Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τις πληρωμές μέσα από app σε smartphone θα εγγυάται η MasterCard

Τις πληρωμές μέσα από app σε smartphone θα εγγυάται η MasterCard

Στο Mobile World Congress 2014, η MasterCard ανακοίνωσε ότι σύντομα θα παρέχει τη δυνατότητα για πληρωμές μέσα από εφαρμογές για smartphone και tablet μέσω του λεγόμενου MasterPass "in-app payments", υποσχόμενη ασφαλείς αγορές μέσω εφαρμογών στο κινητό (in-app payments). Τα app θα μοιάζουν με μικρά e-shop που δέχονται πληρωμές μέσω πιστωτικών καρτών Mastercard, με την εταιρεία να υπόσχεται συναλλαγές μέσω των ασφαλών διακομιστών της.

Στο Mobile World Congress 2014, η MasterCard ανακοίνωσε ότι σύντομα θα παρέχει τη δυνατότητα για πληρωμές μέσα από εφαρμογές για smartphone και tablet μέσω του συστήματος MasterPass in-app payments, υποσχόμενη ασφαλείς αγορές μέσω εφαρμογών στο κινητό.

Οι πληρωμές in-app MasterPass φιλοδοξούν να εξαλείψουν την ανάγκη αποθήκευσης των στοιχείων των πιστωτικών καρτών σε πολυάριθμες εφαρμογές στο κινητό, παρέχοντας ταυτόχρονα στους καταναλωτές μια γρήγορη και απλή εμπειρία πληρωμής.

Εφαρμογές με το σύστημα MasterPass ενσωματωμένο σε αυτές, θα επιτρέπουν στους καταναλωτές να ολοκληρώσουν μια αγορά με τόσο λίγες κινήσεις όσο ένα κλικ στην αγαπημένη τους συσκευή όντας συνδεδεμένοι στο Internet, χωρίς να εγκαταλείψουν το περιβάλλον της εφαρμογής.

Η βελτιστοποιημένη διαδικασία πληρωμής θα επιχειρήσει να δημιουργήσει μια απρόσκοπτη εμπειρία αγορών, που «υποστηρίζεται από τα υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας και κρυπτογράφησης», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η MasterCard.

H εταιρεία επικαλείται έρευνα της ABI Research σύμφωνα με την οποία, τα έσοδα από τις εφαρμογές για smartphone, συμπεριλαμβανομένων των αγορών μέσα από τις εφαρμογές αυτές, θα φτάσουν τα σαράντα έξι δισεκατομμύρια δολάρια μέσα στα επόμενα δύο μόλις χρόνια ($46 δισ. το 2016), δηλαδή θα έχουν πενταπλασιαστεί μέσα σε μια πενταετία (8,5 δισ. το 2011). Εκτιμάται επίσης πως, ο μέσος χρήστης smartphone έχει κατεβάσει 26 app -οι τιμές των οποίων, ας σημειωθεί, κυμαίνονται από μερικά λεπτά μέχρι 2-3 ευρώ η καθεμιά, μέσα από τις οποίες είναι πιθανό να πωλούνται και κάποια εικονικά «αντικείμενα» (αυτές οι αγορές ονομάζονται in-app).

  • Το πρόβλημα που διέκρινε η MasterCard είναι ότι ο χρήστης καλείται να εμπιστευτεί τα στοιχεία της πιστωτικής του κάρτας σε πλήθος προγραμματιστών, με τους οποίους ανοίγει λογαριασμούς για να κάνει αγορές. Σημειώστε ακόμα πως στα καταστήματα εφαρμογών, όπως στο Play Store, το κατάστημα πώλησης app της Google που έχει κάθε smartphone με Android, την ευθύνη για τις αμφισβητούμενες αγορές in-app φέρει η εταιρεία ανάπτυξης, όχι η Google.

Η πρόταση της MasterCard απευθύνεται αρχικά σε αυτούς, που όπως και τα διαδικτυακά καταστήματα καλούνται να υιοθετήσουν την λύση πληρωμών in-app MasterPass για να επιτρέψουν στους δυνητικούς αγοραστές της εφαρμογής τους -και κατόχους MasterCard- να αγοράσουν ό,τι διατίθεται μέσα από την εφαρμογή τους αφενός πιο εύκολα, αφετέρου με την αίσθηση ότι υπάρχει υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας και κρυπτογράφηση από την MasterCard. Αυτό άλλωστε είναι και το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που υπόσχεται και στα δύο μέρη, η ασφάλεια.

Διιαβάστε επίσης, κάτι ενδιαφέρον για τις αγορές μέσα από τις εφαρμογές για smartphone και βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε πώς να ελέγχετε τις αγορές in-app:

    Ανθή Παναγιωτάκη, @anthi, @techingr

      In.gr Τεχνολογία

      Sports in

      Πολεμώντας στην… αυλή του

      Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

      Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

      in.gr | Ταυτότητα

      Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

      Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

      Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

      Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

      Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

      ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

      Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

      ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

      Πέμπτη 25 Απριλίου 2024