18-20 Φεβρουαρίου στην Σουηδία

Χάρτες με τα δίκτυα οπτικών ινών στην Ευρώπη στο 10ο Συνέδριο FTTH

Χάρτες με τα δίκτυα οπτικών ινών στην Ευρώπη στο 10ο Συνέδριο FTTH
  (Φωτογραφία:  Reuters )
Το τοπίο και τις εξελίξεις στην ευρωπαϊκή αγορά οπτικών ινών το 2013 θα αναλύσουν ειδικοί στο 10ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο στη Στοκχόλμη το τριήμερο 18-20 Φεβρουαρίου, 2014.

Το συνέδριο διοργανώνεται από το FTTH Council της Ευρώπης, έναν οργανισμό με αποστολή την επιτάχυνση της ανάπτυξης του δικτύου οπτικών ινών υψηλών ταχυτήτων σε καταναλωτές και επιχειρήσεις. Κι αυτό καθώς τα εκατόν τριάντα και πλέον μέλη του -κυρίως εταιρείες επικοινωνιών- θεωρούν πως «η προώθηση της εν λόγω τεχνολογίας θεωρείται καταλυτικός παράγοντας στην ανάπτυξη νέων υπηρεσιών που θα βελτιώσουν το βιοτικό επίπεδο, θα συνεισφέρουν στην προστασία του περιβάλλοντος και θα αυξήσουν την ανταγωνιστικότητα».

Στο συνέδριο θα δοθούν απαντήσεις στα ακόλουθα ερωτήματα:

  • Ποια ευρωπαϊκή χώρα είχε τον μεγαλύτερο αριθμό συνδρομητών οπτικών ινών το έτος 2013;
  • Ποιος είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στην FTTH;
  • Πώς θα εξελιχθεί η αγορά FTTH τα επόμενα χρόνια;
  • Θα καταφέρει η Λιθουανία να συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο παραμένοντας  η Νο1 χώρα στην ανάπτυξη οπτικών ινών FTTH στην Ευρώπη;
Δείτε σχετικά βίντεο στην διεύθυνση: https://ftth.solidtango.com/

Σε αντίθεση με τα δίκτυα VDSL, τα δίκτυα FTTH φέρνουν την οπτική ίνα μέχρι το σπίτι του συνδρομητή αντικαθιστώντας τα δίκτυα χαλκού, διασφαλίζοντας παράλληλα την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Στα  δίκτυα FTTH η ταχύτητα πρόσβασης που επιλέγει ο πελάτης είναι εγγυημένη ανεξαρτήτως απόστασης από το κέντρο. Οι δυνατότητες του δικτύου FTTH για πραγματικές ευρυζωνικές υπηρεσίες είναι απεριόριστες, φθάνοντας σε ταχύτητα 1 Gbps download / 100 Mbps upload.

Διαβάστε επίσης:
In.gr Τεχνολογία

Ειδήσεις:  Περισσότερες ειδήσεις

Τα σχόλιά σας

Πείτε την άποψή σας έως 700 χαρακτήρες με κενά (spaces)

Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά

 

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το in.gr δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται. Αν έχετε οποιαδήποτε παρατήρηση, μπορείτε να την καταγράψετε στην δικτυακή σελίδα: support.in.gr

Θέματα: