Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δείτε τι έφτιαξαν έλληνες προγραμματιστές για το Firefox OS σε λίγες ώρες

Δείτε τι έφτιαξαν έλληνες προγραμματιστές για το Firefox OS σε λίγες ώρες

Κατά την επίσημη πρώτη παρουσίαση του Firefox OS στην Αθήνα με αφορμή την κυκλοφορία του πρώτου smartphone με το ανοικτό λειτουργικό αποκλειστικά από την COSMOTE προγραμματιστές κλήθηκαν να αναπτύξουν μέσα σε λίγες ώρες τις πρώτες τους εφαρμογές. Δείτε τα τέσσερα βραβευμένα app από το App Days Athens 2013.

Κατά την επίσημη πρώτη παρουσίαση του Firefox OS στην Αθήνα με αφορμή την κυκλοφορία του πρώτου smartphone με το ανοικτό λειτουργικό αποκλειστικά από την COSMOTE προγραμματιστές κλήθηκαν να αναπτύξουν μέσα σε λίγες ώρες τις πρώτες τους εφαρμογές. Η επιτροπή αξιολόγησης των διοργανωτών -Mozilla, Όμιλος ΟΤΕ, και το «φυτώριο» Hub:raum Krakow διέκρινε τέσσερα app (το τρίτο βραβείο μοιράστηκε μεταξύ δύο ομάδων) που αξιοποιούν καλύτερα τις τεχνολογίες που φέρνει το «τρίτο» λειτουργικό για smartphone. Δείτε τι έφτιαξαν και αναμείνατε την πιθανή έκδοσή τους στο νεότευκτο Marketplace του Firefox OS.

Μπορείτε επίσης να διαβάσετε περισσότερα για την εκδήλωση στο tech.in.gr και να βρείτε χρήσιμες παραπομπές στο appdaysathens2013.gr (όπου ανεβαίνουν χρήσιμα βίντεο από την εκδήλωση).

  • Αέρας ελευθερίας: AthensAppDays2013:Τι φέρνει το Firefox OS στα smartphone

1ο Βραβείο AppDaysAthens2013: Sopler

Το Sopler project είναι μία free, open source και συνεργατική εφαρμογή web που σου δίνει τη δυνατότητα να δημιουργείς λίστες. Η εφαρμογή επιτρέπει στο χρήστη να δημιουργήσει τις λίστες, να τις μοιραστεί με τους φίλους του ή και να συνεργαστεί μαζί τους με στόχο να τις οργανώνει σε καθημερινή βάση.

2ο Βραβείο AppDaysAthens2013: Whocallsme

Το Whocallsme είναι ένα online web site που κάνει αντίστροφη αναζήτηση τηλεφωνικού αριθμού, επιτρέποντας στο χρήστη να προστατευτεί από ανεπιθύμητες κλήσεις. Στην mobile εκδοχή του είναι ένα smart app που, δίνοντας ένα small notification όταν χτυπάει το τηλέφωνο, επιτρέπει στο χρήστη να δει εάν υπάρχουν σχόλια στη database του site για το συγκεκριμένο αριθμό πριν απαντήσει την κλήση.

3ο Βραβείο AppDaysAthens2013: HOTECH

Το All In a Fox της ομάδας HOTECH είναι ένας aggregate media player για Firefox OS. Η εφαρμογή επιτρέπει στο χρήστη να επιλέξει και να κάνει streaming σε μία ποικιλία media όπως mp3, YouTube, Soundcloud, ραδιοφωνικούς σταθμούς κλπ.


3ο Βραβείο AppDaysAthens2013: Movin’ App


Το Movin’ App είναι ένα «Fun App» που επιτρέπει στον χρήστη να συνθέσει ένα μουσικό κομμάτι χρησιμοποιώντας samples για βάση και προσθέτoντας κατ’ επιλογή μουσικά elements, καθώς χτίζει το κομμάτι μέσα από την εφαρμογή.

Οι developers κλήθηκαν να αναπτύξουν κώδικα για εφαρμογές με βάση το λειτουργικό σύστημα Firefox μέσα σε 7 ώρες. Η Επιτροπή Αξιολόγησης ζητούσε πρωτοτυπία και καινοτομία, έμφαση στην σχεδίαση και αξιοποίηση των τεχνολογιών web και φυσικά, την βέλτιστη δυνατή εμπειρία στον χρήστη του νέου λειτουργικού.

Το έπαθλο για την ομάδα των μεγάλων νικητών @soplerproject ήταν ένα ταξίδι στην Πολωνία, όπου θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα hub:raum Krakow WARP. Μέσα σε λίγες ώρες, ανέπτυξαν ένα app για την δημιουργία λιστών προς μοίρασμα (π.χ. λίστα καλεσμένων, λίστα για ψώνια).

Η δεύτερη ομάδα κέρδισε τη συμμετοχή της στο Selection Day που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Δεκεμβρίου 2013 και αποτελεί μέρος του προγράμματος COSMOTE StartUp.

Τα μέλη της τρίτης και της τέταρτης νικήτριας ομάδας έλαβαν ως δώρο από ένα νέο κινητό Alcatel One Touch Fire (όπως και τα μέλη της πρώτης και δεύτερης ομάδας).

Δείτε περισσότερα για το appdaysathens2013 στο Twitter με hashtag #AthensAppDays2013 και επιστρέψτε στο http://www.appdaysathens2013.gr/ για να δείτε βίντεο που ανεβαίνουν σταδιακά όπως διαπιστώνουμε από τις ενδιαφέρουσες για τους προγραμματιστές συνεδρίες από τους ειδικευμένους ανθρώπους του Mozilla.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024