Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το Facebook είναι... MomBook, λένε οι έφηβοι και στη Μ.Βρετανία

Το Facebook είναι… MomBook, λένε οι έφηβοι και στη Μ.Βρετανία

Μελέτη του μεγαλύτερου κολεγίου στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου μεταξύ 16-18χρονων από επτά χώρες έδειξε πως το Facebook όχι μόνο έχει πάψει να αποτελεί την πρώτη επιλογή τους, αλλά είναι κυριολεκτικά ανύπαρκτο από την λίστα τους. Σύμφωνα με τους Times, η νέα γενιά αποφεύγει το Facebook για να μην στιγματιστεί από την χρήση ενός κοινωνικού δικτύου «για γηραιότερους» αλλά και για να αποφύγει την συσχέτιση με αδιάκριτους συγγενείς, όπως την... μαμά τους.

Μελέτη του UCL, του μεγαλύτερου κολεγίου στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, μεταξύ 16-18χρονων από επτά χώρες έδειξε πως το Facebook τουλάχιστον στο Ηνωμένο Βασίλειο όχι μόνο έχει πάψει να αποτελεί την πρώτη επιλογή τους, αλλά είναι κυριολεκτικά ανύπαρκτο από την λίστα τους (και συγκεκριμένα, «dead and buried»).

Σύμφωνα με τους Times, η νέα γενιά αποφεύγει το Facebook για να μην στιγματιστεί από την χρήση ενός κοινωνικού δικτύου «για γηραιότερους» αλλά και για να αποφύγει την συσχέτιση με αδιάκριτους συγγενείς. Οι νέοι έχουν άλλες επιλογές, όπως την υπηρεσία microblogging του Twitter, το φωτογραφικό Instagram, το παροδικό SnapChat και το άμεσο WhatsApp.

Ο κυριότερος λόγος που το Facebook δεν θεωρείται πλέον cool είναι ότι είναι πολύ πιθανό να δεχτεί κανείς αίτημα φιλίας από… την μαμά του, αναφέρει ο επικεφαλής της μελέτης, Ντάνιελ Μίλερ στον δικτυακό τόπο theconversation.com. Το Facebook αποκαλείται MomBook και στις ΗΠΑ.

Πάντως, το Facebook φαίνεται να θεωρεί πως οι νέοι το εγκαταλείπουν μετά την απαγόρευση των γονέων τους, οι οποίοι φοβούνται, μεταξύ άλλων, ότι το παιδί τους θα πέσει θύμα κοροϊδίας στο κοινωνικό δίκτυο και πρόσφατα επιστράτευσε εργαλεία από το Πανεπιστήμιο του Γιέιλ ενάντια στην καταπίεση των παιδιών. Μάλιστα, η διευθύντρια του Facebook, Σέριλ Σάντμπεργκ επιμένει πως δεν αυτομολούν οι έφηβοι από το 10χρονο δίκτυο, παρά τις ενδείξεις περί του αντιθέτου.

Τα πρώτα αποτελέσματα από την μελέτη του UCL αφορούν μόνο σε 2000 μαθητές σε τρία σχολεία νότια του Λονδίνου και δεν θεωρούνται αρκετά για να τεκμηριώσουν τον ισχυρισμό ότι πρόκειται για μαζική φυγή από το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο.

  • Δούλεψε έξι ημέρες και την έβδομη… αποσυνδέσου Στην εβραϊκή παράδοση, το Σάββατο είναι η ευλογημένη ημέρα της ιεροσύνης και της ανάπαυσης μετά από έξι ημέρες δημιουργίας. Τα τελευταία χρόνια, το εβραϊκό δίκτυο Reboot που ιδρύθηκε το 2002 καθιέρωσε την «ημέρα της αποσύνδεσης» ή καλύτερα National Day of Unplugging που γιορτάζεται την πρώτη Παρασκευή του Μαρτίου στις ΗΠΑ.
  • Έρευνα: Γιατί «έκοψα» το Facebook To 61% των Αμερικανών ενηλίκων μελών του Facebook δεν χρησιμοποίησαν το Facebook επί εβδομάδες και 27% πρόκειται να ξοδέψουν λιγότερο χρόνο στο μεγαλύτερο σάιτ κοινωνικής δικτύωσης το 2013. Ωστόσο, τα δύο τρία παραμένουν μέλη, σύμφωνα με την νεότερη μελέτη του ανεξάρτητου αμερικανικού ινστιτούτου Pew Internet Research Center.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024