Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η Microsoft δικαιολογεί ότι κοίταξε τα e-mail χρήστη του Hotmail

Η Microsoft δικαιολογεί ότι κοίταξε τα e-mail χρήστη του Hotmail

Η Microsoft στρέφεται εναντίον ενός πρώην υπαλλήλου της για την διαρροή μέρους του κώδικα των Windows 8 σε έναν blogger με την κατηγορία ότι έκλεψε βιομηχανικά μυστικά. Ωστόσο, για να το αποδείξει δεν δίστασε να κοιτάξει τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον λογαριασμό που διατηρούσε ο blogger στην δική της υπηρεσία, Hotmail. «Οι δικαστικές εντολές δεν εκδίδονται για να ψάξεις στο σπίτι σου», επιχείρησε να δικαιολογήσει την ενέργεια ο συνήγορος της Microsoft.

Η Microsoft στρέφεται εναντίον ενός πρώην υπαλλήλου της για την διαρροή μέρους του κώδικα των Windows 8 σε έναν blogger με την κατηγορία ότι έκλεψε βιομηχανικά μυστικά. Ωστόσο, για να το αποδείξει δεν δίστασε να κοιτάξει τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον λογαριασμό που διατηρούσε ο blogger στην δική της υπηρεσία, Hotmail. «Οι δικαστικές εντολές δεν εκδίδονται για να ψάξεις στο σπίτι σου», επιχείρησε να δικαιολογήσει την ενέργεια ο επικεφαλής νομικών και εταιρικών υποθέσεων στην Microsoft. «H έρευνα αφορούσε σε διακομιστές που στεγάζονται στις εγκαταστάσεις μας», είπε ο Τζον Φρανκ.

Από την άλλη, η θύελλα των αντιδράσεων που προκάλεσε η προβολή των μηνυμάτων του blogger από τον λογαριασμό του στο Hotmail, εξανάγκασε την εταιρεία να επαναδεσμευτεί ότι δεν θα παραβιάσει το απόρρητο του περιεχομένου των μηνυμάτων των πελατών της, χωρίς ωστόσο να παραδέχεται το λάθος της και να θυμίζει ότι στους όρους παροχής της υπηρεσίας της περιλαμβάνεται η άδεια για έρευνες αυτού του τύπου όταν αφορούν εγκληματικές ενέργειες. Η υπόθεση αφορά στον λογαριασμό χρήστη που είχε ιστορικό διακίνησης κλεμμένης πνευματικής ιδιοκτησίας

Νωρίτερα, η Microsoft είχε κάνει καμπάνια με την οποία προέτρεπε τους χρήστες να φύγουν από το Gmail «που διαβάζει τα mail σας», και ελάτε στο Outlook.com που δεν το κάνει. Κάθε φορά που χρησιμοποιείτε το Gmail, ή στέλνετε mail σε κάποιον που το χρησιμοποιεί, η Google σκανάρει το περιεχόμενο των μηνυμάτων σας για να εξάγει λέξεις-κλειδιά με βάση τις οποίες θα σας σερβίρει διαφημίσεις. «Η Microsoft δεν το κάνει αυτό», έλεγε η εταιρεία.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα 92-58: Την «έλιωσε» και πάει στη Βαρκελώνη για τον τελικό πρόκρισης!

Ο Ολυμπιακός διέλυσε την Μπαρτσελόνα με 92-58 και η πρόκριση στο Final 4 του Βερολίνου θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι, που θα γίνει στη Βαρκελώνη στις 8/5

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024