Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εισβολείς στο Kickstarter «πείραξαν» δύο λογαριασμούς

Εισβολείς στο Kickstarter «πείραξαν» δύο λογαριασμούς

Μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στην δημοφιλή πλατφόρμα χρηματοδότησης από τους χρήστες του Διαδικτύου, το Kickstarter καταγράφηκε στις 15 Φεβρουαρίου 2014. Μετά την ειδοποίηση των υπευθύνων από την αστυνομία την Τετάρτη, η υπηρεσία crowdfunding εντόπισε και έκλεισε την κερκόπορτα και το Σάββατο εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, καλώντας τα μέλη της κοινότητας να αλλάξουν προληπτικά password.

Μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στο Kickstarter, την δημοφιλή πλατφόρμα χρηματοδότησης από τους χρήστες του Διαδικτύου, καταγράφηκε στις 15 Φεβρουαρίου 2014. Μετά την ειδοποίηση των υπευθύνων από την αστυνομία την Τετάρτη, η υπηρεσία crowdfunding εντόπισε και έκλεισε την κερκόπορτα και το Σάββατο εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, καλώντας τα μέλη της κοινότητας να αλλάξουν προληπτικά password.

Όσοι χρησιμοποιούν το Kickstarter με τα στοιχεία εισόδου τους στο Facebook καθησυχάζονται πως τα στοιχεία τους δεν έχουν αποκαλυφθεί, ωστόσο θα πρέπει να κάνουν ξανά την διασύνδεση των λογαριασμών.

Όπως σημειώνεται, οι απρόσκλητοι επισκέπτες δεν απέκτησαν πρόσβαση σε λίστες με αριθμούς πιστωτικών καρτών. Υπήρχαν όμως αποδείξεις για «μη εξουσιοδοτημένη δραστηριότητα» σε λογαριασμούς δύο χρηστών της υπηρεσίας, χωρίς να παρέχονται περισσότερες λεπτομέρειες για την δραστηριότητα αυτή.

Επίσης, ορατά έγιναν username, password, διευθύνσεις e-mail, ταχυδρομικές διευθύνσεις, αριθμοί τηλεφώνου και κρυπτογραφημένα (και «αλατισμένα») password.

Σε ότι αφορά στα password, σημειώνεται πως εάν οι εισβολείς έχουν αρκετή επεξεργαστική ισχύ και προσόντα μπορεί να μαντέψουν αδύναμα password. Για την δημιουργία ισχυρών νέων κωδικών οι χρήστες παραπέμπονται στα 1Password και LastPass.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024