Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εναλλακτικές υπηρεσίες θα προβάλλει η Google και καθησυχάζει την ΕΕ

Εναλλακτικές υπηρεσίες θα προβάλλει η Google και καθησυχάζει την ΕΕ

Ικανοποιητικές για τους χρήστες του Διαδικτύου έκρινε τις νέες προτάσεις της Google η Κομισιόν, σύμφωνα με τον αρμόδιο Επίτροπο Χοακίν Αλμούνια. Η προβολή ανταγωνιστικών υπηρεσιών στα αποτελέσματα της δημοφιλούς μηχανής αναζήτησης θα είναι ισότιμη, είπε στις 5 Φεβρουαρίου. Πριν οι προτάσεις γίνουν νομικά δεσμευτικές για τον γίγαντα του Διαδικτύου, ο ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν θα τις θέσει στην κρίση των ανταγωνιστών της.

Ικανοποιητικές για τους χρήστες του Διαδικτύου έκρινε τις νέες προτάσεις της Google ο Χοακίν Αλμούνια, αφού προβλέπουν την ισότιμη προβολή ανταγωνιστικών υπηρεσιών στα αποτελέσματα της δημοφιλούς μηχανής αναζήτησης.

Πριν οι προτάσεις γίνουν νομικά δεσμευτικές για τον γίγαντα του Διαδικτύου, ο ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν θα τις θέσει στην κρίση των ανταγωνιστών της που είχαν καταγγείλει τις πρακτικές της. Έτσι, η Google παύει να απειλείται από την επιβολή προστίμου έως 10% επί των ετήσιων εσόδων της και από την ευρωπαϊκή επιτροπή ανταγωνισμού. Πριν από έναν περίπου χρόνο, η μεγαλύτερη έρευνα των τελευταίων ετών στις ΗΠΑ για αθέμιτο ανταγωνισμό έκλεισε αναίμακτα. Η Google βγήκε αλώβητη από τα πυρά που εξαπέλυσαν εναντίον της πλήθος ανταγωνιστών της, συμπεριλαμβανομένης της Microsoft, αφού η αρμόδια Αρχή έκρινε πως ο γίγαντας του Διαδικτύου δεν καταχράστηκε την δύναμή του για να επεκτείνει την κυριαρχία του. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στο tech.in.gr: Αθώα η Google στις ΗΠΑ, δεν «μαγειρεύει» τα αποτελέσματά της, λέει η FTC

Στις προτάσεις της προς την αρμόδια επιτροπή στην Ε.Ε., η Google προτείνει και εγγυάται ότι όποτε εμφανίζει σε προβεβλημένη θέση τα αποτελέσματα από τις δικές της εξειδικευμένες υπηρεσίες αναζήτησης στα αποτελέσματα του Google, -για παράδειγμα, για προϊόντα, εστιατόρια, ξενοδοχεία κ.λπ.-, θα παραθέτει και τις υπηρεσίες τριών ανταγωνιστών της, επιλεγμένων με αντικειμενική μέθοδο (αλγοριθμικά), ορατές και συγκρίσιμες από τους χρήστες, όπως εμφανίζει και τα δικά της αποτελέσματα. Η ίδια αρχή θα πρέπει να διέπει και οποιεσδήποτε αλλαγές στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων στο μέλλον αλλά και σε μελλοντικές υπηρεσίες. Πάντως, οι εναλλακτικές προτάσεις θα εμφανίζονται σε ένα ξεχωριστό πλαίσιο με χρώμα, με χρέωση τουλάχιστον τριών 0,03 ευρώ.

Μάλιστα η Επιτροπή δίνει και ενδεικτικά παραδείγματα των αλλαγών που θα φέρει η, πιθανή πλέον, αλλαγή της τακτικής της Google.

H σελίδα των αποτελεσμάτων της Google σήμερα
Εάν γίνουν αποδεκτές οι προτεινόμενες αλλαγές, θα εμφανίζονται εναλλακτικές προτάσεις από άλλες υπηρεσίες αναζήτησης προϊόντων (παράδειγμα που αφορά στο Shopping):

Η βελτιωμένη πρόταση της Google

Οι Εναλλακτικές προτάσεις εμφανίζονται σε διακριτό πλαίσιο, δίπλα στα αποτελέσματα από το Google Shopping.

Η πρόταση για τις αλλαγές στο Local Search:

Local Search
Η Google παραπέμπει στα αποτελέσματα από τους Google Maps

Μετά την αλλαγή, προτείνει να εμφανίζονται και οι διαθέσιμες εναλλακτικές πηγές, από άλλες υπηρεσίες χαρτών:


ή

Στην ανακοίνωση της Επιτροπής γίνεται επίσης λόγος και για άλλες «σημαντικές υποχωρήσεις» από την Google:

H Google θα επιτρέπει στους παρόχους περιεχομένου την δυνατότητα να εξαιρείται (opt-out) το περιεχόμενό τους από τις δικές της εξειδικευμένες υπηρεσίες αναζήτησης, εάν το επιθυμούν, χωρίς να τους εκδικείται, υποβαθμίζοντας την θέση τους στα αποτελέσματα.

Η Google δεν θα απαιτεί αποκλειστικότητα στις συμφωνίες της με τους εκδότες για την εμφάνιση των διαφημίσεών τους στα αποτελέσματα αναζήτησης

και τέλος, η Google θα αποσύρει τους περιορισμούς να μεταφέρονται οι διαφημιστικές καμπάνιες σε ανταγωνιστικές πλατφόρμες (search advertising).

Την τήρηση των προαναφερόμενων δεσμεύσεων θα επιτηρεί ανεξάρτητη επιτροπή επί 5 χρόνια.

Οι προτάσεις εξηγούνται αναλυτικά στον δικτυακό τόπο της Επιτροπής.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024