Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μάχη εντυπώσεων για «το καλύτερο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας»

Μάχη εντυπώσεων για «το καλύτερο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας»

Cosmote και Vodafone έχουν ξεκινήσει έναν πόλεμο ανακοινώσεων για τον τίτλο του γρηγορότερου δικτύου κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα και επιδιωκόμενο όφελος την αύξηση των εσόδων από την αναμενόμενη αύξηση της χρήσης του Διαδικτύου μέσω smartphone ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Στην καμπάνια της Cosmote για το «27% γρηγορότερο δίκτυο από τον δεύτερο πάροχο» σύμφωνα με 150.000 μετρήσεις, η Vodafone απαντά με αντιπροσωπευτικό δείγμα 16.380 χρηστών και πλήρες σήμα ακόμα στο υπόγειο. Αμφότερες επικαλούνται... εσάς.

Cosmote και Vodafone έχουν ξεκινήσει έναν πόλεμο ανακοινώσεων για τον τίτλο του γρηγορότερου δικτύου κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα και επιδιωκόμενο όφελος την αύξηση των εσόδων από την αναμενόμενη αύξηση της χρήσης του Διαδικτύου μέσω smartphone ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Στην καμπάνια της Cosmote για το «27% γρηγορότερο δίκτυο από τον δεύτερο πάροχο» σύμφωνα με 150.000 μετρήσεις, η Vodafone απαντά με αντιπροσωπευτικό δείγμα 16.380 χρηστών και πλήρες σήμα ακόμα στο υπόγειο. Αμφότερες, επικαλούνται τις δικές σας μαρτυρίες.

COSMOTE: «27% γρηγορότερο δίκτυο από τον δεύτερο πάροχο»

Στις 11 Απριλίου η COSMOTE ανακοίνωσε ότι έχει το πιο γρήγορο δίκτυο για mobile internet στην Ελλάδα, και 27% ταχύτερο από τον δεύτερο πάροχο. Για του λόγου το αληθές καταθέτει το γεγονός ότι αναρριχήθηκε στην 12η θέση στην Ευρώπη (στοιχεία Φεβρουαρίου 2014) ανάμεσα σε περισσότερους από 140 παρόχους, σύμφωνα με μετρήσεις μέσω του SpeedTest του ανεξάρτητου φορέα OOKLA, της πιο διαδεδομένης εφαρμογής μετρήσεων internet παγκοσμίως. Τα αποτελέσματα, τονίζει η εταιρεία, προέκυψαν από 150.000 μετρήσεις που έγιναν από τους ίδιους τους χρήστες σε ολόκληρη τη χώρα. Έτσι αποδεικνύεται πως η COSMOTE συνεχίζει σταθερά και δυναμικά την ανάπτυξη του δικτύου της, αναφέρεται στην ανακοίνωση. Πρόκειται για αποτελέσματα που αφορούν το μέσο όρο ταχύτητας downloading των μετρήσεων σε μηνιαία βάση, που πραγματοποιήθηκαν τους 6 τελευταίους μήνες και βελτιώνονται δυναμικά όσο προστίθενται χρήστες με μετρήσεις.

«Οι μετρήσεις αυτές επιβεβαιώνουν την τεχνολογική μας υπεροχή και τη δέσμευσή μας να συνεχίζουμε, μέσω σταθερών επενδύσεων, να παρέχουμε στους πελάτες μας ποιοτική επικοινωνία. Αναγνωρίζοντας τις ανάγκες των καταναλωτών, αναβαθμίζουμε διαρκώς το δίκτυό μας με στόχο μέσα στη χρονιά η πληθυσμιακή κάλυψη του δικτύου 4G της COSMOTE να φτάσει στο 70% και όλο και περισσότεροι πελάτες μας να απολαμβάνουν υψηλές ταχύτητες mobile internet», δήλωσε σχετικά o κ. Γ.Τσώνης Γενικός Διευθυντής Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Δικτύου του Ομίλου ΟΤΕ.

Η COSMOTE αναφέρεται επίσης στο δικό της δίκτυο 4G που αυτό με τη μεγαλύτερη κάλυψη στην Ελλάδα που καλύπτει ήδη όλες τις πόλεις άνω των 50.000 κατοίκων αλλά και πολλές μικρότερες σε όλη την χώρα καθώς και όλους τους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, προσφέροντας υπερδιπλάσια κάλυψη από άλλα δίκτυα . Σε ότι αφορά στην χωρητικότητα mobile broadband του δικτύου 3G αναφέρει πως αυξήθηκε κατά 32% μέσα στο τελευταίο 12μηνο, εξυπηρετώντας με απόλυτη επιτυχία τις ανάγκες των πελατών. Επιπλέον, το δίκτυο της COSMOTE προσφέρει και την καλύτερη εμπειρία φωνής, με το HD Voice, που μόνο η COSMOTE προσφέρει στην Ελλάδα.

Τέλος, η ανακοίνωση τελειώνει με την δέσμευση για περαιτέρω επενδύσεις «στην ουσιαστική τεχνολογική της υπεροχή.»

Vodafone – Super Δίκτυο

Στις 15 Απριλίου η Vodafone απαντά εκδίδοντας ανακοίνωση με τίτλο «το καλύτερο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα», υποστηρίζοντας ότι είναι εκείνη που έχει το καλύτερο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας σε όλη την Ελλάδα, (και πάλι) σύμφωνα με τη γνώμη των πελατών. Μάλιστα, το επιχείρημα αφορά όχι μόνο στο mobile Internet αλλά γενικότερα στην εμπειρία των συνδρομητών από το δίκτυό της.

Η Vodafone επικαλείται «την αξιόπιστη Πανελλαδική έρευνα ικανοποίησης πελατών, που διεξάγεται από την ανεξάρτητη εταιρία TNS ICAP σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 16.380 χρηστών ετησίως». Σύμφωνα με αυτή την έρευνα, οι πελάτες της Vodafone δηλώνουν ότι έχουν συνολικά την καλύτερη εμπειρία δικτύου. «Με το super δίκτυο της Vodafone, οι χρήστες απολαμβάνουν mobile internet ακόμα και στο υπόγειο, αξεπέραστες ταχύτητες 4G και επιτυχία κλήσεων που αγγίζει το 100%.»

H Vodafone επικαλείται επίσης τις επενδύσεις της σε υποδομές δικτύου, «που μόνο τα τελευταία πέντε χρόνια ξεπερνούν τα 600 εκατομμύρια ευρώ, η Vodafone παρέχει τις πιο αξιόπιστες υπηρεσίες κινητής επικοινωνίας, φωνής και δεδομένων.» Επιπλέον, θυμίζει πως «πρώτη στην Ελλάδα, αξιοποίησε το φάσμα που διαθέτει στη συχνότητα των 900MHz για την παροχή υπηρεσιών 3G, παρέχοντας έτσι δυνατό σήμα σε δύσκολους εσωτερικούς χώρους, ώστε οι συνδρομητές της να απολαμβάνουν εξαιρετική εμπειρία mobile internet.»

Η ανακοίνωση της εταιρείας συνεχίζεται με αναφορές στην διαρκή επέκταση του δικτύου τέταρτης γενιάς, στην αναβάθμιση του δικτύου φωνής και στην δέσμευσή της για επενδύσεις στην τεχνολογική υποδομή.

Εσείς, τι λέτε;

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024