Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Lenovo αναδιοργανώνεται για την «εποχή PC+»

Η Lenovo αναδιοργανώνεται για την «εποχή PC+»

Μετά την συνεχή παραμονή της στην κορυφή της λίστας με τους μεγαλύτερους κατασκευαστές προσωπικών υπολογιστών ανά τον κόσμο, η κινέζικη Lenovo που γεννήθηκε από το IBM PC, μετά την εξαγορά και του τμήματος server αρχιτεκτονικής x86 από την ΙΒΜ, ανακοινώνει την αναδιοργάνωσή της από την 1η Απριλίου 2014.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της εταιρείας, αυτούσια:

«Η Lenovo συνεχίζει να έχει μία ισχυρή θέση, καταγράφοντας ρεκόρ εσόδων και κερδοφορίας στα τελευταία οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε, επεκτείνοντας την ηγετική της θέση στην κατηγορία προσωπικών υπολογιστών (PC) και ανακοινώνοντας τα σχέδιά της για την μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία της.

Για να διατηρήσει τη δυναμική της θέση και να δημιουργήσει μια δομή που θα υποστηρίξει την ανάπτυξή της σε νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες, η Lenovo ανακοίνωσε ορισμένες αλλαγές σε επίπεδο οργάνωσης και ηγεσίας. Η Lenovo δημιουργεί τέσσερις νέες, ξεχωριστές επιχειρηματικές ομάδες, η δράση των οποίων ξεκινά από την 1η Απριλίου 2014.

  • Η oμάδα PC Business (που συμπεριλαμβάνει τα brands Lenovo και Think), με επικεφαλής τον Gianfranco Lanci, ο οποίος ηγείται σήμερα της Lenovo EMEA, θα εξασφαλίσει ότι η Lenovo θα συνεχίσει να καινοτομεί και να ενισχύει την κερδοφορία της, διευρύνοντας ακόμα περισσότερο την ηγετική της θέση στην κατηγορία PC παγκοσμίως.
  • Η ομάδα Mobile Business (που συμπεριλαμβάνει τα smartphones, tablets και smart TVs) υπό την ηγεσία του Liu Jun που μέχρι σήμερα ήταν επικεφαλής του Lenovo Business Group (consumer και mobile προϊόντα) θα επικεντρωθεί στο να μετατρέψει την εταιρεία σε έναν παγκόσμιο κερδοφόρο παίκτη στην αγορά των smartphones, tablets, smart TVs.
  • Η ομάδα Enterprise (που συμπεριλαμβάνει τους servers και storage), θα λειτουργεί υπό την ηγεσία του Gerry Smith, μέχρι σήμερα επικεφαλής του America Group της Lenovo. Στόχος του group θα είναι η δραστική δημιουργία μιας νέας, ταχέως αναπτυσσόμενης κατηγορίας κερδοφορίας για την επιχείρηση, στην οποία ήδη υπάρχουν σημαντικά θεμέλια. Εν αναμονή των κανονιστικών εγκρίσεων, η κατηγορία που αφορά στην πρόσφατα ανακοινωθείσα εξαγορά των ΙΒΜ Business Server x86 θα ενσωματωθεί στην ομάδα του Smith.
  • Υπηρεσίες Ecosystem και Cloud (συμπεριλαμβανομένων των ευκαιριών Android και των Windows) με επικεφαλής τον George He senior vice president της Lenovo, ο οποίος έως και σήμερα είναι ο Chief Technology Officer της εταιρείας. Στόχος αυτής της ομάδας θα είναι να συνεχίσει να ενισχύει το οικοσύστημα της εταιρίας στην Κίνα και να ηγηθεί μίας στρατηγικής για τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση του.

Η δομή αυτή αντικαθιστά τον παρόν σχεδιασμό της εταιρείας, ο οποίος αποτελείται από δύο business groups (Lenovo Business Group, που συμπεριλαμβάνει την κατηγορία consumer PC και mobile, και του Τhink Group Business που αποτελείται τις κατηγορίες commercial PCs και enterprise)

Η γεωγραφική οργάνωση της εταιρείας σε επίπεδο πωλήσεων παραμένει σε μεγάλο βαθμό η ίδια, με τον Lanci να ηγείται της περιοχής EMEA – τον Smith να ηγείται της Αμερικανικής Ηπείρου και τον Chen Xudong (senior vice president, Lenovo, και president, Lenovo China) να ηγείται της Κίνας. Η μεγάλη και ποικιλόμορφη περιοχή Ασίας- Ειρηνικού θα διαχωριστεί στις ώριμες αγορές (μεταξύ των οποία η Ιαπωνία και Αυστραλία & Νέα Ζηλανδία) που θα υπάγονται Lanci και τις αναδυόμενες αγορές (οι υπόλοιπες αγορές της περιοχής) που θα υπάγονται στον Chen Xudong.

Ο Peter Hortensius, μέχρι σήμερα επικεφαλής του Lenovo Think Business θα είναι ο νέος επικεφαλής του Research & Technology και Chief Technology Officer, αντικαθιστώντας τον George He στους ρόλους αυτούς.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της παρούσας ανακοίνωσης, οι Liu Jun και Gerry Smith προάγονται από Senior Vice President σε Executive Vice President. O CFO Wong Wai Ming προάγεται επίσης σε Executive Vice President. Επιπλέον ο Gianfranco Lanci προάγεται σε Executive Vice President και Chief Operating Officer και θα αναλάβει επιπλέον ευθύνες στις ενοποιημένες λειτουργίες, συμμαχίες και στη διαχείριση των τακτικών αξιολογήσεων και διαδικασιών της επιχείρησής.

O Yang Yuanqing, πρόεδρος & CEO της Lenovo είπε σχετικά:

“Σήμερα η Lenovo είναι σε μία από της καλύτερες φάσεις της ιστορίας της. Είμαστε η Νο 1 εταιρεία PC στον κόσμο. Είμαστε Νο3 στις Smart Connected Devices (PC, tablet, smartphone) και μόλις ανακοινώσαμε ότι σκοπεύουμε να πραγματοποιήσουμε μία εξαγορά η οποία θα μας κάνει ένα σημαντικό ανταγωνιστικό παίκτη στον επιχειρηματικό χώρο.

Με αυτά τα δεδομένα, τώρα είναι η τέλεια στιγμή για να ετοιμαστούμε για την επόμενη φάση της ανάπτυξής μας. Για να γίνει αυτό, είναι αναγκαίο να δημιουργηθούν νέες επιχειρηματικές μονάδες και νέες δομές στην εταιρεία μας. Θα εκμεταλλευθούμε τη δύναμή μας και το ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα στα PC, δημιουργώντας παράλληλα ισχυρές, επικερδείς νέες επιχειρηματικές μονάδες που θα μας βοηθήσουν να καρπωθούμε των ευκαιριών ανάπτυξης στην αγορά.

Η νέα δομή θα μας βοηθήσει να είμαστε ακόμα ταχύτεροι, πιο συγκεντρωμένοι και πιο αποτελεσματικοί στην παροχή καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών σε μια απίστευτα μεγάλη και ποικιλόμορφη παγκόσμια αγορά με ένα ευρύ φάσμα τεχνολογικών αναγκών. Ξέρουμε ότι πρέπει να προβλέψουμε την επόμενη «γενιά» ευκαιριών για την εταιρεία μας, και για το λόγο αυτό ετοιμάζουμε την επιχείρησή μας για το αύριο. Με αυτό τον τρόπο η Lenovo δεν θα είναι μόνο παγκόσμιος ηγέτης στην κατηγορία PC αλλά και ένας πραγματικός ηγέτης στην PC+ εποχή»

Βασικά οικονομικά μεγέθη και δείκτες από την τελευταία ανακοίνωση αποτελεσμάτων στις 7 Νοεμβρίου, 2013 (Lenovo FY13/14 Q2)

Βασικά Οικονομικά Μεγέθη

  • Η καινοτομία στην κατηγορία προϊόντων PC Plus και η δυνατή εκτέλεση ήταν κινητήριος δύναμη της απόδοσης: Έσοδα $ 9.8B, αύξηση 13% από έτος σε έτος, PTI $265M, αύξηση 30% από έτος σε έτος; Καθαρά έσοδα $220M, αύξηση 36% από έτος σε έτος
  • Αυτό ήταν το 18ο συνεχόμενο τρίμηνο κατά το οποίο η απόδοση της Lenovo ξεπέρασε αυτήν της αγοράς
  • Το μίγμα πωλήσεων του δευτέρου τριμήνου της Lenovo στην κατηγορία mobile business, που περιλαμβάνει smartphones, smart TV και ένα μεγάλο κομμάτι των tablets αποτέλεσε το 15% των συνολικών εσόδων, σημειώνοντας αύξηση από το 8% στο οποίο ήταν το προηγούμενο έτος και 4% πριν από 2 χρόνια, με σταθερή βελτίωση της αποδοτικότητας.

Απόδοση της κατηγορίας PC Plus

  • Η Lenovo απέστειλε περισσότερα tablets και smartphones (14.6m) απ’ ότι PCs (14m) στο τελευταίο τρίμηνο
  • Στα smartphones, σταθεροποιήσαμε τη θέση μας ως ο #2 προμηθευτής στην Κίνα. Είμαστε στο #3 παγκοσμίως (σύμφωνα με τη Gartner), και έχουμε διατηρήσει την κερδοφορία μας για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο.
  • Στην Κίνα, η Lenovo διατηρεί τη δεύτερη θέση στα Android tablets στο FY13/14 Q2 της Lenovo»

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Γιατί η απουσία του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ «πληγώνει» τον Παναθηναϊκό… (vids)

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο Βελιγράδι χωρίς τον Ερνανγκόμεθ, ο Εργκίν Αταμάν ψάχνει λύσεις για τη διπλή μάχη με τη Μακάμπι και η απουσία του Ισπανού είναι πολύ πιο σημαντική από όσο νομίζει κανείς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024