Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Την αφαίρεση «παράνομου περιεχομένου» απαιτεί από το Twitter η τουρκική κυβέρνηση

Την αφαίρεση «παράνομου περιεχομένου» απαιτεί από το Twitter η τουρκική κυβέρνηση

Η αντιπολίτευση στην Τουρκία θα εφεσιβάλλει την απόφαση για τον αποκλεισμό της πρόσβασης στο Twitter, η ευρωπαία επίτροπος την χαρακτήρισε «αβάσιμη, άσκοπη και δειλή», το Twitter ενημέρωσε τους Τούρκους χρήστες ότι μπορούν να παρακάμψουν την απαγόρευση διοχετεύοντας tweets μέσω SMS.

Αδύνατη είναι η δημοσίευση σύντομων μηνυμάτων στην δημοφιλή υπηρεσία microblogging, μετά την έκδοση τεσσάρων δικαστικών εντολών τις οποίες επικαλέστηκε η αρμόδια υπηρεσία επικοινωνιών στην Τουρκία στην ανακοίνωση που προβάλλεται στους επισκέπτες του Twitter.

Το μεγαλύτερο κόμμα της τουρκικής αντιπολίτευσης, το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα θα εφεσιβάλει την δικαστική απόφαση βάσει της οποίας εφαρμόσθηκε ο αποκλεισμός της πρόσβασης στο Twitter στην Τουρκία, ανακοίνωσε στο Reuters ο βουλευτής του κόμματος Ακίφ Χαμζατζεμπί. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το κόμμα θα καταθέσει επίσης αγωγή κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για παραβίαση των ατομικών ελευθεριών.Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Αλί Μπαμπατζάν δήλωσε ότι θεωρεί πως η απαγόρευση της πρόσβασης στο Twitter είναι προσωρινή και αναμένει την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης.

H Twitter Inc. πάντως μέσω του λογαριασμού @policy διαμηνύει στους χρήστες στην αγγλική και την τουρκική γλώσσα ότι μπορούν να προωθήσουν tweet στον λογαριασμό τους μέσω SMS στον σύντομο αριθμό που αντιστοιχεί στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας τους.

Νωρίτερα, δημοσιεύματα στο Διαδίκτυο και βίντεο στο YouTube που διαδόθηκαν τάχιστα μέσω των κοινωνικών δικτύων όπως το Twitter και το Facebook, είχαν εντείνει την πίεση στον Τούρκο πρωθυπουργό. Δύο ηχογραφημένες συνομιλίες που αποδίδονται στον ίδιο και τον γιο του Μπιλάλ θεωρούνται ως τεκμήριο διαφθοράς της κυβέρνησης. Πάντως, ο πρωθυπουργός Ερντογάν έχει χαρακτηρίσει πλεκτάνη την πρώτη ηχογράφηση και την έχει αποδώσει σε υποστηρικτές «μουσουλμάνου ιεροκήρυκα που διαμένει στις Ηνωμένες Πολιτείες με σκοπό να χάσει την αξιοπιστία της η κυβέρνησή του», ενόψει των εκλογών της 30ης Μαρτίου, όπως μεταδίδει το Associated Press.

H αρμόδια αρχή για τις τηλεπικοινωνίες στην Τουρκία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως στο Twitter «παραβιάζονται προσωπικά δικαιώματα και το απόρρητο της ιδιωτικής ζωής» και ότι η πρόσβαση θα αποκατασταθεί όταν η εταιρεία αφαιρέσει το «παράνομο περιεχόμενο».

Η κα Ν.Κρους, η Ευρωπαία Επίτροπος, αρμόδια για θέματα επικοινωνιών στην Ε.Ε. χαρακτήρισε την απόφαση «αβάσιμη, άσκοπη και δειλή». Ο Τούρκος πρωθυπουργός έχει επισημάνει ότι δεν τον ενδιαφέρει πως θα αντιδράσει η διεθνής κοινότητα στο μπλόκο στο Twitter, ωστόσο ο Στέφαν Φούλε, αρμόδιος επίτροπος για τη διεύρυνση της Ένωσης, υπενθύμισε στην Άγκυρα ότι η ελευθερία έκφρασης είναι βασική αρχή της ΕΕ.

Πάντως, ο Τούρκος αναπληρωτής πρωθυπουργός, υπεύθυνος για την οικονομία, Μπαμπατζάν είπε πως πρόκειται για «προσωρινή απαγόρευση, που ελπίζει ότι θα λήξει με μια αμοιβαία λύση».

Associated Press,Reuters,ΑΠΕ-ΜΠΕ,In.gr Τεχνολογία

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024