Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αλλάζει όνομα το SkyDrive, συνταρακτικά νέα το OneDrive, λέει η MS

Αλλάζει όνομα το SkyDrive, συνταρακτικά νέα το OneDrive, λέει η MS

H Microsoft πρόκειται να αλλάξει σταδιακά την επωνυμία της υπηρεσίας φιλοξενίας και συγχρονισμού αρχείων που διατηρεί στο σύννεφο, μετά την εις βάρος της απόφαση βρετανικού δικαστηρίου για την χρήση της επωνυμίας Sky στην υπηρεσία Skydrive μετά από αίτημα της εταιρείας επικοινωνιών και περιεχομένου BSkyB. Το OneDrive ταιριάζει καλύτερα σε αυτό που σας προσφέρουμε, ανακοίνωσε η εταιρεία στις 27 Ιανουαρίου 2014 -Ένα Drive για όλα τα έγγραφα, τις φωτογραφίες και τα βίντεό σας από όλες τις συσκευές σας. Παρεμπιπτόντως, η ανταγωνιστή υπηρεσία της Google, ονομάζεται... Drive.

H Microsoft πρόκειται να αλλάξει σταδιακά την επωνυμία της υπηρεσίας φιλοξενίας και συγχρονισμού αρχείων που διατηρεί στο σύννεφο, μετά την εις βάρος της απόφαση βρετανικού δικαστηρίου για την χρήση της επωνυμίας Sky στην υπηρεσία Skydrive μετά από αίτημα της εταιρείας επικοινωνιών και περιεχομένου BSkyB. «Το OneDrive ταιριάζει καλύτερα σε αυτό που σας προσφέρουμε», ανακοίνωσε η εταιρεία στις 27 Ιανουαρίου 2014 –Ένα Drive για όλα τα έγγραφα, τις φωτογραφίες και τα βίντεό σας από όλες τις συσκευές σας. Παρεμπιπτόντως, η ανταγωνιστή υπηρεσία της Google, ονομάζεται… Drive.

Μπορείτε να δείτε το βίντεο για το λανσάρισμα του Microsoft OneDrive:

Η αλλαγή της επωνυμίας θα είναι αδιόρατη για τους υπάρχοντες χρήστες του Skydrive και του Skydrive Pro -περί τα 250 εκατομμύρια άνθρωποι ανά τον κόσμο-, σημειώνει η εταιρεία σε σχετική ανάρτηση στο επίσημο blog του onedrive.com. Ολόκληρο το περιεχόμενό σας θα είναι διαθέσιμο στο ΟneDrive μετά την σταδιακή μετάβαση, δηλώνει ο Ryan Gavin, General Manager, Consumer Apps & Services στην εταιρεία.

Όσοι θέλουν να μάθουν περισσότερα για το OneDrive ενώ δεν χρησιμοποιούν το παλαιότερο SkyDrive, παραπέμπονται στο preview.onedrive.com για να ενημερωθούν για την διαθεσιμότητας μιας ανανεωμένης, όπως φαίνεται, υπηρεσίας στο cloud, στην οποία θα αλλάξουν περισσότερα εκτός από το όνομα.

Εν τω μεταξύ, η Google επιχειρεί προέλαση προς πάσα κατεύθυνση με όπλο τις πλέον δημοφιλείς υπηρεσίες της. Δείτε:

Σε ότι αφορά τον ανταγωνισμό Microsoft Skydrive-OneDrive και Google Drive, όλοι οι χρήστες του Google Drive έχουν 15GB δωρεάν στους διακομιστές της εταιρείας. Το επιχειρηματικό μοντέλο προβλέπει ότι μετά την κατανάλωση των πρώτων 15GB, o χρήστης μπορεί να επιλέξει να πληρώνει 4,99 δολάρια το μήνα για να διατηρεί πρόσβαση σε 100GB ή 9,99 δολάρια το μήνα για 200GB. Αξιοσημείωτο είναι ότι η πρόσβαση στο Drive (θα) είναι διαθέσιμη στα smartphone με Android 4.4 KitKat (το είδαμε στο Nexus 5). Επίσης, σημειώστε ότι τα 15GB βαίνουν μειούμενα από τον χώρο που καταλαμβάνουν τα e-mail στο Gmail.

Συγκριτικά, όλοι οι χρήστες SkyDrive είχαν στην διάθεσή τους λιγότερο από το μισό χώρο 7GB. Η Microsoft χρεώνει 19 ευρώ το χρόνο (ήτοι €1,58/μήνα) για 57GB, ή 0,33 ευρώ ανά ΜΒ (50GB επί πληρωμή + 7GB δωρεάν για κάθε χρήστη (στο Google Drive δεν προστίθεται η δωρεάν χωρητικότητα στα GB που πληρώνει ο χρήστης). 107GB στο Skydrive κοστίζουν 37 ευρώ το χρόνο (€3,08/μήνα) και 207GB, 74 ευρώ το χρόνο (€0,36/ΜΒ ή €6,16 το μήνα).

Ανθή Παναγιωτάκη, @anthi, @techingr

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος 10-8: Φουλάρουν για το Final 4 οι Ερυθρόλευκοι

Ο Ολυμπιακός νίκησε τη Φερεντσβάρος με 10-8, την υποχρέωσε στην πρώτη φετινή της ήττα σε όλες τις διοργανώσεις και έπιασε κορυφή μαζί με τους Ούγγρους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024