Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Update στα Windows 8.1 στις 8 Απριλίου - Τι αλλάζει στα Windows

Update στα Windows 8.1 στις 8 Απριλίου – Τι αλλάζει στα Windows

Η Microsoft επιχειρεί να συμμορφωθεί με τις επιταγές των χρηστών της νέας έκδοσης των Windows. Στις 8 Απριλίου 2014 ξεκινάει η δεύτερη μεγάλη απόπειρα να δώσει τέλος στις αρνητικές κριτικές για τα Windows 8, με την διάθεση του Windows 8.1 Update. Με την Ενημέρωση, είναι φανερό επίσης ότι η Microsoft προσπαθεί να δημιουργήσει δεσμούς ανάμεσα στους δύο κόσμους -του πληκτρολογίου και του mouse στο desktop με αυτόν των οθονών αφής στην οθόνη Start.

Η Microsoft επιχειρεί να συμμορφωθεί με τις επιταγές των χρηστών της νέας έκδοσης των Windows. Στις 8 Απριλίου 2014 ξεκινάει η δεύτερη μεγάλη απόπειρα να δώσει τέλος στις αρνητικές κριτικές για τα Windows 8, με την διάθεση του Windows 8.1 Update. Με την Ενημέρωση, είναι φανερό επίσης ότι, η Microsoft προσπαθεί να δημιουργήσει δεσμούς ανάμεσα στους δύο κόσμους -του πληκτρολογίου και του mouse στο desktop από την μια, και των οθονών αφής στην οθόνη Start, από την άλλη.

Δείτε τις αλλαγές που φέρνει το Windows 8.1 Update:

  • Στην οθόνη Start, επάνω δεξιά εμφανίζονται οι επιλογές Power και Search. Έτσι, απαντά η Microsoft στην δυσκολία που είχαν οι χρήστες να τις εντοπίσουν. Ως τώρα, η αναζήτηση από παντού γίνεται πληκτρολογώντας κυριολεκτικά στα τυφλά. Η επιλογή για την απενεργοποίηση του υπολογιστή ήταν κρυμμένη στις επιλογές που εμφανίζονται μετακινώντας τον κέρσορα στο δεξί μέρος της οθόνης.
  • Οι Ρυθμίσεις (Settings) εμφανίζεται ως tile στην οθόνη Start.
  • Κατά την αναζήτηση, η μηχανή της Microsoft, το Bing θα φέρνει αποτελέσματα και από το Windows Store με προτεινόμενα app τα οποία θα εγκαθίστανται σε ένα βήμα χωρίς την μετάβαση στο Windows Store (απευθείας από τα Bing Suggestions).
  • Πολλά μηχανήματα που έρχονται με τα Windows 8.1 Update προεγκαταστημένα θα «προσγειώνονται» στο οικείο desktop μετά την εκκίνηση (boot to desktop). Ήδη από τα Windows 8.1 υπάρχει η επιλογή Boot to Desktop, δεν αποτελούσε όμως η επιλογή by default.
  • Στην μπάρα εργασιών στην βάση της επιφάνειας εργασίας, στο taskbar, θα «καρφιτσώνονται» και app από το Windows Store, χωρίς να χρειαστεί να μεταβεί ο χρήστης στην οθόνη Start.
  • Όταν χρησιμοποιείται mouse, το taskbar θα είναι ορατό από οπουδήποτε με την μετακίνηση του κέρσορα στο κάτω μέρος της οθόνης.
  • Τα app αποκτούν κάτι από τα παραδοσιακά παράθυρα των Windows -τα γνωστά σηματάκια για την ελαχιστοποίηση ( _ ) και το κλείσιμο του παραθύρου ( x ) που εμφανίζονται στην επάνω δεξιά γωνία του app.
  • Το δεξί κλικ στα tile της οθόνης Start θα λειτουργεί όπως αυτό στις εφαρμογές του desktop -θα εμφανίζεται ό,τι μπορεί να κάνει ο χρήστης με το εικονίδιο της συντόμευσης στην εφαρμογή.
  • Το Windows Store καρφιστώνεται εκ προοιμίου στην taskbar, ώστε από το παραδοσιακό desktop ο χρήστης να βλέπει τα διαθέσιμα app στο κατάστημα -με δυνατότητα unpin.
  • Επίσης, κάθε φορά που εγκαθίσταται νέο app, θα εμφανίζεται παραπομπή που θα δείχνει ότι τα νέα, όπως και όλα τα app, βρίσκονται σε μια οθόνη πιο κάτω (all app).

Ενδιαφέρον σε επίπεδο επιχειρήσεων, το Enterprise Mode Internet Explorer (EMIE), που επιτρέπει την εκτέλεση εφαρμογών που είναι συμβατές με τον Ιnternet Explorer 8 στον Internet Explorer 11.

Επίσης, το Windows 8.1 Update, επιτρέπει στους κατασκευαστές να διαθέσουν συσκευές με Windows χαμηλού κόστους, με 1GB RAM κα 16GB εσωτερικό χώρο, «με την αξιοπιστία των Windows, χωρίς να θυσιάζονται οι επιδόσεις».

Το Update θα διατεθεί δωρεάν σε χρήστες των Windows 8.1 και των Windows RT 8.1 μέσω του μηχανισμού Windows Update από την Τρίτη 8 Απριλίου. Η πλειονότητα θα λάβει την ενημέρωση αυτόματα, και οι χρήστες των Windows 8 θα πρέπει να την αναζητήσουν στο Windows Store την ίδια ημέρα.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024