Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ελληνική υπηρεσία λήψης παραγγελιών για καταστήματα εστίασης στο cloud

Ελληνική υπηρεσία λήψης παραγγελιών για καταστήματα εστίασης στο cloud

Μια ελληνική εφαρμογή για την ασύρματη λήψη παραγγελιών και την διαχείριση καταστημάτων εστίασης με iPhone/iPod touch/iPad που διατίθεται υπό μορφή υπηρεσίας χωρίς αρχικό κόστος, με μηνιαία συνδρομή, ανέβηκε στο App Store της Apple. Το JuicyBar επιχειρεί να καταστήσει παρελθόν τις παραδοσιακές μεθόδους λήψης παραγγελιών και διαχείρισης καφέ-μπαρ και εστιατορίων, με μια υπηρεσία βασισμένη στο cloud computing.

Μια ελληνική εφαρμογή για την ασύρματη λήψη παραγγελιών και την διαχείριση καταστημάτων εστίασης με iPhone/iPod touch/iPad που διατίθεται υπό μορφή υπηρεσίας χωρίς αρχικό κόστος, με μηνιαία συνδρομή ανέβηκε στο App Store της Apple. Το JuicyBar app επιχειρεί να καταστήσει παρελθόν τις παραδοσιακές μεθόδους λήψης παραγγελιών και διαχείρισης καφέ-μπαρ και εστιατορίων, με μια υπηρεσία βασισμένη στο cloud computing.

Τα συστήματα ασύρματης παραγγελιοληψίας λειτουργούσαν μέχρι σήμερα με έναν server στο εσωτερικό του καταστήματος, δηλαδή έναν υπολογιστή ο οποίος συνδέεται στο διαδίκτυο, καταγράφει και μεταδίδει τις παραγγελίες. Η ελευθερία κινήσεων για τον καταστηματάρχη ήταν ουσιαστικώς ανύπαρκτη, καθώς ήταν αναγκασμένος να παρακολουθεί τις αναφορές και τα
στατιστικά για την κίνηση του χώρου μέσα από τον υπολογιστή και μόνο εντός του καταστήματος. Με αυτή την μέθοδο, υπήρχαν επίσης ζητήματα ασφάλειας των δεδομένων, αφού ο ίδιος υπολογιστής χρησιμοποιείται και για άλλες εργασίες ή από άλλα πρόσωπα, χωρίς ο επιχειρηματίας να έχει εξασφαλισμένη την αποκλειστική πρόσβαση σε αυτά, εξηγεί στο tech.in.gr η εκπρόσωπος των δημιουργών κα Μαργαρίτα Δ.Δόμπα.

Cafe-bar στο cloud

Το JuicyBar app είναι η μόνη εφαρμογή ασύρματης παραγγελιοληψίας και διαχείρισης Καφέ, Μπαρ και Εστιατορίων βασισμένη στο cloud computing (Cloud mobile Point of Sales, mPOS). Tο λογισμικό που έχει σχεδιάσει και έχει αναπτύξει η ομάδα του JuicyBar φιλοδοξεί να εξυπηρετεί με τον πλέον βέλτιστο τρόπο και τα τρία συμβαλλόμενα μέρη σε ένα κατάστημα εστίασης: τον ιδιοκτήτη ή διαχειριστή της επιχείρησης, τον σερβιτόρο και τον πελάτη. Ο ιδιοκτήτης έχει τη δυνατότητα πλήρους παρακολούθησης και διαχείρισης του καταστήματος ή των καταστημάτων του, σε πραγματικό χρόνο, πάντοτε και από παντού. Σε ότι αφορά στην ασφάλεια, η ομάδα ανάπτυξης έχει επιλέξει τους διακομιστές της Rackspace, παγκόσμια ηγέτιδα εταιρεία στο χώρο.

Υβριδικό cloud: Διαθεσιμότητα υπηρεσιών χωρίς σύνδεση

Μια καινοτομία της υπηρεσίας JuicyBar και το σημαντικότερο χαρακτηριστικό που εισάγει η εφαρμογή JuicyBar στα συστήματα παραγγελιοληψίας είναι η «υβριδική μορφή», με την οποία η εφαρμογή έχει σχεδιαστεί να λειτουργεί αδιάλειπτα, ακόμη και με προσωρινή διακοπή ή πρόσβαση στο διαδίκτυο εντός καταστήματος, σε αντίθεση με τις μέχρι τώρα λύσεις οι οποίες «αναγκάζανε» τις συσκευές να επικοινωνούν μόνο μέσω διαδικτύου. Η ομάδα του JuicyBar App δηλώνει πως εγγυάται την ασταμάτητη επικοινωνία μεταξύ των συσκευών ακόμη και χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο. Η αποθήκευση των δεδομένων των παραγγελιών οι οποίες φορτώνονται στη βάση στατιστικών της επιχείρησης όταν δεν είναι εφικτή η πρόσβαση στο Διαδίκτυο, ενώ όταν η σύνδεση αποκατασταθεί γίνεται συγχρονισμός στο cloud.

Συσκευές iOS: Το τέλος των PDA

H επιλογή της ανάπτυξης σε περιβάλλον iOS έγινε καθώς iPhone, iPad και iPod Touch θεωρούνται συσκευές οι οποίες, σε αντίθεση με τα ξεπερασμένα PDA, εκτός από αξεπέραστο design και την κορυφαία ευκολία στη χρήση τους, συνεπάγονται και χαμηλότερο μέσο κόστος αγοράς, μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και περισσότερη αξιοπιστία στη χρήση οθόνης αφής, σημειώνουν οι δημιουργοί. Οι απαρχαιωμένες PDA συσκευές αποδεικνύονται όλο και συχνότερα ακριβές, προβληματικές, απαιτώντας πολύωρες επαναφορτίσεις των μπαταριών τους, ενώ συχνά απλώς δεν λειτουργούν, με αποτέλεσμα οι σερβιτόροι της επιχείρησης να επιστρέφουν στο κλασικό «χαρτάκι». Με το JuicyBar και την οθόνη αφής μειώνεται δραστικά ο χρόνος τόσο της ίδιας της παραγγελιοληψίας, όσο και της παραγωγής αυτών.

SaaS: Μηδενικό κόστος εκκίνησης, μηνιαία συνδρομή χωρίς δέσμευση

Τέλος, η ομάδα επέλεξε το μοντέλο διάθεσης SaaS (Software as a Service) με το επιχείρημα πως έτσι η επιχείρηση μειώνει τα έξοδά της: «Η χρήση του SaaS μοντέλου μειώνει το προγενέστερο υπέρογκο αρχικό κόστος της εφαρμογής, καθώς δεν απαιτείται η αγορά ακριβών αδειών χρήσης ή η εγκατάσταση τεχνικού εξοπλισμού, αχρείαστου σε περίπτωση καταστροφής ή διακοπής λειτουργίας του καταστήματος. Το σύστημα παραγγελιοληψίας JuicyBar προσφέρεται ως υπηρεσία με μηνιαία συνδρομή.

Το JuicyBar App προσφέρει δωρεάν, σε όλη τη διάρκεια χρήσης της εφαρμογής, τις ανανεώσεις του λειτουργικού συστήματος της εφαρμογής, καθώς την τεχνική υποστήριξη.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024