Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πλαστοπροσωπία των ευρετηρίων της στην Τουρκία καταγγέλλει η Google

Πλαστοπροσωπία των ευρετηρίων της στην Τουρκία καταγγέλλει η Google

H Google επιβεβαίωσε ότι οι εταιρείες που παρέχουν πρόσβαση στο Ίντερνετ στην Τουρκία παρεμπόδισαν την λειτουργία των σέρβερ της στην χώρα και οδηγούσαν σε εσφαλμένους δικτυακούς τόπους, με σέρβερ που υποδύονταν αυτούς της Google. Δεν αναφέρεται ωστόσο με σαφήνεια ποιοι διαδικτυακοί δρόμοι αποκλείστηκαν, αν και είναι γνωστό ότι Twitter και YouTube αποκλείστηκαν στην Τουρκία εν μέσω προεκλογικής περιόδου.

H Google επιβεβαίωσε ότι οι περισσότερες εταιρείες που παρέχουν πρόσβαση στο Ίντερνετ στην Τουρκία παρεμπόδισαν την λειτουργία των σέρβερ της στην χώρα και οδηγούσαν σε εσφαλμένους δικτυακούς τόπους, με σέρβερ που υποδύονταν αυτούς της Google. Δεν αναφέρεται ωστόσο με σαφήνεια ποιοι διαδικτυακοί δρόμοι αποκλείστηκαν, αν και είναι γνωστό ότι Twitter και YouTube αποκλείστηκαν στην Τουρκία εν μέσω προεκλογικής περιόδου.

Σύμφωνα με τον Steven Carstensen στις 29 Μαρτίου 2014, η Google έλαβε αξιόπιστες αναφορές, τις οποίες επιβεβαίωσαν και οι δικοί της μηχανικοί σύμφωνα με τις οποίες παρακωλύεται η λειτουργία των διακομιστών DNS της εταιρείας «από τους περισσότερους» Τούρκους ISP.

Μάλιστα, ο μηχανικός της Google εξηγεί πως ο DNS server θα μπορούσε να παρομοιαστεί με ένα τηλεφωνικό ευρετήριο και αυτό που συνέβη ως αντικατάσταση του ευρετηρίου με ένα όμοιο στο οποίο έχουν εγγραφεί εσφαλμένοι αριθμοί τηλεφώνου για κάποια ονόματα. Αυτό ακριβώς συνέβη, γράφει ο Carstensen: Τούρκοι ISP έχουν στήσει server μασκαρεμένους ως DNS server της Google, παραπέμποντας σε λάθος διευθύνσεις για κάποιους δικτυακούς τόπους, αναφέρεται στο σχετικό blog post.

Διαβάστε επίσης:

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024