Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τελευταία πρόσκληση για συμμετοχή στα Sony World Photography Awards 2014

Τελευταία πρόσκληση για συμμετοχή στα Sony World Photography Awards 2014

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας Sony World Photography Awards 2014 θα παραμείνει ανοικτός σε συμμετοχές μέχρι τις 6 Ιανουαρίου 2014, εκτός από την Κατηγορία Επαγγελματιών, στην οποία θα γίνονται δεκτές έως τις 9 Ιανουαρίου 2014.

Μόλις ένας μήνας απομένει για να καταθέσουν οι φωτογράφοι τις αιτήσεις συμμετοχής τους στα Βραβεία Sony World Photography Awards 2014. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας, με υπερηφάνεια, παρουσιάζει την Τιμητική Κριτική Επιτροπή για το φετινό διαγωνισμό, ενώ αποκαλύπτει μία αποκλειστική επιλογή των υποβολών συμμετοχής στα βραβεία 2014.

Προεδρεύων της Τιμητικής Κριτικής Επιτροπής για το 2014 θα είναι ο William Hunt, σύμβουλος φωτογραφίας με βάση τη Νέα Υόρκη, ο οποίος για άλλη μία χρονιά θα είναι και ο οικοδεσπότης του γκαλά της βράβευσης, στις 30 Απριλίου 2014. Τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής είναι όλοι επαγγελματίες φωτογράφοι από την Παγκόσμια Ακαδημία Φωτογραφίας:

  • η Ruth Eichhorn, Διευθύντρια φωτογραφίας, Περιοδικό Geo (Γερμανία),
  • η Johanna Neurath, Design Director στις εκδόσεις Thames & Hudson (Ηνωμένο Βασίλειο),
  • η Isabella Icoz, Έφορος (Τουρκία),
  • ο Guy Harrington, Διευθυντής, Soho Management (Ηνωμένο Βασίλειο),
  • ο Matthew Pillsbury, Φωτογράφος (ΗΠΑ),
  • ο Harry Hardie, Panos Pictures/ HERE Press (Ηνωμένο Βασίλειο),
  • η Suzy Koo, Διευθύντρια Δημιουργικών Μέσων, Burberry (Ηνωμένο Βασίλειο),
  • η Poorna Bell, Lifestyle Editor, Huffington Post και
  • ο Simon Barnett, Διευθυντής φωτογραφίας, CNN Digital.

Οι συμμετοχές στον Ανοιχτό διαγωνισμό και το Διαγωνισμό Νέων για τα βραβεία Sony World Photography Awards 2014 θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 6 Ιανουαρίου, ενώ οι συμμετοχές στην Κατηγορία Επαγγελματιών λήγουν στις 9 Ιανουαρίου. Όλες οι αιτήσεις είναι δωρεάν και υποβάλλονται μέσω του www.worldphoto.org


    Στον έβδομο, πλέον, χρόνο τους, τα βραβεία αποτελούν έναν από τους κορυφαίους διαγωνισμούς φωτογραφίας, παγκοσμίως, και παρέχουν διεθνή προβολή, αναγνώριση και ευκαιρία, τόσο στους νικητές, όσο και στους φιναλίστ.

    Η Νορβηγίδα φωτογράφος Andrea Gjestvang, νικήτρια των βραβείων Sony World Photography Awards 2013 και κάτοχος του τίτλου Φωτογράφος της χρονιάς, σχολίασε: «Κερδίζοντας αυτό το βραβείο, το L’Iris d’Or, απέκτησα μεγάλη αναγνώριση και η δουλειά μου έγινε γνωστή σε ένα ευρύτερο κοινό – όχι μόνο σε εκδότες, συλλέκτες και πιθανούς συνεργάτες αλλά, κυρίως, στους καθημερινούς αναγνώστες που συγκινήθηκαν από τις εικόνες και ενεπλάκησαν συναισθηματικά με αυτές. Μου προσέφερε καινούργιες ευκαιρίες και μου έδωσε ένα τεράστιο κίνητρο για να συνεχίσω να ακολουθώ τις ιστορίες, στις οποίες πιστεύω.»

    Επαγγελματίες φωτογράφοι συναγωνίζονται για το περίφημο βραβείο L’Iris d’Or και τον τίτλο του Επαγγελματία Φωτογράφου της Χρονιάς 2014, που συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο ύψους $25.000. Οι κριτές θα βραβεύσουν, επίσης, τους 15 νικητές, κάθε μίας από τις Κατηγορίες επαγγελματιών για σειρά έργων τους.

    Ο τίτλος του Φωτογράφου του Ανοιχτού διαγωνισμού της Χρονιάς 2014, για τους ερασιτέχνες φωτογράφους, συνοδεύεται από χρηματικό βραβείο ύψους $5.000. Οι κριτές θα επιλέξουν, επίσης, την καλύτερη φωτογραφία για κάθε μία από τις δέκα κατηγορίες του Ανοιχτού διαγωνισμού. Επιπλέον, τρεις φωτογράφοι κάτω των 20 ετών θα επιλεγούν ως νικητές της Κατηγορίας Νέων.

    Όλοι οι νικητές, συμπεριλαμβανομένων και των νικητών των επιμέρους κατηγοριών, θα λάβουν εξοπλισμό οπτικής απεικόνισης τελευταίας τεχνολογίας από τη Sony. Επιπλέον, οι νικητές καθώς και οι φιναλίστ φωτογράφοι θα δουν τα έργα τους να εκτίθενται στο Somerset House, στο Λονδίνο, από την 1η έως τις 18 Μαΐου 2014, αλλά και να συμπεριλαμβάνονται στον τόμο Sony World Photography Awards, έκδοση 2014 και να παρουσιάζονται στο website του Παγκόσμιου Οργανισμού Φωτογραφίας.

    Οι λίστες των φιναλίστ για τα βραβεία 2014 θα ανακοινωθούν στις 4 Φεβρουαρίου και θα ακολουθήσει η ανακοίνωση των νικητών για τον Ανοιχτό διαγωνισμό στις 18 Μαρτίου. Όλοι οι νικητές, καθώς και οι νικητές της Κατηγορίας επαγγελματιών θα αποκαλυφθούν στην τελετή βράβευσης, με γκαλά, των βραβείων Sony World Photography Awards που θα γίνει στο Λονδίνο, στις 30 Απριλίου.

    Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα Βραβεία Sony World Photography Awards και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Φωτογραφίας μπορείτε να βρείτε στην τοποθεσία www.worldphoto.org

    In.gr Τεχνολογία

    Sports in

    Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

    Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

    Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    in.gr | Ταυτότητα

    Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

    Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

    Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

    Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

    Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

    ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

    Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

    ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

    Παρασκευή 19 Απριλίου 2024