Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η Lenovo ανακοίνωσε το πρώτο της smartphone με LTE, Vibe Z

Η Lenovo ανακοίνωσε το πρώτο της smartphone με LTE, Vibe Z

Λίγες ημέρες πριν την διεθνή έκθεση CES 2014, η Lenovo παρουσιάζει το πρώτο της smartphone με υποστήριξη τεχνολογιών αιχμής για την ασύρματη επικοινωνία, είτε πρόκειται για δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, είτε για ασύρματη δικτύωση εμβέλειας Bluetooth και Wi-Fi.

Λίγες ημέρες πριν την διεθνή έκθεση CES 2014, η Lenovo παρουσιάζει το πρώτο της smartphone με υποστήριξη τεχνολογιών αιχμής για την ασύρματη επικοινωνία, είτε πρόκειται για δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, είτε για ασύρματη δικτύωση εμβέλειας Bluetooth και Wi-Fi.

Συγκεκριμένα, η Lenovo ανακοίνωσε το πρώτο της LTE smartphone, τo Lenovo Vibe Z, επισημαίνοντας το πλεονέκτημα των ταχυτήτων μεταφοράς δεδομένων μέσω των δικτύων κινητής τηλεφωνίας τέταρτης γενιάς 4G/LTE: upload με ρυθμό 50 MB ανά δευτερόλεπτο και download στα 150MB ανά δευτερόλεπτο. Το Lenovo Vibe Z δέχεται micro-SIM κάρτα που συνεργάζεται με δίκτυα GSM/UMTS μέχρι και 2100, και υποστηρίζει την ασύρματη δικτύωση με το ταχύτερο WiFi 802.11ac και το νεότερο Bluetooth 4.0.

Το Vibe Z έχει βάρος 147 γραμμάρια και πάχος 7,9 χιλιοστά, με σώμα από ασήμι ή από τιτάνιο. Το πίσω κάλυμμα έχει υφασμάτινη αίσθηση και χάραξη laser και η οθόνη διαγώνιο 5,5 ίντσες με υποστήριξη εικόνας υψηλής ανάλυσης 1920×1080, τεχνολογίας IPS για θέση υπό ευρεία γωνία (πυκνότητα 400 pixel ανά ίντσα).

Το smartphone υψηλών προδιαγραφών της Lenovo βασίζεται στον τετραπύρηνο Qualcomm Snapdragon 800, έχει 2GΒ RAM και εσωτερική μνήμη 16GB και κάμερα 13Mpixel με μεγάλο διάφραγμα φακού f1.8. Μπροστά, το Vibe Z διαθέτει κάμερα 5MPixel, εξοπλισμένη με φακό 84° για ευρυγώνιες λήψεις. Η Super Camera και η Super Gallery της Lenovo προσθέτουν διασκεδαστικά εφέ στις φωτογραφίες και το ShareIt της Lenovo αναλαμβάνει το μοίρασμα αρχείων από το Z Vibe τους με άλλα τηλέφωνα Android μέσω μιας σύνδεσης WiFi peer-to-peer, αποφεύγοντας χρεώσεις δικτύου δεδομένων (υποθέτουμε μέσω Wi-Fi Direct).

Πάνω από το interface του Android 4.3, η Lenovo έχει προσθέσει το Lenovo Launcher, μια λειτουργία που τοποθετεί όλα τα app του χρήστη στην αρχική οθόνη και διευκολύνει τη δημιουργία φακέλων για μεταφορά και απόθεση app.

Lenovo S Series: Smartphone σε μέγεθος Μεγάλο ή Τσέπης

Συμπληρώνοντας το λανσάρισμα του Vibe Z, η Lenovo παρουσίασε επίσης τρία νέα smartphones.
Το S930 είναι μια υπερμεγέθης συσκευή 6 ιντσών που απευθύνεται σε όσους χρησιμοποιούν το smartphone τους για την αναπαραγωγή βίντεο και φωτογραφιών («media addicts»), με οθόνη υψηλής ευκρίνειας και διπλά ηχεία με Dolby Digital Plus. Το S650 έχει επίσης μεγάλη οθόνη 4,7 ιντσών και το «tweener» A859 απευθύνεται σε όλους και έχει οθόνη διαγωνίου 5 ιντσών «υψηλών επιδόσεων».

Το S650 παρουσιάζεται ως μια πανίσχυρη συσκευή πολυμέσων σε μέγεθος «τσέπης». S930 και S650 έχουν επίσης ασημένια επιφάνεια όπως το Vibe Z, και είναι και αυτά χαραγμένα με λέιζερ στο πίσω κάλυμμα με υφασμάτινη υφή. Το S930 υπερβαίνει κάθε διαθέσιμη οθόνη σήμερα με την 6 ιντσών οθόνη αφής 1280×720, ενώ το S650 υποστηρίζει μία compact οθόνη 4,7 ιντσών gHD 960×540 με ευρεία γωνία θέασης IPS.

Τα S930 και S650 βασίζονται στον τετραπύρηνο επεξεργαστή MediaTek Quad Core και τρέχουν Android 4.2. Έχουν πάχος μόλις 8,7mm, και είναι dual SIM -δηλαδή χρήση δύο αριθμών κινητής τηλεφωνίας από μία συσκευή. Έχουν φωτογραφική μηχανή 8MP με φλας και 8GB αποθηκευτικού χώρου.

Το κινητό A859 έχει πάχος 9,2mm και οθόνη 5 ιντσών 1280×720, IPS 178°. Όπως και η σειρά S, είναι dual SIM, λειτουργεί με επεξεργαστή MediaTek 6582 και Android 4.2, έχει κύρια φωτογραφική μηχανή 8 MP και εμπρόσθια κάμερα και 8GB αποθηκευτικού χώρου.

«Δημιουργήσαμε το νέο Vibe Z με εξαιρετικό σχεδιασμό, υψηλή απόδοση και προσαρμοσμένο λογισμικό ώστε ο κόσμος να μπορεί πραγματικά να ζήσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία ενός έξυπνου κινητού πλέον σε ταχύτητα LTE» δήλωσε ο Liu Jun, senior vice president του Lenovo Business Group, της Lenovo. «Μαζί με το Vibe Z, τα νέα μας smartphones Α και S series προσφέρουν στους καταναλωτές πολλαπλές επιλογές σε μεγέθη οθόνης και χαρακτηριστικά ώστε να μπορούν να επιλέξουν το κινητό Lenovo που τους ταιριάζει.»

Όλα τα smartphone της Lenovo θα κυκλοφορήσουν στην ελληνική αγορά μέσα στο 2014.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024