υπογράψει συμβόλαιο τουλάχιστον μέχρι το 2027 – Θέμα χρόνου να επισημοποιηθεί η συμφωνία!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024