Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λωρίδες ταχείας κυκλοφορίας στο Ίντερνετ προτείνονται στις ΗΠΑ

Λωρίδες ταχείας κυκλοφορίας στο Ίντερνετ προτείνονται στις ΗΠΑ

H Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής προτείνει αλλαγές στην υφιστάμενη πολιτική που επιβάλλει την ισότιμη μεταχείριση των εταιρειών που παρέχουν περιεχόμενο μέσω Διαδικτύου από τις εταιρείες που παρέχουν πρόσβαση σε αυτό, στις ίδιες τιμές με τις ίδιες ταχύτητες. Ο επικεφαλής της FCC Τομ Γουίλερ προτείνει να δημιουργηθούν λωρίδες ταχείας κυκλοφορίας στο Ίντερνετ, για όσους παρόχους περιεχομένου μπορούν να πληρώσουν για να παρακάμψουν την κίνηση και για όσους χρήστες μπορούν να πληρώσουν για να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτό.

H Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής προτείνει αλλαγές στην υφιστάμενη πολιτική που από το 2010 επιβάλλει την ισότιμη μεταχείριση των εταιρειών που παρέχουν περιεχόμενο μέσω Διαδικτύου από τις εταιρείες που παρέχουν πρόσβαση σε αυτό, στις ίδιες τιμές με τις ίδιες ταχύτητες.

Ο επικεφαλής της FCC Τομ Γουίλερ προτείνει να δημιουργηθούν λωρίδες ταχείας κυκλοφορίας στο Ίντερνετ, στις οποίες θα κυκλοφορεί αποκλειστικά περιεχόμενο των παρόχων που μπορούν να πληρώσουν για να παρακάμψουν την κίνηση. Το περιεχόμενο αυτό θα έχει προορισμό όσους χρήστες μπορούν να πληρώσουν για να αποκτήσουν πρόσβαση.

Οι εταιρείες που παρέχουν ευρυζωνική πρόσβαση στο Διαδίκτυο θα πρέπει να δηλώνουν πως χειρίζονται την ιντερνετική κίνηση στο σύνολό της και υπό ποιους όρους παρέχουν ταχύτερη μετάδοση, καθώς και να δρουν με «εμπορικά λογικό τρόπο», κάτι που απομένει να αποσαφηνιστεί μετά από δημόσια διαβούλευση που ξεκινάει στις 15 Μαίου. Επίσης, προβλέπεται ότι ο πάροχος πρόσβασης θα πρέπει να δηλώνει εάν δίνει προτεραιότητα στο περιεχόμενο που προέρχεται από συνεργαζόμενη, πιθανά δικής του επιχείρησης παροχής περιεχομένου. Πάντως, η τελική πρόταση αναμένεται να κατατεθεί προς ψήφιση προς το τέλος του 2014.

Το θέμα της «ουδετερότητας του δικτύου», γνωστό ως net neutrality, συζητιέται επί 10 και πλέον χρόνια. Στις Ηνωμένες Πολιτείες οι εξελίξεις τον τελευταίο καιρό επιταχύνονται. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για αυτές στο tech.in.gr:

Αντίθετα, στην Ευρώπη τον Απρίλιο το Ευρωκοινοβούλιο απέρριψε διατάξεις του προτεινόμενου κανονισμού για μια Ενιαία Τηλεπικοινωνιακή αγορά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Είχαν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από πολλές κοινότητες χρηστών του Διαδικτύου, οι οποίες θεωρούν πως η κατάργηση της ουδετερότητας του δικτύου θα σημάνει την επιβράδυνση της πρόσβασης για όσους δεν έχουν να πληρώσουν και δεν εξυπηρετεί κανέναν άλλο παρά τα συμφέροντα των παρόχων πρόσβασης. To Δίκτυο για την Ψηφιακή Απελευθέρωση χαρακτήρισε το γεγονός «νίκη για την Κοινωνία και το Δημόσιο, Ελεύθερο και Κοινωνικό Διαδίκτυο».

Μπορείτε να δείτε την ερμηνεία που δίνουν οι οπαδοί της ουδετερότητας του δικτύου, στο βίντεο που ακολουθεί:

2010:Η Ουδετερότητα του Διαδικτύου στην Ευρώπη

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 87-91: Τον «κρέμασε» ο Σλούκας, έκαναν το 0-1 οι Ισραηλινοί

Με το… καλημέρα πλεονέκτημα αντίο για τους πράσινους. έχασαν ξανά από τη Μακάμπι (87-91) που αγωνία για τον Μπόλντγουιν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024