Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ένα καλύτερο Thinkpad από «το καλύτερο Thinkpad» δείχνει η Lenovo

Ένα καλύτερο Thinkpad από «το καλύτερο Thinkpad» δείχνει η Lenovo

Το πιο ελαφρύ ανάμεσα στα εξαιρετικά λεπτά και ελαφριά ultrabook 14 ιντσών υποστηρίζει πως κατασκεύασε η Lenovo. Το νέο Thinkpad X1 Carbon ζυγίζει 1,27 κιλά και κατασκευάζεται από ανθρακονήματα, ένα υλικό πιο ελαφρύ από το μαγνήσιο και το αλουμίνιο, με μεγαλύτερο όμως αντοχή από αυτά.

Το πιο ελαφρύ ανάμεσα στα εξαιρετικά λεπτά και ελαφριά ultrabook 14 ιντσών υποστηρίζει πως κατασκεύασε η Lenovo. Το νέο Thinkpad X1 Carbon με βάρος 1,27 κιλά και πάχος 17,7 χιλιοστά, κατασκευάζεται από ανθρακονήματα, ένα υλικό πιο ελαφρύ από το μαγνήσιο (και όσο ανθεκτικό όσο αυτό) αλλά και το αλουμίνιο (τα ανθρακονήματα έχουν το ένα τρίτο του βάρους του), με μεγαλύτερη όμως αντοχή από αυτά τα υλικά.

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό του πρώτου Thinkpad της Lenovo για το 2014 είναι το «προσαρμοζόμενο πληκτρολόγιο» (Adaptive Keyboard). Η πρώτη σειρά βοηθητικών πλήκτρων λειτουργιών (Function Keys) πάνω από τα καθιερωμένα πλήκτρα QWERTΥ έχει αντικατασταθεί από 40 διαθέσιμες συντομεύσεις που αλλάζουν δυναμικά ανάλογα με το πρόγραμμα που χρησιμοποιεί ο χρήστης ώστε να εξυπηρετεί το πρόγραμμα αυτό.

  • Το νέο Thinkpad X1 Carbon έχει τους νεότερους Core i της Intel (15% αυξημένες επιδόσεις) σε σχέση με το Thinkpad X1 Carbon 1ης γενιάς και η ονομαστική αυτονομία του αυξήθηκε κατά 4 ώρες (9 ώρες αντί 5 ώρες στο πρώτο X1 Carbon). Η οθόνη του νεότερου μοντέλου είναι WQHD με πυκνότητα 210 pixel ανά ίντσα. «Προβάλλει περισσότερα από όσα μπορεί να χωρέσει στην ίδια επιφάνεια ένα MacBook Air – με μέγιστη ανάλυση 2560 x 1440», επισημαίνει η εταιρεία, θυμίζοντας πως αυτό ήταν το Thinkpad που τα έβαλε με το Macbook Air. Στο προηγούμενο μοντέλο, η υποστηριζόμενη ανάλυση περιοριζόταν στα 1366×768 pixel.

To νέο Thinkpad υποστηρίζει την αναγνώριση κάποιων κινήσεων με τα χέρια και κάποιες φωνητικές εντολές (στην αγγλική ή άλλη γλώσσα, όχι όμως στα ελληνικά) για την εκτέλεση μετρημένων στα δάχτυλα λειτουργιών. Με έναν χαιρετισμό, το Thinkpad αρχίζει να εντοπίζει την κίνηση του χεριού (hand tracking), με μια κίνηση προς τα αριστερά ή τα δεξιά προχωρά στο επόμενο ή το προηγούμενο τραγούδι ή σελίδα ή μετακινεί ανάλογα τον κέρσορα επί της οθόνης και με την κίνηση προς το πάνω ή προς τα κάτω αυξομειώνει την ένταση του ήχου ή οδηγεί τον κέρσορα και με ένα tap ξεκινά ή παύει η αναπαραγωγή πολυμέσων και γίνεται επιλογή. Η αναγνώριση φωνητικών εντολών μάλλον βασίζεται στο γνωστό λογισμικό Dragon της Nuance, αφού ο χρήστης πρέπει να απευθυνθεί στο λογισμικό λέγοντας «Hello, Dragon». Ορατές αλλαγές έχουν γίνει και στο Clickpad για την υποστήριξη λειτουργιών στα Windows 8.1 (δείτε Τι διορθώθηκε και τι δεν διορθώθηκε με την έλευση των Windows 8.1).


Στην καρδιά του νέου Thinkpad X1 Carbon –το πρώτο μοντέλο είχε παρουσιαστεί πριν από έναν περίπου χρόνο και είχε χαρακτηριστεί από την εταιρεία ως «το καλύτερο Thinkpad που φτιάχτηκε ποτέ»- βρίσκεται ο Core i7 επεξεργαστής τέταρτης γενιάς της Intel. Το Thinkpad X1 Carbon τρέχει Windows 8.1 και υποστηρίζει τις λειτουργίες αφής (η εταιρεία θα διαθέσει μοντέλα με υποστήριξη multitouch), αλλά και τον χειρισμό με την φωνή και χειρονομίες. Η εταιρεία δίνει επίσης ιδιαίτερη έμφαση στον θόρυβο που παράγει η λειτουργία του laptop και έχει αντικαταστήσει τον ανεμιστήρα του X1 Carbon με ένα πιο λεπτό, ελαφρύ και λιγότερο θορυβώδη με περισσότερες φτερωτές για την απαγωγή της θερμότητας, λειτουργία που εξυπηρετείται από ένα πιο «έξυπνο» σύστημα για τον έλεγχο της ροής του αέρα, το οποίο αναλαμβάνει να καθαρίζει και από την σκόνη για να μειώσει την πιθανότητα βλάβης.

Ως ultrabook, ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της κατηγορίας είναι η αυτονομία του και η Lenovo υποστηρίζει πως το νέο Thinkpad X1 Carbon μπορεί να λειτουργεί επί εννέα ώρες, αυξάνοντας την αυτονομία του προγενέστερου μοντέλου κατά 70% και να επαναφορτίζεται κατά 80% σε λιγότερο από μια ώρα (Rapid charge).

Οι τιμές στις ΗΠΑ για το Thinkpad X1 Carbon ξεκινούν από τα 1299 δολάρια και ανεβαίνουν ανάλογα με την σύνθεση.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024