Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μυστικούς πράκτορες σε Xbox Live και WoW, αποκαλύπτει ο Σνόουντεν

Μυστικούς πράκτορες σε Xbox Live και WoW, αποκαλύπτει ο Σνόουντεν

Μεθόδους για την διεξοδική παρακολούθηση στους εικονικούς κόσμους των διαδικτυακών ομαδικών παιχνιδιών φαίνεται ότι επιζητούσαν η μυστική υπηρεσία NSA στις ΗΠΑ και η βρετανική αντίστοιχη CGHQ, σύμφωνα με νέο έγγραφο που αποκάλυψε ο Έντουαρτ Σνόουντεν στην βρετανική εφημερίδα The Guardian. Ως χώρος δράσης των μυστικών υπηρεσιών αναφέρονται ενδεικτικά οι δημοφιλείς κοινότητες εκατομμυρίων χρηστών σε Xbox Live, Second Life και World Of Warcraft, χωρίς να αποκλείονται άλλοι «εικονικοί κόσμοι».

Μεθόδους για την διεξοδική παρακολούθηση της κίνησης στους εικονικούς κόσμους των διαδικτυακών ομαδικών παιχνιδιών φαίνεται ότι επιζητούσαν η μυστική υπηρεσία NSA στις ΗΠΑ και η βρετανική αντίστοιχη CGHQ, σύμφωνα με νέο έγγραφο που αποκάλυψε ο Έντουαρτ Σνόουντεν στην βρετανική εφημερίδα The Guardian. Ως χώρος δράσης των μυστικών υπηρεσιών αναφέρονται ενδεικτικά οι δημοφιλείς κοινότητες εκατομμυρίων χρηστών σε Xbox Live, Second Life και World Of Warcraft, χωρίς να αποκλείονται άλλοι «εικονικοί κόσμοι».

Στο έγγραφο με την επισήμανση Top Secret, ο συντάκτης της επιστολής αναφέρεται στα εργαλεία που έχουν στα χέρια τους τα μέλη για να επικοινωνούν πολλαπλώς, εργαλεία που θα μπορούσαν να αποδειχτούν χρήσιμα στα χέρια τρομοκρατών. Στην επιστολή αυτή με ημερομηνία 2008 όπως επισημαίνει η εφημερίδα, γίνεται λόγος για την αδυναμία των μυστικών υπηρεσιών να συλλέγουν , να επεξεργάζονται, να παρουσιάζουν και να αναλύουν την κίνηση στα ιδεατά αυτά περιβάλλοντα και συστήνεται να τα δουν ως «ευκαιρία», ώστε από τις κοινότητες αυτές διαδικτυακών παιχνιδιών να συλλέγονται όλες οι επικοινωνίες, να αναγνωρίζονται τα στίγματα της γεωγραφικής θέσης πιθανών στόχων, να συλλέγονται προσωπικά στοιχεία και φωτογραφίες και να γίνεται ανάλυση των σχέσεων των μελών, δεδομένου ότι «οι χρήστες τους εμπιστεύονται αυτή την μέθοδο επικοινωνίας».

Η απόρρητη επιστολή δημοσιεύεται στον δικτυακό τόπο του Guardian υπό μορφή PDF.

Ο συνεργαζόμενος με τον Guardian δικτυακός τόπος ProPublica.org αναφέρεται στην συμμετοχή μυστικών πρακτόρων στα παιχνίδια με πειστικά avatar για να προσηλυτίσουν πληροφοριοδότες αλλά και για να συλλέξουν επικοινωνίες μεταξύ των παικτών. Τα διαβαθμισμένα έγγραφα δημοσιεύονται στην διεύθυνση http://www.propublica.org/documents/item/889134-games

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 87-91: Τον «κρέμασε» ο Σλούκας, έκαναν το 0-1 οι Ισραηλινοί

Με το… καλημέρα πλεονέκτημα αντίο για τους πράσινους. έχασαν ξανά από τη Μακάμπι (87-91) που αγωνία για τον Μπόλντγουιν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024