Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Δορυφορικός σταθμός εδάφους Do-it-Yourself, καρπός του hackerspace.gr

Δορυφορικός σταθμός εδάφους Do-it-Yourself, καρπός του hackerspace.gr

Ραντεβού στον αέρα δίνουν την Κυριακή 11 Μαΐου 2014 -μετά τις 10 π.μ στην Μεγαλόπολη Αρκαδίας- τα μέλη της ομάδας Ελλήνων ραδιοερασιτεχνών που φιλοδοξούν να στείλουν στην στρατόσφαιρα την δική τους, ανοικτή πλατφόρμα δορυφορικής επικοινωνίας SatNOGS φορτωμένη στον Αίολο, ένα μπαλόνι υψηλού ύψους με αέριο ήλιο. Σκοπός τους, να καταγράψουν στοιχεία τηλεμετρίας που θα εκπέμψει το SatNOGS σε ραδιοερασιτεχνικές συχνότητες φορτίων ηλεκτρονικών βαθμίδων. Μετά από ένα ταξίδι τριών ωρών το SatNOGS θα προσγειωθεί με αλεξίπτωτο.

Ραντεβού στον αέρα δίνουν την Κυριακή 11 Μαΐου 2014 -μετά τις 10 π.μ στην Μεγαλόπολη Αρκαδίας- τα μέλη της ομάδας Ελλήνων ραδιοερασιτεχνών που φιλοδοξούν να στείλουν στην στρατόσφαιρα την δική τους, ανοικτή πλατφόρμα δορυφορικής επικοινωνίας SatNOGS φορτωμένη στον Αίολο, ένα μπαλόνι με αέριο ήλιο (διαβάστε για τα μπαλόνια high altitude στο diyspaceexploration.com και στην σελίδα του πρότζεκτ).

Σκοπός τους, να καταγράψουν στοιχεία τηλεμετρίας που θα εκπέμψει το SatNOGS σε ραδιοερασιτεχνικές συχνότητες φορτίων ηλεκτρονικών βαθμίδων. Μετά από ένα ταξίδι περίπου τριών ωρών το SatNOGS θα προσγειωθεί με αλεξίπτωτο.

Χρήσιμες διευθύνσεις:

Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη, επεκτάσιμη πλατφόρμα που επιτρέπει την επικοινωνία με τους χιλιάδες δορυφόρους που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη μας. Ο έλεγχός του είναι εφικτός από απόσταση χάρη στην δικτυακή αρχιτεκτονική του. Εφικτή είναι επίσης η επαναχρησιμοποίηση του σχεδίου του για την κάλυψη όλων των πιθανών δορυφορικών αναγκών. Κι αυτό καθώς η ομάδα βασίστηκε «στις αξίες του ανοικτού πηγαίου κώδικα τόσο στο λογισμικό όσο και στο υλικό του NatNOGS. Η ομάδα μάλιστα προσκαλεί όλους όσους το επιθυμούν να συμμετέχουν στην ανάπτυξη και βελτίωσή του, από το https://github.com/satnogs.

Η ανάπτυξη του SatNOGS ξεκίνησε στο hackerspace.gr, στο πλαίσιο του διεθνούς διαγωνισμού Space Apps Challenge της NASA.

Διαβάστε σχετικά:

Άνθρωποι παθιασμένοι με το διάστημα θα συναντηθούν με ανθρώπους που μοιράζονται ανάλογο πάθος για την τεχνολογία στην οδό Αμπατιέλου 11 στον Άγιο Ελευθέριο από το πρωί του Σαββάτου 12 Απριλίου έως το βράδυ της Κυριακής 13. Μαζί θα αντιμετωπίσουν την φετινή πρόκληση της NASA για την βελτίωση της ζωής στην Γη μέσα από τη βελτίωση της ζωής έξω από τα όριά της. Το 2013, το ολονύχτιο χάκινγκ οδήγησε στην διάκριση του… Ποπάι στον Άρη.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Αιχμές από τον Λάκοβιτς μετά το Μπαρτσελόνα – Γκραν Κανάρια: «Χάσαμε για λόγους που δεν καταλαβαίνω»

Σπόντες από τον Γιάκα Λάκοβιτς, μετά από την ήττα της Γκραν Κανάρια από τη Μπαρτσελόνα στην παράταση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024