Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
App για ταχεία ανάγνωση e-mail στα Samsung Galaxy S5 και Gear 2

App για ταχεία ανάγνωση e-mail στα Samsung Galaxy S5 και Gear 2

Μια νέα τεχνολογία για την ταχεία ανάγνωση λέξεων θα συνοδεύει την εφαρμογή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στα αναμενόμενα νέα smartwatch και smartphone της Samsung. Οι χρήστες του Samsung Gear 2 και του Samsung Galaxy S5 θα μπορούν να διαβάσουν πολύ πιο γρήγορα τα e-mail τους, χάρη στην τεχνολογία της Spritz, υποστηρίζει η αναδυόμενη startup από την Βοστώνη.

Μια νέα τεχνολογία για την ταχύτερη ανάγνωση λέξεων θα συνοδεύει την εφαρμογή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στα αναμενόμενα νέα smartwatch και smartphone της Samsung που ανακοινώθηκαν τον Φεβρουάριο του 2014. Με το Spritz, oι χρήστες του Samsung Gear 2 και του Samsung Galaxy S5 θα μπορούν να διαβάσουν πολύ πιο γρήγορα τα e-mail τους, υποστηρίζει η αναδυόμενη startup από την Βοστώνη.

Η ανακοίνωση για τον πρώτο μεγάλο κατασκευαστή κινητών τηλεφώνων και γκάτζετ που υιοθετεί την τεχνολογία της έγινε στο διεθνές συνέδριο Mobile World Congress 2014. H τρίχρονη startup κέρδισε τα φώτα της δημοσιότητας με την ανακοίνωση της συνεργασίας της στο καθιερωμένο ετήσιο συνέδριο της βιομηχανίας της κινητής τηλεφωνίας.

Ο χρήστης θα βλέπει τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου λέξη προς λέξη μέσα σε ένα πλαίσιο που ονομάζεται «Redicle», στο οποίο ένα γράμμα από κάθε λέξη θα έχει κόκκινο χρώμα, αυτό που ο αλγόριθμος της Spritz κρίνει ότι βοηθά στην ταχύτερη ταυτοποίηση της λέξης (η οποία διαφέρει από γλώσσα σε γλώσσα, δεν επηρεάζει όμως την κατανόηση ή την υγεία των ματιών μας, και δεν εξαρτάται από την εξυπνάδα μας, λένε).


Φωτογραφίες από την παρουσίαση του Spritz στο MWC 2014.
Εξάλλου, η θεωρία της Spritz είναι ότι η ταχύτητα ανάγνωσης εξαρτάται από την στοίχιση των λέξεων και υποστηρίζει ότι μπορούμε να διαβάσουμε με μεγαλύτερη ταχύτητα (ενδεικτικό παράδειγμα από τις 220 λέξεις το λεπτό στις 330 λέξεις το λεπτό με το Spritz). Το βασικό τους επιχείρημα είναι τα μάτια μας ξοδεύουν πολύτιμο χρόνο (συγκεκριμένα, το 80% του χρόνου ανάγνωσης) για να μεταβούν από την μια λέξη και από την μια γραμμή στην άλλη. Η τεχνολογία της Spritz -η έγκριση της πατέντας εκκρεμεί- επιχειρεί να εξαλείψει την κίνηση των ματιών καθώς και την επανάληψη στην προσπάθειά μας να κατανοήσουμε τι διαβάζουμε. Στο σταθερό redicle οι λέξεις τρέχουν και το μάτι πέφτει πάνω στο κόκκινο γράμμα χωρίς να κινείται, με τους δημιουργούς να ισχυρίζονται ότι μπορούμε μέσα σε πέντε λεπτά να αυξήσουμε την ταχύτητα της ανάγνωσης κειμένου χωρίς εκπαίδευση (μόνο σε οθόνες).

To «spritzing» σημειώνουν οι δημιουργοί του (Frank Waldman, Maik Maurer και Matthias Klein), απαιτεί χώρο για 13 μόλις χαρακτήρες, γεγονός που καθιστούν το redicle ιδανικό για τις μικροσκοπικές οθόνες των ανερχόμενων έξυπνων ρολογιών, τα οποία φέρνουν ειδοποιήσεις και μηνύματα από το smartphone. Η ταχύτητα ανάγνωσης μπορεί να ρυθμιστεί από τις 100 λέξεις το λεπτό έως και τις 1000 λέξεις το λεπτό και προβάλλεται ως κατάλληλη για όλες τις ηλικίες.

Το Spritz υποστηρίζει ήδη την ταχύτερη ανάγνωση αγγλικών, ισπανικών, γαλλικών, γερμανικών, ρωσικών και κορεάτικων, με την υποστήριξη περισσότερων γλωσσών να επιχειρείται ήδη. Η εφαρμογή θα συνοδεύει το Gear 2 και το Galaxy S5 από την πρώτη κυκλοφορία τους και η εταιρεία προσδοκά ότι εταιρείες ανάπτυξης λειτουργικών συστημάτων, εφαρμογών, δικτυακών τόπων και κατασκευαστές γκάτζετ που φοριούνται θα την υιοθετήσουν.

  • Δείτε επίσης: Στον Chrome browser μπορείτε να αναζητήσετε και να εγκαταστήσετε την επέκταση «Spreed – speed read the web» στο Chrome Web Store

Ανθή Παναγιωτάκη, @anthi

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Περίπατος και τώρα… Σέλτικς για τους Χιτ (112-91, vid)

Οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν των Σικάγο Μπουλς με 112-91 και εξασφάλισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα play off της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024