Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δεκτό το πρώτο e-mail από αγνώστους στο Google+

Δεκτό το πρώτο e-mail από αγνώστους στο Google+

Οι χρήστες της διαδικτυακής υπηρεσίας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Google αποκτούν την δυνατότητα να στείλουν μήνυμα σε οποιονδήποτε βρίσκεται στους κύκλους τους στο κοινωνικό δίκτυο του Google χωρίς να γνωρίζει ο ένας την διεύθυνση του άλλου. Το e-mail τους αποκαλύπτονται μόνο εάν συνεχίσουν την επικοινωνία μετά το πρώτο μήνυμα.

Οι χρήστες της διαδικτυακής υπηρεσίας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Google αποκτούν την δυνατότητα να επικοινωνούν με e-mail σε οποιονδήποτε βρίσκεται στο κοινωνικό δίκτυο της Google, χωρίς να γνωρίζει ο ένας την διεύθυνση του άλλου. Το e-mail τους αποκαλύπτονται μόνο εάν συνεχίσουν την επικοινωνία μετά το πρώτο μήνυμα.

1. Στο παράδειγμα που δίνει η Google υπό τον τίτλο «Προσεγγίστε ανθρώπους που γνωρίζετε πιο εύκολα», η Diana που μόλις γνωρίστηκε με τον Peter την περασμένη εβδομάδα, του στέλνει e-mail (αφού είναι μέλος του Google+, του οποίου είναι και η ίδια μέλος), χωρίς να γνωρίζει την διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.


Ωστόσο, η πρώτη επικοινωνία μεταξύ μελών του Google+ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου καθίσταται εφικτή ακόμα και όταν ο ένας δεν ανήκει ήδη στους «κύκλους» του άλλου, όπως αποκαλύπτει το παράδειγμα που παραθέτει ο product manager της υπηρεσίας, David Nachum.

2. Ο Peter λαμβάνει το mail της στο Gmail του και μπορεί να επιτρέψει στην Diana να συνεχίσει να επικοινωνεί μαζί του προσωπικά, εάν την προσθέσει στους «κύκλους» του. Εάν το e-mail θεωρηθεί ενοχλητικό ή καταχρηστικό, μπορεί να γίνει σχετική αναφορά στην υπηρεσία.

Επίσης, τα e-mail από μέλη του Google+ δεν θα εισάγονται στην κατηγορία Κοινωνικά όπου ομαδοποιούνται όλα τα μηνύματα κοινωνικής δικτύωσης από άλλα δίκτυα, αλλά στην Κύρια κατηγορία, όταν ο αποστολέας τους ανήκει στους «κύκλους» του Google+.

Πάντως, η αποστολή e-mail μεταξύ αγνώστων, μελών του Google+ δεν μπορεί να συνεχιστεί εάν ο παραλήπτης δεν απαντήσει ή δεν προσθέσει τον αποστολέα στους «κύκλους» του (μπορείτε να ενημερωθείτε για τον τρόπο λειτουργίας του κοινωνικού δικτύου της Google).

Η λήψη μηνυμάτων από άλλα μέλη του Google+ θα είναι ενεργοποιημένη εκ προοιμίου και ο χρήστης του Gmail θα είναι εκείνος που θα πρέπει να αλλάξει την ρύθμιση (opt out).

Η δυνατότητα πρώτης επαφής με e-mail μεταξύ χρηστών Google+/Gmail δεν είχε ενεργοποιηθεί την ώρα της ανακοίνωσης, καθώς αυτό αναμένεται να γίνει σταδιακά τις προσεχείς εβδομάδες. Απομένει να αποσαφηνιστεί πως θα συμπληρώνεται το όνομα του παραλήπτη καθώς ο χρήστης αρχίζει να συμπληρώνει το πεδίο «Το:» (Προς:), όπως φαίνεται στο παράδειγμα (αυτόματα;).

Όλοι οι χρήστες Google+ έχουν και Gmail και τανάπαλιν (ακόμα κι αν δεν το χρησιμοποιούν), αφού η εταιρεία συνεχίζει την σταδιακή αλλά αδιάκοπη συγχώνευση των πολλαπλών διαφορετικών υπηρεσιών που προσφέρει αφότου τέθηκε σε ισχύ η αμφιλεγόμενη ενιαία πολιτική απορρήτου στα μέσα του 2013.

Διαβάστε τι άλλο έχει κάνει η Google για να φέρει (συχνά υποχρεωτικά) τους χρήστες άλλων υπηρεσιών του στο Google+, στο Google Drive και αλλού.

Κοινοποιήσιμες οι αγορές από το Play Store 4.5 μεταξύ φίλων στο Google+ Η «κοινωνική διαφήμιση» αποτελεί το «Χρυσό Δισκοπότηρο» για την βιομηχανία της διαφήμισης. Η Google συνδέει μια ακόμα υπηρεσία της με το δικό της κοινωνικό δίκτυο, στέλνοντας μια σημαντική ενημέρωση στο Play Store κάθε smartphone και tablet με Android. Στο εξής, οι χρήστες θα μπορούν να μοιράζονται προτάσεις αγορών και κριτικές app από τους κύκλους τους στο Google+, χωρίς να κάνουν τίποτα περισσότερο από το να αποδώσουν αστέρια ή να γράψουν την κριτική τους στο Play Store.

Με όπλο το Gmail, η Google προωθεί το Drive και προελαύνει στο cloud H Google προχωρά σε μια ακόμα διασύνδεση των υπηρεσιών της, καθιστώντας εξαιρετικά εύκολη την αποθήκευση αρχείων που επισυνάπτονται σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο δικό της Gmail στην επίσης δική της υπηρεσία φιλοξενίας και συγχρονισμού αρχείων στο λεγόμενο cloud. Η αποθήκευση attachment στο Google Drive απέχει μόλις ένα κλικ στο Gmail και είναι καλύτερη από την λήψη των συνημμένων αρχείων στον ξεχασμένο φάκελο με τα Downloads.

Με όπλο το YouTube, προωθείται η διεύρυνση του κοινωνικού δικτύου της Google Αλλαγές στο σύστημα υποβολής σχολίων στον εξαιρετικά δημοφιλή δικτυακό του τόπο για την φιλοξενία βίντεο προωθεί η Google. Κάποιες από τις αλλαγές αυτές θεωρούνται ευπρόσδεκτες, όπως τα εργαλεία εποπτείας σχολίων από τους διαχειριστές των καναλιών ή, η χρήση εμπλουτισμένου κειμένου στα σχόλια με την προσθήκη παραπομπών. Άλλες, θεωρούνται τουλάχιστον αμφιλεγόμενες, όπως το γεγονός ότι στο εξής σχόλια στο YouTube υποβάλλονται μόνο από όσους δημιουργήσουν σελίδα στο κοινωνικό δίκτυο της Google, Google+.

Ακόμα, μπορείτε να διαβάσετε γιατί έχει προκαλέσει αντιδράσεις η ενιαία πολιτική απορρήτου που υιοθέτησε η Google και απαίτησε να γίνει δεκτή από τους χρήστες των υπηρεσιών της, παρά το γεγονός ότι οι αρμόδιες για την τήρηση του ιδιωτικού απορρήτου αρχές στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχουν λάβει ακόμα ικανοποιητικές απαντήσεις. Κι αυτό καθώς, απαιτούν να εξηγήσει στους χρήστες πώς ακριβώς θα χρησιμοποιεί και θα επεξεργάζεται προσωπικά δεδομένα από την μια υπηρεσία στην άλλη, πριν οι χρήστες αποδεχτούν την ενιαία πολιτική τήρησης του απορρήτου.

Ανθή Παναγιωτάκη, @anthi, @techingr

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024