Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o

Tetris σε ουρανοξύστη στην «Geekαδέλφεια» των ΗΠΑ

Παίζοντας Tetris στις δυο πλευρές έναν ουρανοξύστη 29 ορόφων στο κέντρο της Φιλαδέλφεια ξεκίνησαν στις 6 Απριλίου 2014 οι εορτασμοί για την Εβδομάδα Τεχνολογίας στην «γενέτειρα geek». Εκατοντάδες φωτάκια LED ενσωματώθηκαν στα παράθυρα του κτιρίου στο Cira Centre στο κέντρο της πόλης και κάποιοι από τους εκατοντάδες θεατές κληρώθηκαν να παίξουν το παιχνίδι που αναπτύχθηκε πριν από 30 χρόνια.

Παίζοντας Tetris στις δυο πλευρές έναν ουρανοξύστη 29 ορόφων στο κέντρο της Φιλαδέλφεια ξεκίνησαν στις 6 Απριλίου 2014 οι εορτασμοί για την Εβδομάδα Τεχνολογίας στην «γενέτειρα geek». Εκατοντάδες φωτάκια LED ενσωματώθηκαν στα παράθυρα του κτιρίου στο Cira Centre στο κέντρο της πόλης και κάποιοι από τους εκατοντάδες θεατές κληρώθηκαν να παίξουν το παιχνίδι που αναπτύχθηκε πριν από 30 χρόνια. Ο χειρισμός γινόταν από joystick και μπορούσαν να συνεργαστούν δύο παίκτες σε μια νέα έκδοση του δημοφιλούς παιχνιδιού από το παρελθόν.

Υπεύθυνος για το άνοιγμα της γιορτής είναι ο ίδιος άνθρωπος που πέρσι είχε υλοποιήσει το ίδιο έργο με το Pong: ο Frank Lee, Associate Professor of Digital Media στο Πανεπιστήμιο Drexel, φιλοδοξεί να μυήσει στα μυστικά των βιντεοπαιχνιδιών τους ανθρώπους που θα αναπτύξουν την επόμενη γενιά παιχνιδιών. Για την υλοποίηση του έργου χρειάστηκαν 4 χρόνια.

Το Tetris αναπτύχθηκε από τον Ρώσο Alexey Pajitnov το 1984 και θεωρείται ότι έγινε ευρύτερα γνωστό όταν αργότερα μεταφέρθηκε στο Game Boy της Nintendo.

H εκδήλωση αποτελεί μέρος σειράς εκδηλώσεων για την τεχνολογία στην Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, το λεγόμενο Phil Tech Week.

Associated Press,In.gr Τεχνολογία

Sports in

Βαριά «καμπάνα» από την UEFA στον ΠΑΟΚ!

Η UEFA έριξε βαρύ χρηματικό πρόστιμο στον ΠΑΟΚ αλλά και ποινή μετακίνησης των φιλάθλων του στο πρώτο εκτός έδρας ευρωπαϊκό παιχνίδι της νέας σεζόν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024