Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εντόπισαν το Τέρας του Λοχ Νες στους Apple Maps

Εντόπισαν το Τέρας του Λοχ Νες στους Apple Maps

Πίστεψαν ότι είχαν στα χέρια τους ένα αδιάψευστο στοιχείο για την ύπαρξη του διαβόητου τέρατος της λίμνης του Λοχ Νες. Μια δορυφορική φωτογραφία που τοποθετούσε στους Apple Maps κάτι αδιευκρίνιστο, που δεν εμφανιζόταν στους Google Maps. Δεν μπορεί παρά να είναι η πρώτη φωτογραφία της μυθικής Νέσι...

Πίστεψαν ότι είχαν στα χέρια τους ένα αδιάψευστο στοιχείο για την ύπαρξη του διαβόητου τέρατος της λίμνης του Λοχ Νες. Μια δορυφορική φωτογραφία πάνω από την λίμνη στην Βόρεια Σκωτία τοποθετούσε στους Apple Maps κάτι αδιευκρίνιστο, που δεν εμφανιζόταν στους Google Maps. Δεν μπορεί παρά να είναι η πρώτη φωτογραφία της μυθικής Νέσι…

Η φωτογραφία του τέρατος του Λοχ Νες δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Daily Mail την Παρασκευή 18 Απριλίου, την οποία παραχώρησαν δύο παρατηρητικοί κάτοικοι της πόλης, οι Andrew Dixon και Peter Thain. Επί έξι μήνες τα μέλη του επίσημου τοπικού συλλόγου (The Officially Original Loch Ness Monster Club) μελέτησαν την φωτογραφία και με βεβαιότητα ο αφοσιωμένος κυνηγός τεράτων, Mikko δήλωσε πως πρόκειται για ένα ον που κολυμπά κάτω από την επιφάνεια, μια ακόμα απόδειξη ότι το θαλάσσιο τέρας στην λίμνη του Λοχ Νες πράγματι ζει εκεί.

Η διάψευση δεν άργησε να έρθει τεκμηριωμένη από έναν βιολόγο της βαθιάς θάλασσας, τον Andrew David Thaler. Ο Thaler συνθέτει μια φωτογραφία εναποθέτοντας το «τέρας του Λοχ Νες» πάνω σε μια φωτογραφία μιας διερχόμενης βάρκας. Με αφορμή την «παρανόηση», ο επιστήμονας παραθέτει μερικές στοιχειώδεις γνώσεις που θα πρέπει να έχουν οι επίδοξοι κυνηγοί μυθικών τεράτων, που χρησιμοποιούν ως εργαλείο τους Χάρτες της Apple ή της Google:

  • Oι δορυφορικές φωτογραφίες δεν λαμβάνονται σε πραγματικό χρόνο (η επίμαχη λήψη έγινε τον Ιανουάριο του 2005)
  • Οι δορυφόροι φωτογραφίζουν καθώς ταξιδεύουν σε τροχιά και οι φωτογραφίες αυτές ενώνονται στους Χάρτες όπως οι λήψεις για την δημιουργία μιας πανοραμικής φωτογραφίας.
  • Αυτό σημαίνει ότι το αποτέλεσμα μπορεί να μην είναι άψογο. Όπως στην προκειμένη περίπτωση, μπορεί να φαίνεται μόνο ένα ξεθωριασμένο περίγραμμα μιας διερχόμενης βάρκας, χωρίς τα «χνάρια» της να έπονται στο νερό αφού οι φωτογραφίες που ενώθηκαν δεν είχαν ληφθεί την ίδια στιγμή
  • Επιπλέον, οι φωτογραφίες που ενώνονται μπορεί να μην προέρχονται απαραίτητα από τον ίδιο δορυφόρο και οι δορυφορικές λήψεις στους Χάρτες της Google μπορεί να είναι διαφορετικές από αυτές στους Χάρτες της Apple -έτσι εξηγείται ότι το τέρας εμφανίζεται στην μια μόνο περίπτωση.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024