Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πρόσκληση για retro computing στο Περιστέρι

Πρόσκληση για retro computing στο Περιστέρι

Οι παλιοί υπολογιστές είχαν πάντοτε μια μαγεία, ειδικά όταν το λαμπάκι της ένδειξης λειτουργίας ανάβει. Σε ένα τέτοιο, μαγικό, ταξίδι στο παρελθόν μας καλούν, άλλη μια φορά, τα μέλη του retrocomputers.gr που διοργανώνουν την 7η έκθεση υπολογιστών ρετρό και παιχνιδομηχανών στις 12 και 13 Απριλίου 2014 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Περιστερίου, με ελεύθερη είσοδο όπως πάντα.

Οι παλιοί υπολογιστές είχαν πάντοτε μια μαγεία, ειδικά όταν το λαμπάκι της ένδειξης λειτουργίας ανάβει. Σε ένα τέτοιο, μαγικό, ταξίδι στο παρελθόν μας καλούν, άλλη μια φορά, τα μέλη του retrocomputers.gr που διοργανώνουν την 7η έκθεση υπολογιστών ρετρό και παιχνιδομηχανών στις 12 και 13 Απριλίου 2014 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Περιστερίου, με ελεύθερη είσοδο (όπως πάντα). Αδιαφορώντας για τα «μπλιπ-μπλιπ» και τα κακής ποιότητας γραφικά, οι λάτρεις του retro θα συναντηθούν, μάλλον για να θυμηθούν τα νιάτα τους.

Αυτή τη φορά μας επιφυλάσσουν και ένα μάθημα αρχιτεκτονικής υπολογιστών, αφού θα διαθέσουν (ένα) PC για αποσυναρμολόγηση και επανασυρμολόγηση στο πλαίσιο σχετικού μαθήματος. Εκτός από την έκθεση συστημάτων, μεταξύ των οποίων και κάποια σπάνια, θα γίνουν και παρουσιάσεις γενικού ενδιαφέροντος, όπως η ιστορία των υπολογιστών.

Η έκθεση θα είναι ανοικτή από τις 10πμ μέχρι τις 8μμ και θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα στο ισόγειο του καινούργιου δημαρχείου Περιστερίου (στον κεντρικό πεζόδρομο Περιστερίου και στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως και Καραθεοδωρή) -στάση Μετρό «Περιστέρι». Υποψιαζόμαστε ότι την τιμητική τους θα έχουν στην έκθεση οι παλιοί gamers με τα σηματάκια Commodore, Amstrad, Sinclair, Atari, Apple, Sony, Sega και Nintendo.

Ως τότε, δοκιμάστε ένα ταξίδι στο παρελθόν ξεκινώντας από το http://mamedev.org/

Ανθή Παναγιωτάκη, @anthi

{{{related}}}

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024