Συγνώμη, το ΑΤΜ σας τρέχει ακόμα XP;

Η λήξη της υποστήριξης των Windows XP συμπαρασύρει τα ΑΤΜ

Η λήξη της υποστήριξης των Windows XP συμπαρασύρει τα ΑΤΜ
Η επικείμενη λήξη της υποστήριξης των Windows XP από την Microsoft Corp μπορεί να συμπαρασύρει και την ασφάλεια των συναλλαγών μέσω των ATM, αφού σε Ηνωμένες Πολιτείες και πολλές ακόμα χώρες (και στην Ελλάδα) πολλά συστήματα αυτόματης ανάληψης μετρητών. H Microsoft θα υποστηρίζει τα Windows 7 επί 6 χρόνια.

Hardware, software, drivers και προσωπικό για τα Windows XP θα αρχίσουν να σπανίζουν, αυξάνοντας το κόστος της διατήρησης των συστημάτων στην 13χρονη έκδοση των Windows.

Με την μετάβαση στα Windows 7, τα ATM θα αποκτήσουν δυνατόιτητες χειρισμού με την αφή -με το άγγιγμα περισσότερων από ένα δακτύλων (touch και multitouch), την δυνατότητα εναλλαγής οθονών με το σύρσιμο του δακτύλου (swipe), της εισαγωγής εντολών με διάφορες χειρονομίες, και την μετάβαση πάνω-κάτω σε εκτενείς αναφορές, την επιλογή αντικειμένων, την περιστροφή, το zoom-in και το zoom-out και άλλα.

Αυτό σημαίνει ότι η αλλαγή θα είναι ορατή σε ένα ΑΤΜ με Windows 7. Μετά την λήξη της υποστήριξης των XP στις 8 Απριλίου, τα ΑΤΜ καθίστανται δυνητικά ευπαθή σε εισβολές από κενά ασφάλειας που θα ανακαλύπτονται, αλλά δεν θα διατίθενται patch για αυτά, με την εκάστοτε τράπεζα να αναλαμβάνει την ευθύνη για το απόρρητο των συναλλαγών.

Εάν θέλετε να ενημερωθείτε από την εκάστοτε εξυπηρέτηση πελατών τράπεζας για το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιούν τα ΑΤΜ της, σας ευχόμαστε... καλή τύχη! Συνήθως, θα σας παραπέμψουν στο κατάστημα που είναι υπεύθυνο για το συγκεκριμένο ΑΤΜ που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Εάν έχουμε νεότερα, θα σας ενημερώσουμε.

Ανθή Παναγιωτάκη, @anthi

In.gr Τεχνολογία

Ειδήσεις:  Περισσότερες ειδήσεις

Τα σχόλιά σας

Πείτε την άποψή σας έως 700 χαρακτήρες με κενά (spaces)

Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά

 

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το in.gr δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται. Αν έχετε οποιαδήποτε παρατήρηση, μπορείτε να την καταγράψετε στην δικτυακή σελίδα: support.in.gr

Θέματα: